Olet täällä: Ominaisuudet > Polar V800:n käyttöohje | GPS

GPS

V800-harjoitustietokoneessa on sisäänrakennettu GPS-ominaisuus, joka mittaa nopeutta ja matkaa tarkasti ulkolajeissa. Lisäksi se tallentaa reittisi, jonka näet harjoituksen jälkeen Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa.

V800-harjoitustietokoneessa on seuraavat GPS-ominaisuudet:

• Matka: ilmoittaa matkan tarkasti harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Nopeus/vauhti: tarkat nopeus-/vauhtitiedot harjoituksen aikana ja sen jälkeen.
  • Kisavauhti: auttaa pitämään yllä tasaista vauhtia ja saavuttamaan tavoiteajan tietyllä matkalla.
  • Juoksuindeksi: V800-harjoitustietokoneen Juoksuindeksi -arvo perustuu juoksulenkin aikana mitattuun sykkeeseen, nopeuteen ja korkeuteen. Se antaa tietoa sekä aerobisesta kunnostasi että juoksutapasi tehokkuudesta. V800-harjoitustietokoneessa ominaisuus pystyy huomioimaan myös ylä- ja alamäet.
  • Takaisin alkuun: Ohjaa sinut takaisin aloituspisteeseesi lyhintä mahdollista reittiä ja näyttää etäisyytesi aloituspisteestä. Nyt voit tutustua uusiin reitteihin turvallisesti, sillä saat aloituspisteesi suunnan selville yhden painikkeen painalluksella.
  • Reittiopastus: seuraa aiemmin tallentamiasi tai Polar Flow -palvelussa jaettuja reittejä.
  • Virransäästö, pitkä harjoitus -tila ja GPS:n keskitason tarkkuus: Pidentää V800:n akun kestoa pitkien harjoitusten aikana. Virransäästötilassa GPS-tiedot tallennetaan 60 sekunnin välein, ja keskitason tarkkuutta käytettäessä 30 sekunnin välein. Tavallista pidempi tallennusväli mahdollistaa pidemmän tallennusajan. Virransäästötilaa tai GPS:n keskitason tarkkuutta käytettäessä sijaintiin perustuva automaattinen kierros, automaattinen keskeytys ja reittiopastus eivät ole käytettävissä. Lisäksi voit käyttää Running Index ‑toimintoa vain, jos sinulla on juoksusensori, ja Kisavauhti-toimintoa vain, jos sinulla on juoksusensori tai nopeussensori.
  • Nousukulma: Näet nousukulmasi harjoituksen aikana. Ylämäen/alamäen jyrkkyys näytetään prosentteina ja asteina. Tieto on käytettävissä vain, kun GPS:n asetuksena on Hyvä tarkkuus.

Virransäästötilassa GPS-tiedot eivät ole yhtä tarkkoja kuin Hyvä tarkkuus -asetuksella.. Virransäästötilan käyttöä suositellaan ainoastaan yli 10 tuntia kestävien harjoitusten yhteydessä.

Jos käytät virransäästötilaa pyöräilyn aikana, hetkellistä nopeuttasi ei näytetä.

Jos käytät Polar-juoksusensoria Bluetooth® Smart tai Polar-nopeussensoria Bluetooth® Smart GPS:n ollessa käytössä, nopeus- ja matkatiedot saadaan juoksu- tai nopeussensorista. GPS tallentaa reittitiedot.

GPS toimii parhaiten, kun pidät V800-harjoitustietokonetta ranteessasi näyttö ylöspäin. V800-harjoitustietokoneen GPS-antennin sijainnin vuoksi sitä ei kannata pitää ranteessa niin, että näyttö on kämmenen puolella. Jos pidät harjoitustietokonetta polkupyörän ohjaustangossa, varmista, että näyttö on ylöspäin.