Du är här: Viktig information > Tekniska specifikationer

Tekniska specifikationer

Vantage M

Batterityp: 230 mAh Li-pol uppladdningsbart batteri
Drifttid:

Vid kontinuerlig användning:

Upp till 30 träningstimmar med GPS och optisk pulsmätning

Driftstemperatur: -10 °C till 50 °C
Klockmaterial:

Svart och koppar

Enhet: ABS + GF, PMMA, rostfritt stål

Armband: TPC-ET, PC, rostfritt stål

Rött, vitt och blått

Enhet: ABS + GF, PMMA, rostfritt stål

Armband: Silikon, PA + GF, rostfritt stål

Kabelmaterial: MÄSSING, PA66+PA6, PC, TPE, KOLSTÅL, NYLON
Klockans noggrannhet: Bättre än ± 0,5 sekunder/dag vid temperatur 25 °C
GNSS noggrannhet: Sträcka ±2 %, hastighet ±2 km/h
Höjdupplösning: 1 m
Upplösning stigning/utför: 5 m
Maxhöjd: 9 000 m
Lagringsfrekvens: 1 s
Mätintervall för puls: 15-240 slag/min
Visningsintervall för aktuell hastighet:

0-399 km/h

(0-36 km/h vid mätning av hastighet med Polar stegsensor)

Vattenresistens: 30 m (lämplig vid simning)
Minneskapacitet: Upp till 90 timmars träning med GPS och puls beroende på dina språkinställningar
Upplösning 240 x 240
Maxeffekt 3,1 mW
Frekvens 2,402–2,480 GHz

Utnyttjar Bluetooth®-teknologi

Polar Precision Prime optisk pulssensor-fusionsteknologi använder en mycket liten och säker mängd elektrisk ström på huden för att mäta enhetens kontakt med din handled i syfte att förbättra noggrannheten.

Programmet Polar FlowSync

För att använda FlowSync-programmet du behöver en dator med Microsoft Windows eller Mac-operativsystem med en internetuppkoppling och en ledig USB-port.

Kontrollera den senaste kompatibilitetsinformationen från support.polar.com.

Polar Flow-appens kompatibilitet

Kontrollera den senaste kompatibilitetsinformationen från support.polar.com.

Vattenresistens hos Polar-produkter

De flesta produkterna från Polar kan du simma med. De är dock inte dykutrustning. För att bibehålla vattenresistensen, tryck inte ned enhetens knappar under vatten. Vid pulsmätning i vatten med en GymLink-kompatibel Polar-enhet och -pulssensor, kan du uppleva störningar av följande orsaker:

• Poolvatten med hög klorhalt och saltvatten är mycket ledande. Elektroderna i pulssensorn kan kortslutas, vilket förhindrar pulssensorn från att upptäcka ECG-signalerna.
  • Om du dyker i vatten eller gör ansträngande muskelrörelser när du tävlingssimmar, kan det hända att pulssensorn förflyttas till en plats på kroppen där den inte kan upptäcka ECG-signalerna.
  • Styrkan i ECG-signalerna är individuell och kan variera beroende på personens vävnadssammansättning. Problem uppstår oftare när du mäter pulsen i vatten.

I klockindustrin anges vattenbeständigheten generellt i meter, vilket innebär det statiska vattentrycket på det djupet. Polar använder samma indikeringssystem. Vattenresistensen hos Polar-produkter har testats enligt den internationella standarden ISO 22810 eller IEC60529. Alla Polar-enheter som anger vattenresistens testas före leverans för att stå emot vattentryck.

Polars produkter är indelade i fyra olika kategorier enligt vattenresistens. Se vattenresistenskategorin på baksidan av din Polar-produkt och jämför den med tabellen nedan. Observera att dessa definitioner inte nödvändigtvis gäller andra tillverkares produkter.

När du utför undervattensaktiviteter är det dynamiska trycket som genereras genom förflyttning i vatten större än det statiska trycket. Detta innebär att om produkten förflyttas under vatten utsätts den för ett större tryck än om produkten var stillastående.

Märkning på baksidan av produktenVattenstänk,
svett, regndroppar, etc.
Bad och simningDykning med snorkel
(utan lufttuber)
Dykning
(med lufttuber)
Vattenresistenta egenskaper
Vattenresistent IPX7OK---Tvätta inte med högtryckstvätt.
Skyddad mot vattenstänk, regndroppar etc.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent IPX8OKOK--Minst för bad och simning.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent
Vattenresistent 20/30/50 meter
Lämplig för simning
OKOK--Minst för bad och simning.
Referensstandard: ISO22810.
Vattenresistent 100 meterOKOKOK-För regelbunden användning i vatten men inte vid dykning med tuber.
Referensstandard: ISO22810.