Vă aflați aici: Funcțiile > Polar M430 Manualul de utilizare | Asistat de GPS (A-GPS)

Asistat de GPS (A-GPS)

Dispozitivul M430 are un GPS încorporat care oferă măsurarea exactă a vitezei şi a distanţei pentru o serie de sporturi în aer liber şi vă permite să vedeţi traseul pe hartă în aplicaţia Flow şi în serviciul web după sesiune.

Dispozitivul M430 utilizează un sistem GPS asistat (A-GPS) pentru a obține o poziționare rapidă prin sateliți. Datele A-GPS comunică dispozitivului M430 pozițiile preconizate ale sateliților GPS. Astfel, dispozitivul M430 știe unde să caute sateliții și poate recepta semnale de la aceștia în doar câteva de secunde, chiar și în condiții dificile de transmitere a semnalelor.

Datele A-GPS se actualizează o dată pe zi. Cel mai recent fișier de date A-GPS este actualizat automat pe dispozitivul M430 de fiecare dată când sincronizezi dispozitivul cu serviciul web Flow prin intermediul programului software FlowSync. Dacă sincronizezi dispozitivul M430 cu serviciul web Flow prin aplicația Flow, actualizarea fișierului de date A-GPS are loc o dată pe săptămână.

Data de expirare a datelor A-GPS

Fișierul de date A-GPS este valabil pentru maxim 13 zile. Precizia poziționării este relativ mare în primele trei zile, după care scade treptat în următoarele zile. Actualizările regulate asigură un nivel ridicat al preciziei de poziționare.

Puteţi verifica data expirării fişierului actual de date A-GPS din dispozitivul dvs. M430. În M430, accesaţi Settings > General settings > About your product > A-GPS exp. date (Setări > Setări generale > Despre produsul dumneavoastră > Data de exp. A-GPS). Dacă fișierul de date este expirat, sincronizați M430 în serviciul web Flow prin intermediul software-ului FlowSync sau al aplicației Flow pentru a actualiza datele A-GPS.

Odată ce fişierul de date A-GPS a expirat, este nevoie de mai mult timp pentru obţinerea poziţiei actuale.

Caracteristici GPS

M430 include următoarele caracteristici GPS:

  • Altitude, ascent and descent (Altitudine, ascendenţă şi descendenţă): Măsurarea altitudinii în timp real, dar şi a ascedenţei/descendenţei în metri/picioare.
  • Distance (Distanţa): Distanţa exactă în timpul şi după sesiune.
  • Speed/Pace (Viteza/Ritmul): Informaţii exacte despre viteză/ritm în timpul şi după sesiune.
  • Running index (Indexul de alergare): În M430, Indexul de alergare se bazează pe datele de ritm cardiac şi viteză măsurate în timpul alergării. Acesta oferă informaţii despre nivelul de performanţă, atât în ceea ce priveşte forma fizică, cât şi în ceea ce priveşte economia alergării.
  • Back to start (Înapoi la start): Vă direcţionează la punctul de pornire pe cea mai scurtă distanţă posibilă şi afişează distanţa până la punctul de pornire. Acum puteţi încerca mai multe trasee aventuroase şi le puteţi explora în siguranţă, ştiind că sunteţi doar la o apăsare de buton pentru a vedea direcţia din care aţi pornit.
  • Power save mode (Mod economisire energie): îți permite să reduci consumul de energie a bateriei dispozitivului M430 în timpul sesiunilor lungi de antrenament. Datele GPS sunt stocate la intervale de 60 de secunde. Un interval mai lung îți oferă mai mult timp de înregistrare. Când modul de economisire a energiei este activat, funcția de întrerupere automată nu poate fi utilizată. În plus, indexul de alergare nu poate fi utilizat decât dacă utilizezi un senzor de pas.

Pentru performanţă optimă a GPS-ului, purtaţi dispozitivul M430 pe mână cu afişajul orientat în sus. Din cauza locaţiei antenei GPS pe dispozitivul M430, nu se recomandă să-l purtaţi cu afişajul pe partea interioară a încheieturii. Când îl purtaţi pe cadrul unei biciclete, asiguraţi-vă că afişajul este orientat în sus.