Vă aflați aici: Funcțiile > Antrenarea inteligentă > Urmărirea activității 24/7

Urmărirea activității 24/7

Dispozitivul M430 urmărește activitatea cu un accelerometru 3D încorporat, care înregistrează mișcările încheieturii mâinii. Acesta analizează frecvența, intensitatea și regularitatea mișcărilor împreună cu informațiile despre starea fizică. Astfel, îți oferă posibilitatea de a vedea cât ești de activ de fapt în viața de zi cu zi, pe lângă antrenamentul regulat. Îți recomandăm să porți dispozitivul M430 pe mâna non-dominantă, pentru a monitoriza activitatea cu cea mai mare precizie posibilă.

Obiectivul de activitate

Vei primi obiectivul personal de activitate când configurezi dispozitivul M430, iar dispozitivul M430 îți va oferi asistență în atingerea obiectivului în fiecare zi. Obiectivul de activitate este creat pe baza datelor tale personale și a nivelului de activitate setat, opțiune pe care o poți găsi în aplicația Polar Flow sau serviciul web Polar Flow.

Dacă dorești să-ți modifici obiectivul, pornește aplicația Flow, atinge numele tău / fotografia ta de profil în meniu și glisează în jos pentru a vedea opțiunea Activity goal (Obiectiv de activitate). O altă variantă este să accesezi flow.polar.com și să te conectezi la contul tău Polar. Apoi, dă clic pe numele tău > Settings > Activity goal (Setări > Obiectiv de activitate). Dintre cele trei niveluri de activitate, selectează-l pe cel care descrie cel mai bine ziua și activitatea ta obișnuită. Sub zona de selectare, poți vedea cât de activ trebuie să fii pentru a-ți atinge obiectivul zilnic de activitate la nivelul ales. De exemplu, dacă lucrezi la birou și îți petreci aproape toată ziua șezând, ar trebui să ai aproximativ patru ore de activitate la intensitate scăzută într-o zi obișnuită. Pentru persoanele care stau în picioare și merg mult în timpul orelor de lucru, așteptările sunt mai ridicate.

Durata de activitate necesară în timpul zilei pentru atingerea obiectivului de activitate depinde de nivelul pe care l-ai ales și de intensitatea activităților. Atinge-ți mai repede obiectivul cu activități mai intense sau rămâi activ într-un ritm puțin mai moderat pe tot parcursul zilei. Intensitatea necesară pentru atingerea obiectivului de activitate depinde și de vârstă și sex. Cu cât ești mai tânăr, cu atât activitatea ta trebuie să fie mai intensă.

Datele privind activitatea pe dispozitivul M430

Poți vedea progresul activității tale în vizualizarea My day (Ziua mea).
Obiectivul zilnic de activitate apare cu un cerc care se umple treptat când ești activ.
Pentru a vedea mai multe detalii despre activitatea cumulată în ziua respectivă, deschide meniul My day (Ziua mea) apăsând pe START. Dispozitivul M430 va afișa următoarele informații:
  • Daily activity (Activitate zilnică): procentul din obiectivul zilnic de activitate pe care l-ai realizat până în momentul respectiv.
  • Calories (Calorii): afișează numărul de calorii arse în timpul antrenamentului, activitatea și valoarea BMR (Basal metabolic rate: activitatea metabolică minimă necesară pentru susținerea vieții).
  • Steps (Pași): pașii făcuți până în momentul actual. Numărul și tipul de mișcări ale corpului sunt înregistrate și transformate într-o estimare a pașilor.
Pentru a obține îndrumare privind modul în care poți atinge obiectivul zilnic de activitate, apasă pe START din nou pentru a afișa mai multe detalii și navighează cu butoanele SUS/JOS:
  • Active time (Timp de activitate): timpul de activitate îți spune care este timpul cumulat al mișcărilor corpului care sunt benefice pentru sănătatea ta.
  • Calories (Calorii): afișează numărul de calorii arse în timpul antrenamentului, activitatea și valoarea BMR (Basal metabolic rate: activitatea metabolică minimă necesară pentru susținerea vieții).
  • Steps (Pași): pașii făcuți până în momentul actual. Numărul și tipul de mișcări ale corpului sunt înregistrate și transformate într-o estimare a pașilor.
  • To go (Activitate rămasă): dispozitivul M430 îți oferă mai multe opțiuni pentru atingerea obiectivului zilnic de activitate. Acesta îți spune cât timp mai trebuie să fii activ dacă alegi activități cu intensitate scăzută, medie sau ridicată. Ai un singur obiectiv, dar mai multe posibilități de a-l atinge. Obiectivul zilnic de activitate poate fi atins la intensitate scăzută, medie sau ridicată. Pe dispozitivul M430, „up” (sus) înseamnă intensitate scăzută, „walking” (mers) înseamnă intensitate medie, iar „jogging” (alergare) înseamnă intensitate ridicată. Poți găsi mai multe exemple de activități cu intensitate scăzută, medie și ridicată în serviciul web și aplicația mobilă Flow și poți selecta cea mai bună modalitate pentru a-ți atinge obiectivul.

Dacă selectezi „Jumbo” (modul implicit de afișare a ceasului) sau „Activity” ca mod de afișare a ceasului, vei putea vedea progresul activității tale zilnice când dispozitivul afișează ceasul. În cazul modului de afișare a ceasului Jumbo, cadranul ceasului se umple pe măsură ce te apropii de atingerea obiectivului zilnic de activitate. În cazul modului de afișare a ceasului Activity, cercul din jurul datei și orei indică progresul activității tale zilnice. Cercul se umple când ești activ. Poți schimba modul de afișare a ceasului apăsând lung butonul SUS.

Alerta de inactivitate

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică reprezintă un factor major în menținerea sănătății. În plus față de activitatea fizică, este important să eviți șezutul prelungit. Șezutul pentru perioade lungi de timp este dăunător sănătății, chiar și în zilele în care te antrenezi și ai o activitate zilnică suficientă. Dispozitivul M430 detectează dacă ai fost inactiv o perioadă prea lungă în timpul zilei și, astfel, te ajută să întrerupi perioadele de ședere pentru a evita efectele negative ale acestora asupra sănătății.

Dacă nu te-ai mișcat timp de 55 de minute, vei primi următoarea alertă de inactivitate: It's time to move (Este timpul să te miști). Aceasta este însoțită de o ușoară vibrație. Ridică-te în picioare și găsește-ți propriul mod de a fi activ. Fă o plimbare scurtă, întinde-te sau fă o altă activitate ușoară. Mesajul dispare când începi să te miști sau apeși oricare dintre butoane. Dacă nu devii activ în cinci minute, vei primi un marcaj de inactivitate pe care îl poți vedea în aplicația Flow și în serviciul web Flow după sincronizare. Aplicația Flow și serviciul web Flow îți arată istoricul complet al marcajelor de inactivitate primite. În acest fel, poți să verifici rutina ta zilnică și să faci schimbări pentru o viață mai activă.

Date privind activitatea în aplicația Flow și serviciul web Flow

Cu aplicația Flow, poți urmări și analiza din mers datele privind activitatea și poți sincroniza fără fir datele de pe dispozitivul M430 în serviciul web Flow. Serviciul web Flow îți oferă cele mai detaliate informații cu privire la activitatea ta. Cu ajutorul rapoartelor de activitate (din fila PROGRESS (Progres)), poți urmări tendința pe termen lung a activității tale zilnice. Poți consulta rapoarte zilnice, săptămânale sau lunare.