Vi ste tukaj: Nastavitve > Fizične nastavitve

Fizične nastavitve

Za pogled in urejanje svojih fizičnih nastavitev pojdite v možnost Settings > Physical settings (Nastavitve > Fizične nastavitve). Zelo je pomembno, da ste natančni pri fizičnih nastavitvah, še posebej ko nastavljate svojo težo, višino, datum rojstva in spol, saj te nastavitve vplivajo na točnost meritvenih vrednosti, kot so meje srčnega utripa in poraba kalorij.

V možnosti Physical settings (Fizične nastavitve) je na voljo:

 • Weight (Teža)
 • Height (Višina)
 • Date of birth (Datum rojstva)
 • Sex (Spol)
 • Training background (Ozadje vadbe)
 • Maximum heart rate (Najvišji srčni utrip)

Teža

Nastavite težo v kilogramih (kg) ali funtih (lbs).

Višina

Nastavite svojo višino v centimetrih (metrično) ali čevljih in palcih (imperialno).

Datum rojstva

Nastavite svoj datum rojstva. Vrstni red pri nastavitvah datuma je odvisen od oblike zapisa časa in datuma, ki ste ga izbrali (24 ur: dan – mesec – leto / 12 ur: mesec – dan – leto).

Spol

Izberite možnost Male (Moški) ali Female (Ženski).

Ozadje vadbe

Ozadje vadbe je ocena vaše dolgoročne fizične stopnje aktivnosti. Izberite možnost, ki najbolj ustreza celotni količini in intenzivnosti vaše fizične dejavnosti v zadnjih treh mesecih.

 • Occasional (0-1h/week) (Občasno (0–1 ur/teden)): Rekreativne vadbe ali naporne fizične vadbe se ne udeležujete redno, npr. hodite le za razvedrilo in občasno vadite tako naporno, da zaradi tega težje dihate in se znojite.
 • Regular (1-3h/week) (Redno (0–3 ur/teden)): Redno se udeležujete rekreativne vadbe, npr. pretečete 5–10 km ali 3–6 milj na teden ali porabite 1–3 ure na teden za primerljivo fizično aktivnost ali pa vaše delo zahteva zmerno fizično aktivnost.
 • Frequent (3-5h/week) (Pogosto (3–5 ur/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe vsaj trikrat na teden, npr. pretečete 20–50 km ali 12–31 milj na teden ali porabite 3–5 ur na teden za primerljivo težko vadbo.
 • Heavy (5-8h/week) (Težko (5–8 ur/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe vsaj petkrat na teden in se včasih udeležite množičnih športnih dogodkov.
 • Semi-pro (8-12h/week) (Polprofesionalno (8–12 h/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe skoraj vsak dan in vadite, da bi izboljšali svojo zmogljivost v tekmovalne namene.
 • Pro (>12h/week) (Profesionalno (>12 ur/teden)): Ste vzdržljivostni športnik. Udeležujete se težke fizične vadbe, da bi izboljšali svojo zmogljivost v tekmovalne namene.

Najvišji srčni utrip

Nastavite svoj največji srčni utrip, če poznate svojo trenutno vrednost največjega srčnega utripa. Vaša vrednost srčnega utripa glede na starost (220 – starost) je prikazana kot privzeta nastavitev, ko prvič nastavljate to vrednost.

Vrednost HRmax se uporablja za ocenitev porabe energije. Vrednost HRmax je največje število utripov srca v eni minuti med največjim fizičnim naporom. Najbolj točen način za določitev vašega osebnega HRmax je, da opravite preizkus največje obremenitve v laboratoriju. Vrednost HRmax je ključna pri določanju intenzivnosti vadbe. Vrednost je odvisna od posameznika ter starosti in dednih dejavnikov.