Vă aflați aici: Antrenamentul > Începerea unei sesiuni de antrenament

Începerea unei sesiuni de antrenament

 1. Pune-ți dispozitivul M430 și strânge brățara.
 2. În vederea timp, apasă pe START pentru a activa modul pre-antrenament.

  Pentru a schimba setările profilului sportiv înainte de începerea sesiunii (în modul preliminar antrenamentului), apasă lung butonul LUMINĂ pentru a introduce Quick Menu (Meniul Rapid). Pentru a reveni la modul preliminar antrenamentului, apasă pe ÎNAPOI.

 3. Poți naviga printre profilurile cu butonul SUS/JOS. Poți adăuga mai multe profiluri sportive pe dispozitivul M430 prin aplicația mobilă Polar Flow sau serviciul web Flow. Poți defini și setări speciale pentru fiecare profil sportiv, cum ar fi crearea de vizualizări personalizate ale antrenamentelor.
 4. Pentru a fi sigur că datele privind antrenamentul sunt exacte, rămâi în modul pre-antrenament până când dispozitivul M430 detectează ritmul cardiac, iar satelitul GPS emite un semnal.

  Heart rate (Ritm cardiac): dispozitivul M430 a detectat semnalul senzorului de ritm cardiac când este afișat ritmul tău cardiac.

  Când utilizezi un senzor de ritm cardiac Polar interconectat cu dispozitivul M430, acesta din urmă utilizează automat senzorul conectat pentru a măsura ritmul cardiac în timpul sesiunilor de antrenament. Pictograma Bluetooth de pe simbolul ritmului cardiac indică faptul că dispozitivul M430 utilizează senzorul conectat pentru a măsura ritmul cardiac.

  GPS: Valoarea procentuală afișată alături de simbolul GPS indică atunci când GPS-ul este pregătit. Când acesta atinge nivelul 100%, se afișează OK și ești gata de pornire.

  Pentru a capta semnalele de satelit GPS, ieși în aer liber și îndepărtează-te de clădirile înalte și copacii mari. Pentru o performanță optimă a sistemului GPS, poartă dispozitivul M430 pe mână cu afișajul orientat în sus. Ține-l în poziție orizontală în fața ta, la distanță de piept. În timpul căutării, ține mâna nemișcată peste nivelul pieptului. Rămâi nemișcat și menține poziția până când dispozitivul M430 captează semnalele de satelit.

  Achiziția GPS este rapidă cu ajutorul GPS-ului asistat (A-GPS). Fișierul de date A-GPS este actualizat automat pe dispozitivul M430 când sincronizezi dispozitivul M430 cu serviciul web Flow cu ajutorul programului software FlowSync sau aplicației Flow. Dacă fișierul de date A-GPS a expirat sau nu ai sincronizat încă dispozitivul M430, este nevoie de mai mult timp pentru obținerea poziției actuale. Pentru mai multe informații, consultă Assisted GPS (A-GPS) (GPS asistat (A-GPS)).

  Din cauza poziției antenei GPS pe dispozitivul M430, nu este recomandat să-l porți cu afișajul pe partea inferioară a încheieturii mâinii. Când îl porți pe cadrul unei biciclete, asigură-te că afișajul este orientat în sus.

 5. Când dispozitivul M430 a detectat toate semnalele, apasă pe START. Se afișează Recording started (A început înregistrarea) și poți începe antrenamentul.

Consultă secțiunea În timpul antrenamentului pentru a obține mai multe informații despre ce poți face cu dispozitivul M430 în timpul antrenamentului.

Începerea unei sesiuni de antrenament planificate

Îți poți planifica antrenamentul și poți crea obiective detaliate de antrenament în aplicația Polar Flow sau serviciul web Polar Flow și le poți sincroniza pe dispozitivul M430.

