Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Harjoituskuormitukseen ja 24/7 aktiivisuuteen perustuva palautumisen tila

24/7-aktiivisuuteen perustuva palautumisen tila

Palautumisen tila -ominaisuus seuraa kumulatiivista kuormitustasi eli harjoitustesi ja aktiivisuutesi intensiteettiä, määrää ja toistumistiheyttä sekä huomioi harjoittelutaustasi. Palautumisen tila laskee harjoituskuormituksesi ja päivittäisen aktiivisuutesi tiedot yhteen. Se arvioi palautumisesi tilan ja palautumiseen tarvitsemasi ajan. Tämä työkalu yhdessä ortostaattisen testin ja vastaavien työkalujen kanssa auttaa sinua välttämään liiallista ja liian vähäistä harjoittelua sekä mukauttamaan harjoitusohjelmiasi.

Palautumisen tila perustuu viimeisimpien kahdeksan päivän kumulatiiviseen harjoituskuormitukseen, päivittäiseen aktiivisuuteen ja lepoon. Viimeisimpiä harjoituksia ja viimeaikaista aktiivisuutta painotetaan enemmän kuin aiempia, joten ne vaikuttavat palautumisesi tilaan eniten. Aktiivisuuttasi muulloin kuin harjoitusten aikana seurataan sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeitä. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja epäsäännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet, kun et harjoittele. Kun huomioit sekä päivittäisen aktiivisuutesi että harjoituskuormituksesi, saat kuvan palautumisesi todellisesta tilasta. Palautumisen tilan jatkuva tarkkailu auttaa havaitsemaan omat rajat, välttämään liiallista ja liian vähäistä harjoittelua sekä mukauttamaan harjoituksen intensiteettiä ja kestoa päivittäisten ja viikoittaisten tavoitteiden mukaan.

Saat tarkimmat tiedot palautumisesi tilasta, kun käytät sykesensoria harjoitusten aikana.

Erittäin rasittunut

"Erittäin rasittunut" tarkoittaa, että olet viime aikoina harjoitellut kovaa, ja kumulatiivinen kuormituksesi on erittäin suuri. Ajan myötä se parantaa kuntoasi ja suorituskykyäsi. Varaa kuitenkin riittävästi aikaa palautumiseen ennen seuraavaa rankkaa harjoitusjaksoa tai kilpailua.

Rasittunut

"Rasittunut" tarkoittaa, että harjoituskuormituksesi on kertynyt suureksi. Se voi myös tarkoittaa, ettet ole vielä palautunut täysin edellisistä harjoituksistasi ja aktiivisuudestasi. Kunnon kohottaminen ja suorituskyvyn parantaminen edellyttävät välillä raskasta harjoittelua mutta myös riittävää palautumista.

Tasapainossa

"Tasapainossa" tarkoittaa, että viimeaikainen harjoittelusi ja palautumiseen tarvitsemasi aika ovat tasapainossa. Kun varaat riittävästi aikaa palautumiseen, saat parhaan hyödyn harjoittelusta.

Aliharjoitellut

"Aliharjoitellut" tarkoittaa, että olet viime aikoina harjoitellut tavallista vähemmän. Ehkä tarvitset hieman ylimääräistä aikaa sairaudesta, jokapäiväisen elämän aiheuttamasta stressistä tai harjoitusohjelman muutoksesta palautumiseen. Muista kuitenkin, että jos vähennät harjoituskuormitustasi useiksi peräkkäisiksi viikoiksi suunnittelematta sitä huolellisesti, osa harjoittelulla saavuttamistasi hyödyistä voi heiketä.

Kertoo, milloin saavutat seuraavan palautumistason.

 

Näytä palautumisen tila

  • Napauta näyttöä ajannäyttötilassa.

tai

  • Siirry päävalikossa kohtaan Tila > Palautumisen tila.

Näytä päivittäiset kalorit

Näet harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elämän ylläpitämisen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) seurauksena kuluttamasi kalorit.

  • Napauta näyttöä kahdesti ajannäyttötilassa.

tai

  • Siirry päävalikossa kohtaan Aktiivisuus tänään ja valitse START aktiivisuusnäkymässä.

Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa on tarkempi erittely päivittäisestä aktiivisuudestasi, kuten aktiivisuuden intensiteetti, aktiivinen aika, passiivinen aika, askeleet/matka, kalorit ja nukkumiseen käyttämäsi aika / uni-indeksi.