Du är här: Funktioner > Vantage M Användarhandbok | Kompatibla sensorer

Kompatibla sensorer

Förbättra din träningsupplevelse och få en mer fullständig förståelse av dina resultat med kompatibla Bluetooth®-sensorer. Förutom ett antal Polar-sensorer är din klocka fullt kompatibel med flera tredje parts sensorer.

Visa en fullständig lista över kompatibla Polar-sensorer och tillbehör

Visa kompatibla tredje parts sensorer

Innan en ny sensor tas i bruk måste den paras ihop med din klocka. Ihopparningen tar bara några sekunder och säkerställer att din klocka endast tar emot signaler från dina sensorer och tillåter störningsfri träning i grupp. Innan du deltar i en tävling ska du se till att ihopparningen görs hemma för att förhindra störning på grund av dataöverföring. Se Para ihop sensorer med din klocka för anvisningar.

Polar H10 pulssensor

Följ din puls med maximal precision med Polar H10 pulssensor med ett bröstbälte.

Trots att Polar Precision Prime är den mest exakta optiska pulsmätningstekniken och fungerar så gott som var som helst, ger Polar 10 pulssensor den bästa noggrannheten vid pulsmätning i sporter där det är svårare att hålla sensorn stilla på handleden eller där muskler eller senor nära sensorn pressas samman eller är i rörelse. Polar H10 pulssensor är mer mottaglig för snabbt ökande eller minskande puls, så det är det perfekta alternativet även för intervallträning med snabba sprintlöpningar.

Polar H10 pulssensor har ett internt minne som gör att du kan registrera ett träningspass med den utan en ansluten träningsenhet eller en mobil träningsapp i närheten. Du måste bara para ihop H10 pulssensor med Polar Beat-appen och starta träningspasset med appen. Därmed kan du till exempel registrera din puls från dina simpass med Polar H10 pulssensor. Se supportsidorna för Polar Beat och Polar H10 pulssensor för mer information.

När du använder Polar H10 pulssensor under dina cykelpass kan du ha din klocka monterad på cykelstyret för att enkelt se dina träningsdata.

Polar stegsensor Bluetooth® Smart

Stegsensor Bluetooth® Smart är för löpare som vill förbättra sin löpteknik och sina träningsresultat. Den ger dig information om hastighet och sträcka, oavsett om du springer på löpband eller i skogen.

  • Mäter varje steg du tar för att beräkna löphastighet och sträcka
  • Hjälper till att förbättra din löpteknik genom att visa din stegfrekvens och steglängd
  • En liten sensor som fästs i dina skosnören
  • Stöt- och vattentålig för att klara de mest krävande löpturerna

Polar hastighetsensor Bluetooth® Smart

Det finns en rad faktorer som kan påverka din cykelhastighet. Konditionen är förstås en av dem, men väderförhållandena och markens varierande lutning spelar också en stor roll. Det mest avancerade sättet att mäta hur dessa faktorer påverkar din hastighet är med den aerodynamiska hastighetssensorn.

  • Mäter dina aktuella, snitt- och maxhastigheter
  • Spåra din snitthastighet för att se din utveckling och dina resultat förbättras
  • Lätt men ändå robust, och enkel att fästa

Polar kadenssensor Bluetooth® Smart

Det mest praktiska sättet att mäta ditt cykelpass är med vår avancerade trådlösa kadenssensor. Den mäter din snitt- och maxkadens vid cykling i realtid som varv per minut så att du kan jämföra tekniken för din cykeltur med tidigare cykelturer.

  • Förbättrar din cykelteknik och identifierar din optimala kadens
  • Med störningsfria kadensdata kan du utvärdera dina individuella resultat
  • Utformad för att vara aerodynamisk och lätt

Tredje parts effektsensorer

Klockan mäter dina effektdata under dina löp- eller cykelpass om du parar ihop klockan med en separat effektsensor för löpning eller cykling. Du kan välja de effektdata som du vill visa under dina träningspass genom att anpassa träningsdisplayerna i Flow-webbtjänstens inställningar för sportprofiler. Funktionen Training Load Pro använder effektdata för att beräkna muskelbelastning, så du får också ett muskelbelastningsvärde för dina löp- eller cykelpass när du använder en separat effektsensor för löpning eller cykling.

Löpeffekt

Löpeffekt är ett utmärkt verktyg för att mäta löpningens externa belastning. Den reagerar snabbare än puls, så den är idealisk för att mäta din belastning vid löpning i uppförsbackar och i intervallpass. Du kan också använda den för att upprätthålla en stabil ansträngningsnivå under din löpning även i varierande terräng. Löpeffekt kompletterar pulsmätningen: När du mäter båda kan du upptäcka förändringar i dina löpresultat. Om du efter veckor av träning kan producera samma effekt med lägre puls har dina löpresultat förbättrats.

Läs merom löpeffekt i denna djupgående guide.

Cykeleffekt

Mätning av din cykeleffekt hjälper dig att övervaka och utveckla dina cykelresultat och pedalteknik. Till skillnad från puls är uteffekten ett absolut och objektivt ansträngningsvärde. Det innebär att du också kan jämföra dina effektvärden med andra cyklister som är av samma kön och som är ungefär lika stora som du; eller jämföra watt per kilo för de mest tillförlitliga resultaten. Att se hur din puls motsvarar effektzonerna ger också mer insikt.