Vă aflați aici: Informații importante > Măsuri de siguranță

Măsuri de siguranță

Dispozitivul M600 este conceput pentru a măsura ritmul cardiac și a oferi informații privind activitatea ta. Nu este prevăzută sau sugerată nicio altă utilizare.

Dispozitivul de antrenament nu trebuie utilizat pentru obținerea unor măsurători care necesită precizie profesională sau industrială.

Pentru a evita apariția unor afecțiuni la nivelul pielii, îți recomandăm să speli dispozitivul și brățara la anumite intervale de timp.

Interferențele

Interferența electromagnetică și echipamentul de antrenament

În apropierea dispozitivelor electrice este posibil să aibă loc perturbații. De asemenea, stațiile de bază WLAN ar putea să cauzeze interferențe atunci când te antrenezi cu dispozitivul de antrenament. Pentru a evita indicațiile eronate sau comportamentele greșite, deplasați-vă la distanță de posibilele surse de perturbare.

Echipamentul de antrenament cu componente electrice sau electronice, cum ar fi afișajele cu leduri, motoarele și frânele electrice pot cauza semnale de interferență aleatorii.

Dacă dispozitivul de antrenament tot nu funcționează cu echipamentul de antrenament, este posibil să fie prea multe zgomote electrice pentru măsurarea fără fir a ritmului cardiac. Pentru mai multe informați, accesează support.polar.com.

Diminuarea riscurilor în timpul antrenamentului

Antrenamentul poate include anumite riscuri. Înainte de a începe un program normal de antrenament, este recomandat să răspunzi la următoarele întrebări referitoare la starea ta de sănătate. Dacă răspunzi afirmativ la oricare din aceste întrebări, îți recomandăm să te adresezi unui medic înainte de a începe orice program de antrenament.

  • Ai fost inactiv fizic în ultimii 5 ani?
  • Ai tensiune arterială ridicată sau nivel ridicat al colesterolului în sânge?
  • Iei medicamente pentru tensiunea arterială sau pentru inimă?
  • Ai antecedente de probleme respiratorii?
  • Ai simptomele vreunei boli?
  • Ești în curs de recuperare după o boală gravă sau după un tratament medical?
  • Folosești un stimulator cardiac sau alt dispozitiv electronic implantat?
  • Fumezi?
  • Ești însărcinată?

Reține că, pe lângă intensitatea antrenamentului, medicamentele pentru afecțiuni cardiace, tensiunea arterială, afecțiunile psihologice, astm, probleme de respirație etc. și unele băuturi energizante, alcoolul și nicotina pot afecta ritmul cardiac.

Este important să fii receptiv la răspunsurile corpului tău în timpul antrenamentului. Dacă simți dureri neprevăzute sau oboseală excesivă în timpul antrenamentului, se recomandă să întrerupi antrenamentul sau să continui la o intensitate mai mică.

Notă! Poți utiliza produsele Polar și în cazul în care folosiți un stimulator cardiac, defibrilator sau alt dispozitiv electronic implantat. În teorie, produsele Polar nu ar trebui să interfereze cu stimulatorul cardiac. În practică, nu există rapoarte care să sugereze că vreo persoană a sesizat vreodată interferențe. Cu toate acestea, nu putem oferi o garanție oficială privind adecvarea produselor noastre pentru toate stimulatoarele cardiace sau alte dispozitive implantate, cum ar fi defibrilatoarele, din cauza varietății de dispozitive disponibile. Dacă ai îndoieli sau dacă ai senzații neobișnuite în timpul folosirii produselor Polar, adresează-te medicului sau contactează producătorul dispozitivului electronic implantat pentru a determina măsurile de precauție necesare în cazul tău.

Dacă ai alergie la orice substanță care intră în contact cu pielea sau dacă suspectezi o reacție alergică ca urmare a utilizării produsului, vezi materialele menționate în secțiunea Specificații tehnice. Pentru a evita orice reacție a pielii la senzorul de ritm cardiac, poartă-l peste un tricou, dar umezește bine tricoul sub zona electrozilor pentru a asigura o funcționare optimă.

Efectul combinat al umezelii și abraziunii intense poate duce la îndepărtarea culorii de pe suprafața senzorului de ritm cardiac, fiind posibilă murdărirea hainelor. Dacă folosești parfum, loțiune pentru bronzat/de protecție solară sau o cremă împotriva insectelor, trebuie să te asiguri că acestea nu intră în contact cu dispozitivul de antrenament sau senzorul de ritm cardiac. Evită hainele ale căror culori s-ar putea transfera pe dispozitivul de antrenament (în special pe dispozitivele de antrenament cu culori deschise/intense).

Distragerea atenției

Utilizarea unui ceas inteligent la volan, pe bicicletă sau chiar și în timp ce alergi sau te plimbi ți-ar putea distrage atenția de la ceea ce se întâmplă în jur, cauzând o situație periculoasă. Îți recomandăm să eviți utilizarea dispozitivului M600 în situații în care siguranța ta ar putea fi în pericol. Respectă legile și reglementările locale care interzic sau limitează utilizarea dispozitivelor electronice, de exemplu, la volan.