Vi ste tukaj: Lastnosti > GPS

Podprti GPS (A-GPS)

Naprava M460 ima vgrajen sistem GPS, ki omogoča natančno merjenje hitrosti in razdalje za različne športe na prostem in omogoča prikazovanje vaše poti na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow po vadbi.

Naprava M460 uporablja storitev AssistNow® Offline, ki hitro popravi povezavo s satelitom. Storitev AssistNow Offline zagotavlja podatke A-GPS, ki napravi M460 sporočajo predvidene položaje satelitov GPS. Naprava M460 lahko na osnovi teh informacij predvideva, kje mora iskati satelite, in lahko tako v nekaj sekundah pridobi njihove signale, tudi če so pogoji za sprejem signala oteženi.

Podatki A-GPS se posodobijo enkrat na dan. Najnovejša datoteka s podatki A-GPS se samodejno posodobi z napravo M460, ko jo sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync.

Datum izteka veljavnosti A-GPS

Veljavnost datoteke s podatki A-GPS znaša največ 14 dni. Iskanje GPS-signalov satelitov je v prvih treh dneh dokaj hitro. Čas, ki je potreben za popravek satelita, se postopno veča v obdobju 10–14 dni. Redno posodabljanje pripomore k hitremu popravku signala satelitov.

Datum izteka veljavnosti trenutne datoteke s podatki A-GPS lahko preverite v napravi M460. V napravi M460 pojdite v Settings > General Settings > About your product > A-GPS exp. date (Nastavitve > Splošne nastavitve > O izdelku > Datum izteka veljavnosti A-GSP). V primeru izteka veljavnosti datoteke s podatki napravo M460 sinhronizirajte s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync in posodobite podatke A-GPS.

Ko se veljavnost datoteke s podatki A-GPS izteče, bo pridobivanje signalov satelita morda trajalo dlje časa.

Funkcije GPS

Naprava M460 vključuje naslednje funkcije GPS:

  • Razdaljo: Natančne informacije o razdalji med vadbo in po njej.
  • Hitrost/tempo: Natančne informacije o hitrosti/tempu med vadbo in po njej.
  • Nazaj na začetek: Usmerja vas na začetno točko, pri čemer upošteva čim krajšo razdaljo, hkrati pa kaže tudi razdaljo do vaše začetne točke. Sedaj se lahko odpravite na bolj pustolovske poti in jih varno odkrivate, saj veste, da si lahko navodila, ki vas vodijo do vaše začetne točke, ogledate s preprostim pritiskom gumba.