Vă aflați aici: Funcțiile Polar > Funcțiile Polar Smart Coaching (Antrenare inteligentă) > Urmărirea activității 24/7

Urmărirea activității 24/7

Aplicația Polar de pe dispozitivul M600 urmărește activitatea ta cu un accelerometru 3D care înregistrează mișcările încheieturii mâinii. Acesta analizează frecvența, intensitatea și regularitatea mișcărilor împreună cu informațiile despre starea fizică. Astfel, îți oferă posibilitatea de a vedea cât ești de activ de fapt în viața de zi cu zi, pe lângă antrenamentul regulat. Pentru o urmărire mai exactă a activității, îți recomandăm să porți dispozitivul M600 pe mâna non-dominantă.

Funcția de urmărire a activității este activă întotdeauna. Dacă utilizezi un tip de afișare a ceasului pe dispozitivul M600, vei vedea progresul activității tale pe ecranul principal.


Obiectivul de activitate

Aplicația Polar îți oferă asistență în atingerea obiectivului tău personal de activitate în fiecare zi. Obiectivul de activitate este creat pe baza datelor tale personale și a nivelului de activitate setat, opțiune pe care o poți găsi în setările pentru Daily Activity Goal (Obiectivul zilnic de activitate) din serviciul web Polar Flow. Dacă dorești să modifici obiectivul, dă clic pe numele tău/fotografia ta de profil din colțul din dreapta sus și accesează din setări fila Daily Activity Goal (Obiectivul zilnic de activitate).

Setarea pentru obiectivul zilnic de activitate îți oferă posibilitatea să alegi, din trei niveluri de activitate, cel care descrie cel mai bine ziua și activitatea ta tipică. Sub zona de selectare, poți vedea cât de activ trebuie să fii pentru a-ți atinge obiectivul zilnic de activitate la nivelul ales. De exemplu, dacă lucrezi la birou și îți petreci aproape toată ziua șezând, ar trebui să ai aproximativ patru ore de activitate la intensitate scăzută într-o zi obișnuită. Pentru persoanele care stau în picioare și merg mult în timpul orelor de lucru, așteptările sunt mai ridicate.


Date privind activitatea

Aplicația Polar înregistrează progresul tău către obiectivul zilnic. Poți vedea progresul activității tale în bara de activitate din meniul My day (Ziua mea) sau tipurile de afișare ale ceasului Polar.


În cazul tipului de afișare a ceasului Polar Activity, cercul din jurul datei și orei, precum și procentajul de dedesubt indică progresul tău către atingerea obiectivului zilnic de activitate. Cercul este umplut cu albastru deschis când începi o activitate.


În cazul tipului de afișare a ceasului Polar Jumbo, afișarea ceasului este umplută cu albastru deschis pe măsură ce te apropii de atingerea obiectivului zilnic de activitate.


În interfața de ceas Polar Combo, poți vedea acumularea activității pe măsură ce marginea interfeței de ceas se umple cu culoare. Poți seta culoarea dorită atingând lung interfața de ceas și selectând opțiunea Styles (Stiluri). Vei vedea procentajul atins din obiectivul de activitate până în momentul actual și în colțul din stânga jos al interfeței ceasului.

În interfața de ceas Polar Combo, dacă ai selectată opțiunea Polar > Activity (Activitate) în locul [aplicației de la o terță parte] din stânga, poți vedea acumularea activității pe măsură ce marginea interfeței de ceas se umple cu culoare.

În meniul My day (Ziua mea), poți vedea mai multe detalii despre activitatea ta zilnică cumulată și indicații privind modul în care poți atinge obiectivul tău zilnic de activitate.


  • Steps (Pași): pașii făcuți până în momentul actual. Numărul și tipul de mișcări ale corpului sunt înregistrate și transformate într-o estimare a pașilor.
  • Distance (Distanță): distanța parcursă până în momentul actual. Distanța este calculată pe baza înălțimii tale și a numărului de pași făcuți.
  • Calories (Calorii): afișează numărul de calorii arse în timpul antrenamentului, activitatea și valoarea BMR (Basal metabolic rate: activitatea metabolică minimă necesară pentru susținerea vieții).

Poți afișa rapid activitatea din ecranul principal dacă ai setat tipul de afișare Polar Jumbo pentru ceas. Trebuie doar să atingi pictograma albastru-deschis care indică activitatea.

Pentru a vedea ce mai trebuie să faci ca să atingi obiectivul de activitate în ziua respectivă, atinge vizualizarea cu datele privind activitatea când vizualizarea cu datele privind activitatea este deschisă pe ecran.

Vei primi opțiuni privind durata necesară a activității în cazul în care selectezi o intensitate redusă, medie sau mare. În sugestii, „up” (sus) înseamnă intensitate redusă, „walking” (mers) înseamnă intensitate medie, iar „jogging” (alergare) înseamnă intensitate mare. Cu ajutorul indicațiilor practice, cum ar fi „50 minutes walking” (50 de minute de mers) sau „20 minutes jogging” (20 de minute de alergare), poți selecta modul în care dorești să-ți atingi obiectivul în ziua respectivă.

Vei găsi mai multe exemple pentru activitățile cu intensitate redusă, medie și mare în aplicația Polar Flow și în serviciul web Polar Flow.

Dacă utilizezi un tip de afișare a ceasului Polar, vei primi o alertă prin vibrație când îți atingi obiectivul zilnic de activitate.


