Vă aflați aici: Noțiuni introductive > Încărcarea dispozitivului M600

Încărcarea dispozitivului M600

Dispozitivul M600 are o baterie internă reîncărcabilă. Bateriile reîncărcabile au un număr limitat de cicluri de încărcare. Poți încărca și descărca bateria de peste 300 de ori înainte de scăderea semnificativă a capacității acesteia. Numărul ciclurilor de încărcare variază și în funcție de condițiile de utilizare.

Poți încărca dispozitivul M600 prin intermediul portului USB al unui computer, cu ajutorul cablului furnizat în pachetul cumpărat.

Poți încărca bateria și prin conectare la o priză de perete. Când încarci bateria prin intermediul unei prize de perete, utilizează un adaptor USB (neinclus în setul de produse). Dacă utilizați un adaptor USB, asigurați-vă că pe acesta găsiți marcajul „output 5 Vdc” (putere de 5 Vcc) și că generează o intensitate de cel puțin 500 mA. Utilizați doar un adaptor USB care respectă regulile privind siguranța (purtând marcajul „LPS”, „Limited Power Supply”, „UL listed” sau „CE”).

Nu încărcați produsele Polar cu un încărcător de 9 volți. Utilizarea unui încărcător de 9 volți poate deteriora produsele Polar.

Capătul magnetic al cablului se fixează printr-un clic în portul de încărcare a dispozitivului M600 când este conectat corect la ceasul inteligent. De asemenea, dispozitivul M600 vibrează scurt când începe încărcarea. Dacă ceasul inteligent este pornit când îl conectezi pentru încărcare, vei vedea o pictogramă fulger mică pe ecranul principal al dispozitivului M600. Poți vedea nivelul de încărcare a bateriei ceasului glisând în jos din partea de sus a ecranului principal. Dacă ceasul inteligent este oprit când îl conectezi pentru încărcare, o animație a pictogramei verzi indicând bateria arată încărcarea pe afișaj. Când pictograma baterie este încărcată, înseamnă că dispozitivul M600 a fost încărcat complet. Încărcarea completă a unei baterii M600 descărcate poate dura până la două ore.

  1. Senzorii de monitorizare a ritmului cardiac de la încheietură
  2. Portul de încărcare

După finalizarea încărcării bateriei dispozitivului M600, scoate cablul de încărcare din portul USB al computerului sau din priza de perete. În cazul în care cablul de încărcare rămâne conectat la o sursă de curent electric, capătul magnetic al cablului atrage obiectele care conțin fier și se poate scurtcircuita, fapt ce poate provoca deteriorarea circuitului, supraîncălzire, incendiu sau explozie.

Nu lăsa bateria descărcată complet pentru o perioadă lungă de timp sau nu o ține întotdeauna complet încărcată, deoarece s-ar putea să afecteze durata de viață a bateriei. De asemenea, nu încărca bateria la temperaturi sub 0°C sau peste +40°C, nici când portul de încărcare este umed sau conține urme de transpirație. Dacă portul de încărcare al dispozitivului M600 s-a udat, lasă-l să se usuce înainte de a conecta cablul de încărcare.


Timpul de funcționare a bateriei

Timpul de funcționare a bateriei este de

  • 2 zile / 8 ore de antrenament pe dispozitivul M600 interconectat cu un telefon Android.
  • 1,5 zile / 8 ore de antrenament pe dispozitivul M600 interconectat cu un iPhone.

Timpul de funcționare depinde de mai mulți factori, cum ar fi temperatura mediului în care utilizezi dispozitivul M600, funcțiile pe care le folosești, dacă ecranul este în modul Always-on (Întotdeauna pornit) și gradul de uzură a bateriei. Timpul de funcționare este redus semnificativ de temperaturi de sub zero grade. Dacă utilizezi dispozitivul M600 sub o haină, îl poți menține la căldură, crescând astfel timpul de funcționare.

Notificarea privind nivelul de încărcare a bateriei

Când nivelul de încărcare a bateriei dispozitivului M600 scade la 15% sau mai puțin, vei vedea o notificare ce te informează cu privire la nivelul de încărcare și starea modului de economisire a bateriei. Poți atinge notificarea pentru a activa/dezactiva modul de economisire a bateriei. Modul de economisire a bateriei se va activa automat când nivelul de încărcare a bateriei ajunge la 5%.

Deoarece înregistrarea coordonatelor GPS este INACTIVĂ în modul de economisire a bateriei, vei primi o notificare dacă modul de economisire a bateriei este activat când începi antrenamentul cu aplicația Polar sau dacă nivelul de încărcare a bateriei scade sub 5% în timpul antrenamentului.

Dacă afișajul nu se activează după mișcarea încheieturii sau apăsarea butonului lateral de pornire/oprire, bateria este descărcată complet, iar dispozitivul M600 a intrat în modul de repaus. În acest caz, trebuie să încarci dispozitivul M600. Dacă bateria s-a descărcat complet, apariția animației de încărcare pe ecran poate dura mai mult.

Poți vedea nivelul de încărcare a bateriei pe dispozitivul M600 glisând în jos din partea de sus a ecranului principal.