Vi ste tukaj: Lastnosti > Barometer

Barometer

Barometer vključuje naslednje funkcije:

  • Merjenje nadmorske višine, vzpona in spusta
  • Temperatura med vadbo (omogočen zaslonski prikaz)
  • Klinometer
  • Kalorije s prilagoditvijo glede na nadmorsko višino

Naprava M460 nadmorsko višino meri s senzorjem atmosferskega tlaka in izmerjeni nadmorski tlak pretvarja v odčitek nadmorske višine. To je najnatančnejši način za merjenje nadmorske višine in višinskih sprememb (vzpon/spust) po umerjanju. Vzpon in spust sta prikazana v metrih/čevljih. Naklon pri vzponu/spustu je prikazan v odstotkih in stopinjah ter je prikazan samo med vadbo in samo.

Za ohranjanje natančnosti odčitkov nadmorske višine je napravo treba umeriti vselej, ko je na voljo zanesljiva referenčna točka, npr. vrh gore ali topografski zemljevi, ali ko ste na višini morske gladine. Na odčitke nadmorske višine lahko vpliva nihanje tlaka zaradi vremenskih razmer ali klimatska naprava v zaprtem prostoru.

Prikazana je temperatura vaše naprave M460.

Nadmorska višina je samodejno umerjena z GPS-signalom in bo pred končanim umerjanjem osenčena. Za najnatančnejše odčitke nadmorske višine je umerjanje vselej priporočeno izvajati ročno, ko poznate trenutno nadmorsko višino. Ročno umerjanje lahko izvedete v pogledu pred vadbo ali v pogledu med vadbo v hitrem meniju. Za več informacij glejte meni Quick Menu (Hitri meni).