Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Baterije

Baterije

Naprava Polar M460 ima notranjo, polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in izpraznite več kot 300-krat, preden se opazi zmanjšanje njene zmogljivosti. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Baterijo lahko napolnite prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka). Če uporabljate napajalni kabel USB, se prepričajte, da nosi oznako »output 5Vdc« (izhod, 5 V DC) in da zagotavlja oskrbo s tokom vsaj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Polarjevih izdelkov ne polnite z 9-voltnim polnilnikom. Z 9-voltnim polnilnikom lahko poškodujete Polarjeve izdelke.

Podjetje Polar spodbuja zmanjševanje možnih učinkov odpadkov na okolje in človeško zdravje z upoštevanjem lokalnih predpisov glede odstranjevanja odpadkov in, kjer je mogoče, z ločenim zbiranjem elektronskih naprav po izteku življenjske dobe naprave. Tega izdelka ne odlagajte med ostale komunalne odpadke.

Polarjev senzor srčnega utripa H10 ima baterijo, ki jo lahko uporabnik zamenja sam. Če želite sami zamenjati baterijo, natančno sledite navodilom v poglavju Zamenjava baterije senzorja srčnega utripa.

Baterije shranjujte zunaj dosega otrok. V primeru zaužitja takoj obiščite zdravnika. Baterije je treba ustrezno odstraniti v skladu z lokalnimi predpisi.

Zamenjava baterije senzorja srčnega utripa

Da bi sami zamenjali baterijo senzorja srčnega utripa, natančno sledite spodnjim navodilom:

Pri zamenjavi baterije pazite, da tesnilni obroček ostane nepoškodovan. V nasprotnem primeru ga zamenjajte z novim. Komplete tesnilnih obročkov/baterij lahko kupite pri dobro založenih Polarjevih trgovcih in pooblaščenih Polarjevih servisih. V ZDA in Kanadi so tesnilni obročki na voljo le v pooblaščenih Polarjevih servisnih centrih. V ZDA so kompleti tesnilnih obročkov/baterij na voljo tudi prek spletnega mestawww.polar.com/us-en.

Pri rokovanju z novo, povsem napolnjeno baterijo se izogibajte tesnemu stiku, tj. hrati na obeh straneh, s kovino ali orodji, ki prevajajo elektriko, kot je pinceta. To lahko vodi do kratkega stika baterije, zaradi česar se bo hitreje izpraznila. Kratek stik običajno ne poškoduje baterije, vendar pa lahko zmanjša njeno zmogljivost in skrajša njeno življenjsko dobo.

  1. Z majhnim ploščatim pripomočkom pritisnite pokrov baterije, da se odpre.
  2. Iz prostora za baterijo odstranite izrabljeno baterijo.
  3. Pod pokrov vstavite novo baterijo (CR2025) tako, da bo njen negativni pol (-) usmerjen navzven.
  4. Rob pokrova baterije poravnajte z režo na konektorju in pokrov baterije potisnite na mesto. Zaslišati morate klik.

Če obstoječo baterijo nadomestito z napačno vrsto baterije, obstaja nevarnost eksplozije.