Vă aflați aici: Antrenamentul > Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac la nivelul încheieturii

Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac la nivelul încheieturii

Antrenamentul cu măsurarea ritmului cardiac

Cu toate că există numeroase indicii subiective în ceea ce privește modul în care se comportă organismul în timpul exercițiilor (efortul perceput, ritmul respirației, senzațiile fizice), niciunul nu este atât de credibil ca măsurarea ritmului cardiac. Acesta este un element obiectiv și este afectat deopotrivă de factori interni și externi, ceea ce înseamnă că vei avea o măsurare care reflectă fidel starea fizică.

Măsurarea ritmului cardiac cu dispozitivul M430

Dispozitivul Polar M430 are un senzor integrat pentru măsurarea ritmului cardiac la nivelul încheieturii. Urmărește intervalele de ritm cardiac direct de pe dispozitiv și obține sfaturi privind sesiunile de antrenament pe care le-ai planificat în aplicația sau serviciul web Flow.

Pentru măsurarea exactă a ritmului cardiac la nivelul încheieturii, trebuie să porți dispozitivul M430 strâns pe încheietură, imediat după osul încheieturii mâinii (vezi imaginea din dreapta). Senzorul din spate trebuie să fie permanent în contact cu pielea, dar brățara nu trebuie să fie prea strânsă, pentru că ar putea împiedica circulația sângelui. Pentru cea mai exactă măsurare a ritmului cardiac, recomandăm purtarea dispozitivului M430 câteva minute înainte de începerea măsurării ritmului cardiac.

Dacă ai tatuaje în zona încheieturii, încearcă să nu așezi senzorul exact pe tatuaj, pentru că s-ar putea să nu obții valori precise.

De asemenea, este o idee bună să încălzești pielea dacă mâinile și pielea ta se răcesc ușor. Pune sângele în mișcare înainte de a începe antrenamentul!

În sporturile în care este mai dificil să ții senzorul nemișcat pe încheietură sau dacă există presiuni sau mișcări musculare sau ale tendoanelor în zona senzorului, îți recomandăm să utilizezi un senzor Polar cu o curea de fixat în jurul toracelui, pentru a măsura mai exact ritmul cardiac.

Când înregistrezi o sesiune de înot cu dispozitivul M430, este posibil ca apa să împiedice funcționarea optimă a măsurării ritmului cardiac de la încheietură. Cu toate acestea, dispozitivul M430 va colecta în continuare date pe baza mișcării încheieturii în timp ce înoți. Reține că nu poți utiliza un senzor de ritm cardiac Polar cu o curea de fixat în jurul toracelui cu dispozitivul M430 când înoți, pentru că funcția Bluetooth nu poate fi utilizată în apă.