Olet täällä: Ominaisuudet > Polar-juoksuohjelma

Polar-juoksuohjelma

Polar-juoksuohjelma on kuntotasoosi perustuva ohjelma, jonka avulla pystyt harjoittelemaan oikein ja välttämään ylirasittumista. Se on älykäs ohjelma, joka mukautuu kehityksesi perusteella ja kertoo, milloin kannattaa löysätä hieman ja milloin puristaa entistäkin tiukemmin. Ohjelmat räätälöidään tapahtuman perusteella, ja niissä huomioidaan henkilökohtaiset ominaisuutesi, harjoitustaustasi ja valmistautumisaika. Ohjelma on ilmainen, ja se on käytettävissä Polar Flow -verkkopalvelussa osoitteessa www.polar.com/flow.

Ohjelmia on 5 km:n ja 10 km:n matkalle sekä puolimaratonille ja maratonille. Kussakin ohjelmassa on kolme jaksoa: Peruskunto, Valmistautuminen ja Viimeistely. Nämä jaksot on suunniteltu kehittämään suorituskykyä vaiheittain ja varmistamaan, että olet valmiina kilpailun koittaessa. Juoksuharjoitukset on jaettu viiteen eri harjoitustyyppiin: kevyt hölkkä, keskipitkä juoksu, pitkä juoksu, tempojuoksu ja intervalliharjoitus. Kaikkiin harjoituksiin kuuluu alkulämmittely, harjoitus ja jäähdyttely ihanteellisten tulosten saavuttamiseksi. Lisäksi voit tehdä kehitystä tukevia voima-, keskivartalo- ja liikkuvuusharjoituksia. Kuhunkin harjoitusviikkoon sisältyy kahdesta viiteen juoksuharjoitusta, ja juoksuharjoitusten viikoittainen kokonaiskesto vaihtelee yhdestä seitsemään tuntiin kuntotasosi mukaan. Ohjelman vähimmäiskesto on 9 viikkoa ja enimmäiskesto 20 kuukautta.

Lue lisää Polar-juoksuohjelmasta tästä kattavasta oppaasta. Tai lue lisää Polar-juoksuohjelman aloittamisesta.

Polar-juoksuohjelman luominen

 1. Kirjaudu Flow-verkkopalveluun osoitteessa www.polar.com/flow.
 2. Valitse välilehdestä Ohjelmat.
 3. Valitse tapahtuma, nimeä se, määritä tapahtuman päivämäärä ja valitse haluamasi aloituspäivä ohjelmalle.
 4. Vastaa fyysistä aktiivisuustasoasi koskeviin kysymyksiin.*
 5. Valitse, haluatko sisällyttää ohjelmaan tukiharjoituksia.
 6. Lue valmiutta fyysiseen aktiivisuuteen koskeva kyselylomake ja vastaa kysymyksiin.
 7. Käy ohjelmasi läpi ja muokkaa tarvittaessa asetuksia.
 8. Kun olet valmis, valitse Aloita ohjelma.

* Jos käytettävissä on harjoitteluhistoria neljän viikon ajalta, nämä tiedot täytetään automaattisesti.

Juoksutavoitteen aloittaminen

Varmista ennen harjoituksen aloittamista, että olet synkronoinut harjoitustavoitteen laitteeseen. Ne synkronoidaan laitteeseesi harjoitustavoitteina, ja niiden mukaiset harjoitukset aloitetaan Päiväkirjan kautta. Noudata harjoituksen aikana laitteen antamia ohjeita.

 1. Siirry laitteessa kohtaan Päiväkirja.
 2. Valitse päivä, niin näet aikataulutetun tavoitteen.
 3. Valitse tavoite ja valitse sitten lajiprofiili.
 4. Paina ALOITA-painiketta ja noudata ohjeita.

Halutessasi voit tehdä myös toiselle päivälle aikataulutetun harjoituksen. Valitse vain päivä Päiväkirjasta ja aloita päivälle aikataulutettu harjoitus.

Edistymisen seuranta

Synkronoi harjoitustuloksesi laitteestasi Flow-verkkopalveluun USB-johdon tai Flow App -sovelluksen avulla. Voit seurata edistymistäsi Ohjelmat-välilehdellä. Näet yleiskatsauksen meneillään olevasta ohjelmastasi ja edistymisestäsi.