Începerea unei sesiuni de antrenament planificate pentru ziua actuală:

 1. În vizualizarea orei, apăsă pe START pentru a activa modul pre-antrenament. Sesiunile de antrenament planificate apar în partea de sus a listei
 2. Alege obiectivul și apasă pe START. Orice note pe care le-ai adăugat la țintă sunt afișate.
 3. Apasă pe START pentru a activa modul pre-antrenament și alege profilul sportiv pe care dorești să-l utilizezi.
 4. Când dispozitivul M430 a detectat toate semnalele, apasă pe START. Se afișează Recording started (A început înregistrarea) și poți începe antrenamentul.

Dispozitivul M430 te va îndruma spre atingerea obiectivului în timpul antrenamentului. Pentru mai multe informații, consultă secțiunea În timpul antrenamentului.

Poți începe un obiectiv de alergare planificat pentru ziua respectivă și din My day (Ziua mea) și Diary (Jurnal). Dacă vrei să atingi un obiectiv programat pentru altă zi, trebuie doar să alegi o zi din Diary (Jurnal) și să începi sesiunea programată pentru ziua respectivă. Dacă ai adăugat obiectivul de antrenament la lista Favorites (Favorite), poți începe sesiunea și din Favorites (Favorite).

Începerea unei sesiuni cu cronometru de interval

Pentru a coordona fazele de mișcare și fazele de recuperare în cazul antrenamentului pe intervale, poți seta un temporizator care se repetă sau două temporizatoare alternative care funcționează pe baza timpului scurs și/sau distanței parcurse.

 1. Începe accesând Timers (Cronometre) > Interval timer (Cronometru de interval). Alege Set timer(s) (Setare cronometru(e) pentru a crea cronometre noi.
 2. Alege Time-based (În funcție de timp) sau Distance-based (În funcție de distanță). Time-based (În funcție de timp): Definește minutele și secundele pentru temporizator și apasă pe START. Distance-based (În funcție de distanță): Setează distanța pentru temporizator și apasă pe START.
 3. Se afișează Set another timer? (Setezi un alt cronometru?). Pentru a seta un alt cronometru, alege Yes (Da) și repetă pasul 2.
 4. Când ai terminat, alege Start X.XX km / XX:XX (Start X,XX km / XX:XX) și apasă pe START pentru a intra în modul pre-antrenament și apoi alege profilul sportiv pe care dorești să-l utilizezi.
 5. Când dispozitivul M430 a detectat toate semnalele, apasă pe START. Se afișează Recording started (A început înregistrarea) și poți începe antrenamentul.

De asemenea poți porni Interval timer (Temporizatorul de interval) pe parcursul sesiunii, spre exemplu după încălzire. Apasă lung butonul LUMINĂ pentru a accesa Quick menu (Meniu rapid) și apoi alege Interval timer (Temporizator interval).

Începe o sesiune cu estimator al timpului de terminare

Setează distanța pentru sesiunea ta, iar dispozitivul M430 va estima timpul de terminare a sesiunii pe baza vitezei tale.

 1. Începe accesând Timers > Finish time estimator (Cronometre > Estimator timp terminare).
 2. Pentru a seta o distanță țintă, accesează Set distance (Setare distanță) și alege 5.00 km (5,00 km), 10.00 km (10,00 km), 1/2 marathon (Semi-maraton), Marathon (Maraton) sau Set other distance (Setare altă distanță). Apasă pe START. Dacă alegi Set other distance (Setare altă distanță), setează distanța și apasă pe START. Se afișează Finish time will be estimated for XX.XX (Va fi estimat timpul de terminare pentru XX,XX).
 3. Alege Start XX.XX km / X.XX mi (Pornește XX.XX km / X.XX mi) și apasă pe START pentru a introduce modul preliminar antrenamentului, apoi alege profitul sportiv pe care dorești să-l folosești.
 4. Când dispozitivul M430 a detectat toate semnalele, apasă pe START. Se afișează Recording started (A început înregistrarea) și poți începe antrenamentul.

De asemenea, poți porni Finish time estimator (Estimare timp de finalizare) pe parcursul sesiunii, spre exemplu după încălzire. Apasă lung butonul LUMINĂ pentru a accesa Quick menu (Meniu rapid) și apoi alege Finish time estimator (Estimare timp de finalizare).