Vă aflați aici: Antrenamentul cu dispozitivul Polar > Antrenamentul cu aplicația Polar > Purtarea dispozitivului M600

Purtarea dispozitivului M600

Ceasul inteligent optimizat pentru sport are un senzor integrat pentru măsurarea ritmului cardiac de la încheietură. Pentru măsurarea exactă a ritmului cardiac de la încheietură, trebuie să porți brățara strâns pe încheietură, imediat deasupra osului încheieturii mâinii, cu afișajul orientat în sus. Senzorul trebuie să atingă pielea, dar brățara nu trebuie să fie prea strânsă, astfel încât să împiedice circulația sângelui.

Când nu faci sport, se recomandă să porți brățara ceva mai puțin strânsă, la fel cum ai purta un ceas obișnuit. Dar trebuie să o strângi pentru sesiunile de antrenament, pentru a avea certitudinea că obții date corecte privind ritmul cardiac de la încheietura mâinii. Dacă ai tatuaje în zona încheieturii, încearcă să nu așezi senzorul exact pe tatuaj, pentru că s-ar putea să nu obții valori precise.

Este o idee bună să încălzești pielea sub senzor dacă mâinile și pielea ta se răcesc ușor. Pune sângele în mișcare înainte de a începe antrenamentul!

În sporturile în care este mai dificil să păstrezi senzorul nemișcat pe încheietură sau dacă există presiuni sau mișcări musculare sau ale tendoanelor în zona senzorului, îți recomandăm să utilizezi un senzor Polar cu o curea de fixat în jurul toracelui, pentru a măsura mai exact ritmul cardiac. Pentru mai multe informații, vezi secțiunea Interconectarea aplicației Polar cu un senzor de ritm cardiac.

Cu toate că există numeroase indicii subiective în ceea ce privește modul în care se comportă organismul în timpul exercițiilor (efortul perceput, ritmul respirației, senzațiile fizice), niciunul nu este atât de credibil ca măsurarea ritmului cardiac. Acesta este un element obiectiv și este afectat deopotrivă de factori interni și externi, ceea ce înseamnă că vei avea o măsurare care reflectă fidel starea fizică.