Du är här: Funktioner > GPS

GPS

Din klocka har inbyggd GPS som ger noggrann mätning av hastighet, sträcka och höjd för en rad utomhussporter och gör att du kan se din rutt på kartan i Flow-appen och i Flow webbtjänst efter träningspasset.

Klockan använder Assisted GPS (A-GPS) för att få en snabb satellitfix. A-GPS-data ger din klocka GPS-satelliternas beräknade positioner. På så sätt vet klockan var den ska söka efter satelliterna och har därmed möjlighet att ta emot signaler från dem inom några sekunder, även under svåra signalförhållanden.

A-GPS-data uppdateras en gång per dag. Den senaste A-GPS-datafilen laddas ner till din klocka när du synkroniserar den med Flow-webbtjänsten via FlowSync-mjukvaran eller via Flow-appen. A-GPS-data laddas ner automatiskt en gång om dagen till din klocka via Flow-appen om din telefon är inom räckvidden för Bluetooth och Flow-appen körs åtminstone i bakgrunden.

Utgångsdatum för A-GPS

A-GPS-datafilen är giltig i upp till 14 dagar. Positioneringsnoggrannheten är relativt hög under de första tre dagarna och minskar successivt under de återstående dagarna. Regelbundna uppdateringar hjälper till att säkerställa en hög positioneringsnoggrannhet.

Du kan kontrollera utgångsdatumet för den aktuella A-GPS-filen i din klocka. Gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Om din klocka > Utg.datum för A-GPS. Om datafilen har upphört att gälla synkroniserar du din klocka med Flow webbtjänst via FlowSync-programmet eller med Flow-appen för att uppdatera A-GPS-data.

När A-GPS-datafilen har upphört att gälla kan mer tid behövas för att få den aktuella positionen.

GPS-funktioner

Din klocka har följande GPS-funktioner:

• Sträcka: Visar sträcka under och efter ditt träningspass.
  • Hastighet/tempo: Visar information om hastighet/tempo under och efter ditt träninspass.
  • Höjd, stigning och utför: Höjdmätning i realtid och antal höjdmeter du förflyttar dig uppför och nerför.
  • Löpindex: Running Index är baserad på puls- och hastighetsdata under löpturen. Den ger information om din prestationsnivå, både aerob kondition och löpekonomi.

Bästa GPS-prestanda får du om du bär klockan på handleden med displayen uppåt. På grund av placeringen av GPS-antennen på klockan är det inte rekommenderat att bära den med displayen på undersidan av handleden. När du bär den på ett cykelstyre ska du se till att displayen är vänd uppåt.