Vă aflați aici: Funcțiile Polar > Indicatorii pentru înot (înot în piscină)

Indicatorii pentru înot (înot în piscină)

Indicatorii pentru înot te ajută să analizezi fiecare sesiune de înot și să urmărești performanța și progresul înregistrat pe termen lung. Se înregistrează distanța parcursă, timpul și ritmul, ritmul mișcării brațelor și se identifică stilul de înot. În plus, cu ajutorul punctajului SWOLF, îți poți îmbunătăți tehnica de înot.

Pentru a obține informații cât mai exacte, asigură-te că ai setat mâna pe care porți dispozitivul M600. Poți realiza această setare din aplicația Polar Flow din meniul Devices > Polar M600 (Dispozitive > Polar M600) sau din serviciul web Polar Flow, dând clic pe numele tău / imaginea ta de profil > Products > Polar M600 > Settings (Produse > Polar M600 > Setări).

Indicatorii pentru înot sunt disponibili în profilurile sportive Swimming and Pool swimming (Înot și Înot în bazin). Pentru a obține indicatorii pentru înot, trebuie să ai instalată cel puțin versiunea 2.0 a aplicației Polar pe dispozitivul M600.


Stilurile de înot

Dispozitivul M600 recunoaște stilul de înot și calculează indicatorii în funcție de stil, precum și valoarea totală pentru întreaga sesiune.

Stilurile de înot recunoscute de dispozitivul M600:

 • Liber
 • Spate
 • Piept
 • Fluture

Ritmul și distanța

Măsurarea ritmului și distanței se realizează pe baza lungimii bazinului. Prin urmare, pentru a obține date corecte, asigură-te că ai introdus lungimea corectă a bazinului. Dispozitivul M600 recunoaște momentul în care faci întoarcerea și utilizează această informație pentru a calcula exact ritmul și distanța.


Ritmul mișcării brațelor

Dispozitivul M600 calculează numărul de mișcări ale brațelor pe minut sau pe o lungime de bazin. Aceste informații pot fi utilizate pentru a afla mai multe despre tehnica de înot, despre ritm și temporizare.


Swolf

SWOLF (prescurtarea pentru swimming and golf - înot și golf) este o măsurătoare indirectă a eficienței. Valoarea SWOLF este calculată prin adunarea timpului și a numărului de mișcări ale brațelor de care ai nevoie pentru a parcurge o lungime de bazin. De exemplu, 30 de secunde și 10 mișcări ale brațelor pentru a parcurge o lungime de bazin înseamnă un punctaj SWOLF de 40. În general, cu cât acest punctaj SWOLF este mai mic, cu atât ești mai eficient.

Valoarea SWOLF diferă foarte mult de la o persoană la alta, așadar acești indicatori nu trebuie comparați. Este vorba mai degrabă despre un instrument personal care te poate ajuta să-ți îmbunătățești tehnica și să găsești eficiența optimă pentru fiecare stil în parte.


Setarea lungimii bazinului

Este important să introduci lungimea corectă a bazinului, pentru că această valoarea influențează valorile referitoare la ritm, distanță și ritmul mișcării brațelor, precum și punctajul SWOLF. Lungimile standard sunt de 25 și 50 de metri, respectiv de 25 de yarzi, dar poți introduce și manual lungimea. Lungimea minimă care poate fi introdusă este de 20 de metri/yarzi.

Poți vedea lungimea bazinului în modul pre-antrenament, adică după ce derulezi lista cu profiluri sportive de pe dispozitivul M600, pentru a vedea profilul Swimming (Înot) sau Pool Swimming (Înot în bazin). Pentru a modifica valoarea de acolo, urmează instrucțiunile de mai jos.

Modificarea lungimii bazinului

 1. Derulează lista cu profiluri sportive de pe dispozitivul M600, pentru a căuta profilul Swimming (Înot) sau Pool Swimming (Înot în bazin).
 2. Atinge pictograma bazin de lângă pictograma de sport.
 3. Atinge una dintre lungimile de bazin presetate. O altă opțiune este să atingi Customize (Personalizare) dacă dorești să introduci o altă lungime de bazin. Poți seta o lungime de bazin cuprinsă între 50 și 250 de metri/yarzi. Atinge lungimea pe care dorești să o utilizezi. Poți modifica lungimea bazinului și atingând opțiunea Pool length (m/yd) (Lungimea bazinului) din partea de sus a listei și atingând apoi unitatea de măsură pe care dorești să o folosești.

Află cum poți adăuga profiluri sportive noi pe dispozitivul M600 de pe telefonul mobil, consultând paginile de ajutor Polar.


Începerea unei sesiuni de înot

 1. Pentru a porni aplicația Polar, apasă butonul frontal de pe dispozitivul M600.
 2. Atinge opțiunea Training (Antrenament) sau apasă butonul frontal pentru a deschide lista cu profiluri sportive.
 3. Derulează lista cu profiluri sportive pentru a căuta profilul Swimming (Înot) sau Pool swimming (Înot în bazin).
 4. Verifică dacă lungimea bazinului este corectă (afișată pe ecran).
 5. Apasă butonul frontal pentru a începe înregistrarea sesiunii de antrenament.

Poți personaliza ce se afișează în vizualizările de antrenament ale dispozitivului M600 în aplicația mobilă sau serviciul web Polar Flow.

La final, poți vedea informații detaliate despre sesiunea de înot în aplicația sau serviciul web Polar Flow.