Du är här: Komma igång > Uppdatera mjukvaran

Uppdatera mjukvaran

Var noga med att uppdatera firmware när en ny version är tillgänglig för att hålla din klocka uppdaterad och få bästa prestanda. Firmware-uppdateringar görs för att förbättra funktionaliteten i din klocka. De kan till exempel vara helt nya funktioner, förbättringar av befintliga funktioner och buggfixar.

Du kommer inte att förlora några data på grund av uppdateringen. Innan uppdateringen påbörjas, synkroniseras data från din klocka till Flow-webbtjänsten.

Med mobil eller surfplatta

Du kan uppdatera mjukvaran via din mobil om du använder Polar Flow mobilapp för att synkronisera dina tränings- och aktivitetsdata. Appen meddelar dig om det finns en uppdatering tillgänglig och guidar dig genom uppdateringen. Vi rekommenderar att du ansluter klockan till en strömkälla innan du startar uppdateringen för att säkerställa en problemfri uppdatering.

Den trådlösa uppdateringen av mjukvaran kan ta upp till 20 minuter, beroende på din anslutning.

Med en dator

När en ny mjukvaruversion blir tillgänglig, meddelar FlowSync dig när du ansluter klockan till din dator. Uppdateringarna av mjukvara laddas ner via FlowSync.

Så här uppdaterar du mjukvaran:

1. Anslut din klocka till datorn med den anpassade kabeln som levererades i paketet. Se till att kabeln fäster på plats. Passa in kanten på kabeln med skåran på klockan (markerad med rött).

2. FlowSync börjar synkronisera dina data.
  3. Efter synkroniseringen uppmanas du att uppdatera mjukvaran.
  4. Välj Ja. Ny firmware installeras (det kan ta upp till 10 minuter) och sedan startar klockan om. Vänta tills mjukvaruuppdateringen har slutförts innan du kopplar bort klockan från datorn.