Olet täällä: Ominaisuudet > Smart Coaching > Aktiivisuuden seuranta

Aktiivisuuden seuranta

V800 seuraa aktiivisuuttasi sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeitä. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja epäsäännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet, kun et harjoittele.

Saat päivittäisen aktiivisuustavoitteen ja ohjeita sen saavuttamiseen. V800 myös muistuttaa sinua lähtemään liikkeelle, jos olet ollut liian pitkään paikallasi. Voit tarkastalla tietoja V800-laitteelta tai Polar Flow -sovelluksesta.

Polar V800-laitteen antama päivittäinen aktiivisuustavoite perustuu yleisiin kohtalaista ja raskasta liikuntaa koskeviin suosituksiin sekä tutkimustuloksiin liiallisen istumisen aiheuttamista mahdollisista negatiivisista terveysvaikutuksista. V800-laitteen antama päivittäinen aktiivisuustavoite voi olla hieman suurempi kuin useimmat muut suositukset. Yhden tunnin kohtalaisesti rasittavan aktiivisuuden lisäksi myös matalan tehon aktiivisuudella on tärkeä rooli V800:n päivittäisen aktiivisuustavoitteen täyttämisessä.

Päivittäinen aktiivisuustavoitteesi perustuu fyysisiin asetuksiisi ja tyypilliseen päivääsi. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Seisomatyötä tekeville ja työpäivänsä aikana paljon käveleville V800 asettaa korkeammat tavoitteet.

Aktiivisuustiedot

V800-laitteen aktiivisuuspalkki nousee vähitellen ja näyttää näin, kuinka edistyt päivittäisen tavoitteesi saavuttamisessa. Aktiivisuuspalkki näkyy Aktiivisuus tänään -kohdassa ja halutessasi ajannäyttötilassa (vaihda kellotaulua pitämällä YLÖS-painiketta painettuna).

Aktiivisuus tänään -kohdassa näet, kuinka aktiivinen olet ollut, ja saat ohjeita tavoitteesi saavuttamiseen.

 • Aktiivisuus
  • Aktiivinen aika: Aktiivinen aika kertoo sen kehon liikkeiden kumuloituneen ajan, joka on hyväksi kehollesi ja terveydellesi.
  • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elämän ylläpitämisen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) seurauksena kuluttamasi kalorit.
  • Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi. Perussuositus on pyrkiä ottamaan vähintään 10 000 askelta päivässä.

  Näet, kuinka kalorit jakautuvat harjoittelun, aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan välillä painamalla ALOITA Aktiivisuus-näkymässä.

 • Jäljellä: V800 antaa sinulle vaihtoehtoja päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseksi. Se kertoo aktiivisuuden tarvittavan määrän alhaisella, keskimääräisellä ja korkealla intensiteetillä. Tavoitteita on yksi, mutta sen voi saavuttaa monella eri tavalla. Päivittäinen aktiivisuustavoite voidaan saavuttaa alhaisen, keskitason tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. V800-laitteessa "jalkeilla" tarkoittaa matalaa intensiteettiä, "kävely" tarkoittaa keskimääräistä intensiteettiä ja "hölkkä" korkeaa intensiteettiä. Polar Flow verkkopalvelussa on lisää esimerkkejä matalan, keskimääräisen ja korkean intensiteetin aktiviteeteista, joista voit valita itsellesi sopivimman tavan tavoitteen saavuttamiseen.

  Aktiivisuusmuistutus

  V800 huomaa, jos olet ollut paikallasi liian pitkään päivän mittaan.

  Jos olet ollut paikallasi 55 minuuttia, näyttöön ilmestyy teksti Aika lähteä liikkeelle. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Jos et ole aktiivinen seuraavien viiden minuutin aikana, saat passiivisuusmerkinnän.

  Voit ottaa muistutuksen käyttöön tai pois käytöstä kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Aktiivisuusmuistutus.

  Polar Flow -sovellus ja Polar Flow -verkkopalvelu näyttävät, kuinka monta aktiivisuusmuistutusta olet saanut. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

  Unitiedot Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa

  Jos käytät V800-laitetta yöllä, se mittaa untasi. Erityistä unitilaa ei tarvitse aktivoida. V800 havainnoi automaattisesti ranneliikkeidesi perusteella, että nukut.

  Uniaika on pisin yhtenäinen lepoaika 24 tunnin jaksolta, joka alkaa klo 18:00 ja päättyy seuraavana päivänä klo 18:00. Alle yhden tunnin mittaiset tauot unessasi eivät keskeytä unen seurantaa, mutta niitä ei lasketa mukaan nukuttuun aikaan. Yli yhden tunnin mittaiset tauot keskeyttävät nukutun ajan laskennan.

  Uniaika ja unen laatu (rauhallinen/rauhaton uni) näytetään Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa, kun V800 on synkronoitu. Jaksot, joiden aikana nukut rauhallisesti ja liikkumatta juuri lainkaan, lasketaan levolliseksi uneksi. Jaksot, joiden aikana liikut ja vaihtelet asentoasi, lasketaan levottomaksi uneksi. Kaikkia liikkumatta vietettyjä jaksoja ei lasketa yhteen, vaan algoritmi painottaa pitkiä liikkumatta vietettyjä jaksoja enemmän kuin lyhyitä. Levollisen unen prosenttiosuus vertaa levollisesti nukkumaasi aikaa kokonaisuniaikaan. Levollinen uni on yksilöllistä, ja sen tulkinnassa on huomioitava kokonaisuniaika.

  Levollisen ja levottoman unen määrän perusteella tiedät, kuinka hyvin olet nukkunut, ja näet, vaikuttavatko päivittäisten rutiinien muutokset siihen. Nämä tiedot voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin ja olemaan levänneempi päivällä.

  Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa

  Polar Flow -mobiilisovelluksella voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi mobiilisti ja synkronoida tietosi langattomasti V800-laitteelta Polar Flow -palveluun.