Du är här: Funktioner > Hastighetszoner

Hastighetszoner

Med hastighets-/tempozoner kan du enkelt övervaka hastighet eller tempo under ditt träningspass och justera din hastighet/tempo för att uppnå önskad träningseffekt. Zonerna kan användas för att styra effektiviteten i dina träningspass och hjälpa dig att blanda träningen med olika träningsintensiteter för optimala effekter.

Inställningar för hastighetszoner

Inställningarna för hastighetszonen kan justeras i Flow-webbtjänsten. Det finns fem olika zoner, och zongränserna kan justeras manuellt eller så kan du använda standardgränserna. De är sportspecifika, vilket gör att du kan justera zonerna så att de passar varje sport. Zonerna är tillgängliga i löpsporter (inklusive lagsporter som inbegriper löpning), cykelsporter samt rodd och kanotpaddling.

Standard

Om du väljer Standard kan du inte ändra gränserna. Standardzonerna är ett exempel på hastighets-/tempozoner för en person med relativt hög konditionsnivå.

Free

Om du väljer Free kan alla gränser ändras. Om du till exempel har testat dina verkliga tröskelvärden, som t.ex. anaeroba och aeroba tröskelvärden, eller övre och nedre tröskelvärden för mjölksyra, kan du träna med zoner baserat på dina individuella tröskelvärden för hastighet eller tempo. Vi rekommenderar att du anger ditt anaeroba tröskelvärde för hastighet och tempo som det lägsta för zon 5. Om du också använder aerob tröskel ska du ställa in den som den lägsta för zon 3.

Träningsmål med hastighetszoner

Du kan skapa träningsmål baserat på hastighets-/tempozoner. När du har synkroniserat målen via FlowSync får du vägledning från din träningsenhet under träning.

Under träning

Under träningen kan du se vilken zon du för närvarande tränar i och tiden i varje zon.

Efter träning

I träningssummeringen i din klocka ser du en översikt över tiden i varje hastighetszon. Efter synkronisering kan du se detaljerad visuell hastighetszoninformation i Flow-webbtjänsten.