Vi ste tukaj: Lastnosti > Območja hitrosti in moči

Območja hitrosti in moči

Z območji hitrosti in moči lahko preprosto spremljate hitrost ali moč med vadbo ter ju prilagajate za doseganje ciljni učinek vadbe. Območja se lahko uporabljajo za usmerjanje učinkovitosti pri vadbi med samo vadbo in kot pomoč pri združevanju različnih intenzivnosti vadbe, ki vam omogočajo doseganje optimalnih rezultatov.

Nastavitve

Nastavitve hitrosti in moči lahko prilagajate v spletni storitvi Flow. Lahko jih vklopite ali izklopite v športnih profilih, v katerih so na voljo. Na voljo je pet različnih območij, pri čemer je mogoče spodnje/zgornje meje nastaviti ročno ali uporabiti privzete. Specifične so za posamezen šport, kar pomeni, da jih lahko prilagodite tako, da najbolje ustrezajo posameznemu športu. Območja so na voljo za tekaške športe (vključno z ekipnimi športi, ki vključujejo tek), kolesarskimi športi ter veslanje in kajakaštvo.

Default (Privzeto)

Če izberete možnost Default (Privzeto), ne morete spreminjati spodnjih/zgornjih mej območij. Privzeta območja so optimizirana za posameznike z dokaj visoko stopnjo telesne pripravljenosti.

Free (Prosto)

Če izberete možnost Free (Prosto), lahko spreminjate vse meje. Npr. če ste preizkusili dejanske mejne vrednosti, kot sta anaerobni in aerobni prag, zgornji in spodnji laktatni prag, lahko vadite v območjih, ki temeljijo na vaših osebni mejni hitrosti ali tempu. Priporočamo, da v območju 5 anaerobno mejno hitrost in tempo nastavite kot najmanjšo. Če uporabljate aerobni prag, ga nastavite kot najmanjšega za območje 3.

Na podlagi hitrostnih območij lahko ustvarite cilje vadbe. Ko cilje sinhronizirate s storitvijo FlowSync, boste med vadbo prejeli smernice od vaše vadbene naprave.

Med vadbo

Med vadbo si lahko ogledujete območje, v katerem trenutno vadite, in čas, ki ste ga porabili v posameznem območju.

Po vadbi

V povzetku vadbe na napravi M460 si boste lahko ogledali pregled časa, ki ste ga porabili v posameznem območju hitrosti ali moči. Po sinhronizaciji si lahko v spletni storitvi Flow ogledate vizualne informacije o območju hitrosti ali moči.