Olet täällä: Ominaisuudet > Ilmanpainemittari

Ilmanpainemittari

Ilmanpainemittarin toimintoja ovat

• korkeus, nousu ja lasku
  • lämpötila harjoituksen aikana (voidaan näyttää näytössä)
  • kallistuskulman mittaus (edellyttää Bluetooth® Smart -nopeussensoria)

V800 mittaa korkeutta ilmanpainesensorin avulla ja muuntaa mitatun ilmanpaineen korkeudeksi. Kalibroituna tämä on tarkin tapa mitata korkeutta ja korkeuden muutoksia (nousu/lasku). Korkeus näytetään noustuina ja laskeuduttuina metreinä sekä ylä- ja alamäen jyrkkyytenä prosentteina ja asteina.

Korkeustietojen tarkkuus edellyttää, että mittari kalibroidaan aina, kun huipun tai topografisen kartan kaltainen luotettava viitetieto on käytettävissä tai kun ollaan merenpinnan tasolla. Kalibrointi voidaan määrittää myös automaattiseksi. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, kun harjoitus aloitetaan aina samassa ympäristössä. Sääolosuhteista ja ilmastoinnista aiheutuvat paineen muutokset voivat vaikuttaa korkeuslukemiin.

Näytettävä lämpötila on V800-harjoitustietokoneen lämpötila. Kun V800 on ranteessasi, kehosi lämpö vaikuttaa lämpötilalukemaan. Voit mitata ilman lämpötilan tarkasti, kun otat V800-harjoitustietokoneen pois ranteestasi 15–20 minuutiksi.

Korkeus kalibroidaan automaattisesti GPS:n kanssa ja korkeus näkyy harmaana, kunnes se kalibroidaan. Jotta korkeuslukema olisi mahdollisimman tarkka, suosittelemme kalibroimaan korkeuden manuaalisesti aina, kun sen hetkinen korkeus on tiedossa. Manuaalisen kalibroinnin voi suorittaa harjoituksen aloitustilassa tai harjoitusnäkymän pikavalikossa. Katso lisätietoja kohdasta Pikavalikko