Vă aflați aici: Funcțiile Polar > Funcțiile Polar Smart Coaching (Antrenare inteligentă) > Funcția Polar Sleep Plus

Polar Sleep PlusTM

Aplicația Polar de pe dispozitivul M600 urmărește somnul tău dacă porți dispozitivul pe timpul nopții. Acesta detectează când adormi și când te trezești și colectează datele referitoare la somn pentru o analiză mai aprofundată în aplicația și serviciul web Polar Flow. Ceasul inteligent observă mișcările mâinii în timpul nopții pentru a monitoriza toate întreruperile pe durata somnului și îți arată cât timp ai dormit de fapt.

Pentru a începe, trebuie să configurezi timpul de somn preferat în setările Polar Flow. Apoi, trebuie doar să porți dispozitivul M600 pe timpul nopții. Poți citi informații mai detaliate despre funcția Sleep Plus din [acest document de asistență].

Datele privind somnul în aplicația Polar

Când dispozitivul M600 detectează că te-ai trezit, vei primi o notificare pe ceasul inteligent care te anunță că analiza privind somnul este disponibilă. Atinge notificarea pentru a accesa rezumatul privind somnul.


Ai și opțiunea de a opri manual monitorizarea somnului.

Oprirea manuală a monitorizării somnului

  1. Pentru a porni aplicația Polar, apasă butonul frontal de pe dispozitivul M600.
  2. Glisează în sus pentru a căuta și atinge opțiunea My day (Ziua mea).
  3. Atinge bilețelul „Open sleep summary?” (Accesezi rezumatul privind somnul?).
  4. Atinge pictograma bifă pentru a opri monitorizarea somnului.

Bilețelul cu datele privind somnul și rezumatul somnului

Poți găsi bilețelul cu datele privind somnul în meniul My day (Ziua mea). Pentru un rezumat mai detaliat privind somnul, atinge bilețelul.


Sleep time (Timpul de somn)
Actual sleep percentage (Procentajul efectiv de somn)
Sleep continuity (Continuitatea somnului)

În bilețelul privind somnul, ai posibilitatea de a-ți evalua somnul. Atinge bilețelul cu emotigrame, pentru a accesa opțiunile de evaluare a somnului, și atinge emotigrama pe care o consideri cea mai potrivită pentru modul în care ai dormit noaptea.


În ecranul cu rezumatul somnului apar informațiile următoare:


Sleep time (Timpul de somn): Întreaga durată a somnului, din momentul în care ai adormit până în momentul trezirii.

Ora la care ai adormit.

Ora la care te-ai trezit.

Actual sleep (Somnul propriu-zis): Procentajul de somn și durata efectivă a somnului. Mai exact, înseamnă timpul somnului minus întreruperile.

Sleep continuity (Continuitatea somnului): Este o opțiune de evaluare a gradului de continuitate a somnului (pe o scară de la 1 la 5).

Breakdown of sleep (Detalierea somnului): Ilustrează timpul de somn propriu-zis și întreruperile proporțional cu timpul de somn preferat.

Sleep feedback (Feedback privind somnul): Feedback-ul primit are la bază datele privind somnul, timpul de somn dorit și modul în care ți-ai evaluat somnul.


Datele privind somnul în aplicația și serviciul web Polar Flow

Datele privind somnul sunt afișate în aplicația și serviciul web Polar Flow după ce aplicația Polar de pe dispozitivul M600 este sincronizată. Aplicația și serviciul web Flow afișează datele privind somnul în modurile de vizualizare pentru o noapte și o săptămână. Cu serviciul web Flow poți vedea datele privind somnul din fila Sleep (Somn) din Diary (Jurnal). De asemenea, poți include datele privind somnul în Activity reports (Rapoartele de activitate) din fila Progress (Progres).

Cu serviciul web și aplicația Flow, poți seta opțiunea Your preferred sleep time (Timpul dorit de somn) pentru a stabili cât de mult dorești să dormi în fiecare noapte. De asemenea, ai și posibilitatea de a-ți evalua somnul. De asemenea, dacă orele afișate pentru momentul în care ai adormit și te-ai trezit nu sunt corecte, le poți modifica în aplicație și în serviciul web. Vei primi un feedback referitor la modul în care ai dormit pe baza datelor privind somnul, durata de somn dorită și evaluarea somnului.

Urmărindu-ți tiparele de somn, poți vedea dacă sunt afectate de orice fel de schimbări din viața zilnică și găsi echilibrul potrivit între odihnă, activitatea zilnică și antrenament.

Află mai multe despre programul Polar Sleep Plus din acest ghid detaliat.