Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Hyppytesti

Hyppytesti

Tee hyppytesti siirtymällä kohtaan Testit > Hyppytesti.

Valittavana on kolme erilaista hyppytestiä:

 • Staattinen hyppy
 • Kevennetty hyppy
 • Jatkuva hyppytesti.

Testin tekeminen edellyttää Polar-juoksusensoria Bluetooth® Smart. Katso lisätietoja kohdasta Polar Bluetooth® Smart -juoksusensori

Jos sinulla ei ole Polar-juoksusensoria Bluetooth® Smart V800-harjoitustietokonetta varten, Polar-juoksusensori tarvitaan tulee näyttöön, kun yrität avata Hyppytesti-valikon.

Lämmittele erityisesti jalkalihaksesi huolellisesti, ennen kuin teet hyppytestin. Tee hyppytestit aina samalla, oikealla tekniikalla, jotta tulokset olisivat mahdollisimman vertailukelpoisia ja luotettavia.

Uusin testitulos näytetään kohdassa Testit > Hyppytesti > Viimeisin tulos. Vain viimeisin testitulos näytetään. Hyppytestin tulosten visuaalinen analyysi on Flow-verkkopalvelussa. Näet yksityiskohtaiset tiedot valitsemalla testin Päiväkirjastasi.

Staattiset hypyt

Staattinen hyppytesti mittaa räjähtävää voimaa. Testin aloitusasennossa jalat ovat 90 asteen kulmassa, ja tästä asennosta hypätään pystysuorassa mahdollisimman korkealle. Kädet pidetään lanteilla, jotta käsien heilautus ei vaikuta testin tulokseen. Polvet ja nilkat ojennetaan ponnistuksen yhteydessä, ja niiden on oltava ojennettuina, kun hypystä laskeudutaan päkiöille.

Testissä suoritetaan kolme staattista hyppyä, ja paras yritys katsotaan testin tulokseksi. Pidä yritysten välillä pieni lepotauko, jotta pystyt tekemään jokaisen yrityksen täydellä teholla.

Staattisen hypyn suorittaminen

Pue Polar Bluetooth® Smart -juoksusensori yllesi, valitse Hyppytesti > Staattinen ja paina START (aloita)-painiketta. Etsitään juoksusensoria tulee näyttöön. Staattiset hypyt Aloita nyt! tulee näyttöön, ja voit aloittaa testin.

 1. Seiso kädet lanteilla ja polvet 90 asteen kulmassa. Pysy paikallasi muutaman sekunnin ajan.
 2. Hyppää suoraan ylöspäin ilman kevennystä.
 3. Laskeudu molemmille jaloillesi jalat suorina ja nilkat ojennettuina.
 4. Tee kolme yritystä. Pidä yritysten välillä pieni lepotauko, jotta pystyt tekemään jokaisen yrityksen täydellä teholla.

Staattinen hyppytesti on tärkeää suorittaa keventämättä hyppyä lainkaan.

Testin aikana näytetään suoritettujen hyppyjen määrä (1/3, 2/3 tai 3/3) ja viimeisimmän hypyn korkeus (esim. 45 cm).

 

Testitulokset

Testin jälkeen näytetään kaikkien kolmen hypyn tulokset.

 

 

Kevennetty hyppy

Kevennetty hyppytesti mittaa räjähtävää voimaa. Testi aloitetaan seisomalla suorassa. Polvet taivutetaan 90 asteen kulmaan, minkä jälkeen hypätään välittömästi pystysuorassa mahdollisimman korkealle. Kädet pidetään lanteilla, jotta käsien heilautus ei vaikuta testin tulokseen. Polvet ja nilkat ojennetaan ponnistuksen yhteydessä, ja niiden on oltava ojennettuina, kun hypystä laskeudutaan päkiöille.

Testissä suoritetaan kolme kevennettyä hyppyä, ja paras yritys katsotaan testin tulokseksi. Pidä yritysten välillä pieni lepotauko, jotta pystyt tekemään jokaisen yrityksen täydellä teholla.

Kevennetyn hypyn suorittaminen

Pue Polar Bluetooth® Smart -juoksusensori yllesi, valitse Hyppytesti > Kevennyshyppy ja paina START (aloita)-painiketta. Etsitään juoksusensoria tulee näyttöön. Kevennyshyppy Aloita nyt! tulee näyttöön, kun voit aloittaa testin.

 1. Seiso suorassa kädet lanteilla.
 2. Taivuta polvia nopeasti noin 90 astetta ja hyppää välittömästi pystysuoraan.
 3. Laskeudu molemmille jaloillesi jalat suorina ja nilkat ojennettuina.
 4. Tee kolme yritystä. Pidä yritysten välillä pieni lepotauko, jotta pystyt tekemään jokaisen yrityksen täydellä teholla.

Testin aikana näytetään suoritettujen hyppyjen määrä (1/3, 2/3 tai 3/3) ja viimeisimmän hypyn korkeus (esim. 45 cm).

Testitulokset

Testin jälkeen näytetään kaikkien kolmen hypyn tulokset.

 

 

Jatkuva hyppytesti

Jatkuva hyppytesti mittaa anaerobista voimaa. Tämä testi on erityisen hyödyllinen anaerobista voimaa vaativien lajien harrastajille. Tällaiset lajit edellyttävät täyttä tehoa lyhytaikaisesti. Jatkuvan hyppytestin tarkoituksena on hypätä mahdollisimman monta kertaa mahdollisimman korkealle tietyssä ajassa.

Jatkuvassa hyppytestissä polvet taivutetaan 90 asteen kulmaan. Tästä asennosta hypätään nopeasti pystysuoraan mahdollisimman korkealle ja tullaan alas molemmille jaloille samanaikaisesti polvia taivuttaen. Pystysuoria hyppyjä jatketaan, kunnes määritetty aika on kulunut. Testi on aloitettava maksimiteholla ja testissä on hypättävä mahdollisimman korkealle mahdollisimman nopeassa tahdissa. Testin edetessä väsyt. Jatka kuitenkin hyppimistä täydellä teholla koko testin ajan. Flow-verkkopalvelussa voit analysoida testin hyppy kerrallaan ja näet, miten hyppykorkeus alenee testin aikana.

Jatkuvan hyppytestin suorittaminen

Määritä testin kesto ennen jatkuvan hyppytestin suorittamista Valitse Hyppytesti > Aseta jatkuvan testin kesto. Kestoksi voi valita 15 sekuntia, 30 sekuntia, 60 sekuntia tai Aseta muu kesto. Jos valitset Aseta muu kesto, voit määrittää keston väliltä 5–300 sekuntia.

Pue Polar Bluetooth® Smart -juoksusensori yllesi, valitse Hyppytesti > Jatkuva ja paina START (aloita)-painiketta. Etsitään juoksusensoria tulee näyttöön. Peräkkäiset hypyt Aloita nyt! tulee näyttöön, ja voit aloittaa testin.

 1. Seiso suorassa kädet lanteilla.
 2. Taivuta polvet 90 asteen kulmaan ja hyppää välittömästi pystysuoraan.
 3. Laskeudu molemmille jaloillesi jalat suorina ja nilkat ojennettuina.
 4. Jatka hyppimistä, kunnes testi on suoritettu loppuun.

Testin aikana näytetään suoritettujen hyppyjen määrä ja jäljellä oleva aika.

 

Testitulokset

Testin jälkeen näytetään suoritettujen hyppyjen lukumäärä, hyppyjen keskimääräinen korkeus ja keskimääräinen teho kilogrammaa/paunaa kohden.