Alertă de inactivitate

Este binecunoscut faptul că activitatea fizică reprezintă un factor major în menținerea sănătății. În plus față de activitatea fizică, este important să eviți șezutul prelungit. Șederea îndelungată este dăunătoare sănătății tale, chiar și în zilele în care te antrenezi și ai o activitate zilnică suficientă. Aplicația Polar detectează dacă ai fost inactiv o perioadă prea lungă în timpul zilei și te ajută să întrerupi perioada de ședere pentru a evita efectele negative asupra sănătății.

Indiferent de nivelul de activitate setat pentru obiectivul de activitate zilnic, dacă nu te-ai mișcat timp de 55 de minute, vei primi următoarea alertă: It's time to move! (Este timpul să te miști!). Aceasta este însoțită de o vibrație scurtă. Ridică-te în picioare și găsește-ți propriul mod de a fi activ. Fă o scurtă plimbare, întinde-te sau fă o altă activitate ușoară. Mesajul dispare când începi să te miști sau să apeși oricare dintre butoane.

Dacă nu începi o activitate în cinci minute, vei primi un marcaj de inactivitate. Poți vedea marcajul de inactivitate în meniul My Day (Ziua mea) din aplicația Polar, sub datele privind activitatea zilnică. În aplicația și serviciul web Polar Flow, poți vedea și numărul de marcaje de inactivitate pe care le-ai primit în fiecare zi. În acest fel, poți să îți verifici rutina zilnică și să faci schimbări pentru o viață mai activă.

Alertele sau marcajele de inactivitate nu vor afecta progresul tău către atingerea obiectivului zilnic de activitate.


Informații despre somn în serviciul web Flow și aplicația Flow

Pentru a afla mai multe despre datele privind somnul în aplicația Polar de pe dispozitivul M600, vezi capitolul despre funcția Polar Sleep Plus.

Dispozitivele Polar cu funcție de monitorizare a activității 24/7 detectează automat când adormi, dormi și te trezești, pe baza mișcărilor încheieturii mâinii. Acestea identifică mișcările tale în timpul nopții, monitorizând toate întreruperile pe durata somnului, și îți arată cât timp ai dormit de fapt. Funcția de detectare a somnului se bazează pe înregistrarea mișcărilor mâinii non-dominante cu ajutorul unui senzor de accelerare 3D digital.

Prin monitorizarea somnului, obții informații despre obiceiurile tale privind somnul și, astfel, ai posibilitatea să vezi care sunt obiceiurile de modificat sau de schimbat. Compararea unei nopți cu mediile altor nopți și evaluarea obiceiurilor tale te ajută să identifici activitățile din timpul zilei care îți pot afecta somnul. Rezumatele săptămânale din contul Polar Flow te ajută să evaluezi nivelul de normalitate a obiceiurilor tale de somn-trezire.

Valorile măsurate de funcția Polar Sleep PlusTM – Elemente-cheie privind monitorizarea somnului

  • Sleep time (Timpul de somn): Opțiunea Sleep time (Timpul de somn) îți arată întreaga durată a somnului, din momentul în care ai adormit până în momentul trezirii. Dispozitivul Polar urmărește mișcările corpului tău și poate detecta când adormi și când te trezești. De asemenea, detectează întreruperile somnului pe întreaga durată a acestuia.
  • Actual sleep (Somnul propriu-zis): Opțiunea Actual sleep (Somnul propriu-zis) îți arată cât timp ai dormit, din momentul în care ai adormit până în momentul trezirii. Mai exact, înseamnă durata somnului minus întreruperile. Somnul propriu-zis include doar durata în care chiar ai dormit. Somnul propriu-zis poate fi prezentat în procente [%] și în durată [h:min].
  • Interruptions (Întreruperi): În timpul unui somn normal din timpul nopții există numeroase întreruperi scurte sau lungi, timp în care ești de fapt treaz. Dacă îți amintești sau nu aceste întreruperi, depinde de durata lor. În general, nu ne amintim întreruperile mai scurte. Întreruperile mai lungi, cum ar fi cazul în care ne trezim ca să bem apă, ni le putem aminti.
  • Sleep continuity (Continuitatea somnului): Opțiunea Sleep continuity (Continuitatea somnului) arată în ce măsură a fost continuu somnul tău. Continuitatea somnului tău este evaluată pe o scară de la 1 la 5, unde 5 înseamnă un somn cu grad ridicat de continuitate. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât somnul tău a fost mai fragmentat. Un somn odihnitor pe timpul nopții constă în segmente lungi de somn neîntrerupte și nu presupune întreruperi la intervale frecvente.
  • Self-evaluation (Autoevaluare): Pe lângă indicatorii obiectivi privind somnul pe care le afișează, serviciul Flow te încurajează să-ți autoevaluezi somnul în fiecare zi. Poți evalua cât de bine ai dormit în noaptea trecută pe o scară cu cinci opțiuni: foarte rău, rău, ok, bine, foarte bine. Răspunzând la această întrebare, obții o versiune mai lungă de feedback text privind durata și calitatea somnului tău.

Informațiile privind activitatea în aplicația și serviciul web Polar Flow

Cu aplicația mobilă Polar Flow, poți urmări și analiza din mers datele privind activitatea ta și poți sincroniza datele din aplicația Polar Flow în serviciul web Polar Flow. Serviciul web îți oferă cele mai detaliate informații privind activitatea ta.