Olet täällä: Ominaisuudet > Uintimetriikat (allasuinti)

Uintimetriikat (allasuinti)

Uintimetriikat auttavat analysoimaan uimaharjoituksia ja seuraamaan suorituksia ja edistystä pitkällä aikavälillä. Tilastoihin tallentuvat uitu matka, aika ja vauhti ja vedon nopeus, ja laite tunnistaa myös uintitekniikan. Lisäksi voit parantaa uintitekniikkaasi SWOLF-pisteiden perusteella.

Jotta tiedot olisivat mahdollisimman tarkkoja, varmista, että olet määrittänyt, kummassa kädessä pidät V800-laitetta. Tämä määritetään V800-laitteen kohdassa Yleisasetukset.

Uintimetriikat ovat käytössä ainoastaan Allasuinti-profiilissa. Allasuinti-profiili edellyttää, että V800-laiteohjelmiston versio on 1.2 tai uudempi.

Uintitekniikat

V800 tunnistaa uintitekniikan ja laskee tekniikkakohtaiset tilastot sekä koko harjoituksen kokonaistuloksen.

V800-laitteen tunnistamat tekniikat:

• Vapaauinti
  • Selkäuinti
  • Rintauinti
  • Perhosuinti

Vauhti ja matka

Vauhdin ja matkan mittaus perustuu altaan pituuteen, joten paikkansapitävien tietojen saamiseksi on varmistettava, että altaan pituus on asetettu oikein. V800 tunnistaa käännökset ja käyttää tietoja paikkansapitävien vauhti- ja matkatietojen määrittämiseen.

Vedon nopeus

Vedon nopeus kertoo, kuinka monta vetoa uit minuutissa tai altaan pituudella. Tiedot voivat auttaa saamaan lisätietoja uintitekniikasta, rytmistä ja ajoituksesta.

Swolf

SWOLF (lyhennys uinnista (swimming) ja golfista) on epäsuora tehonmittari. SWOLF lasketaan laskemalla yhteen allasvälin uimiseen käytetty aika ja vetojen lukumäärä. Jos allasvälin uimiseen käytetään esimerkiksi 30 sekuntia ja 10 vetoa, SWOLF-pisteiksi saadaan 40. Yleisesti ottaen, mitä matalammat SWOLF-pisteesi tietylle matkalle ja uintitekniikalle ovat, sitä tehokkaammin uit.

SWOLF-pisteet ovat hyvin yksilöllisiä eikä niitä siksi pidä vertailla keskenään. Kyse on henkilökohtaisesta työkalusta, joka voi auttaa parantamaan ja hiomaan tekniikkaa ja löytämään optimaalisen tehokkuuden eri uintitekniikoille.

Altaan pituuden valitseminen

On tärkeää valita oikea altaan pituus, sillä se vaikuttaa vauhdin, matkan ja vedon nopeuden laskentaan samoin kuin SWOLF-pisteisiin. Oletuspituudet ovat 25 metriä, 50 metriä ja 25 jaardia, mutta voit asettaa pituuden myös manuaalisesti haluttuun mittaan. Valittavissa oleva minimipituus on 20 metriä/jaardia.

Valittu altaan pituus näytetään harjoituksen aloitustilassa. Muuta pituutta pitämällä VALO-painiketta painettuna ja siirtymällä Lajiprofiili-pikavalikkoon. Valitse Altaan pituus ja määritä oikea pituus. Asetus voidaan vaihtaa myös kohdassa Asetukset > Lajiprofiilit > Allasuinti > Altaan pituus.

Allasuintiharjoituksen aloittaminen

1. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla START-painiketta ajannäyttötilassa ja siirry kohtaan Allasuintiprofiili
  2. Varmista, että altaan pituus on oikein (näkyy näytössä).
  3. Aloita harjoituksen tallentaminen painamalla START.

Uinnin jälkeen

V800-laitteen harjoitusyhteenvedossa näet:

• Keski- ja maksimivauhdin (vauhti/100 metriä tai vauhti/100 jaardia).
  • Kierrostiedot
  • Uintitekniikkakohtaisen yhteenvedon, joka sisältää seuraavat:

• Uintiaika
    • Keski- ja maksimisyke (jos käytössä on H7-sykesensori)
    • Keski- ja maksimivauhti (vauhti/100 metriä tai vauhti/100 jaardia)
    • Vetoja keskimäärin (vetoja/altaan pituus ja vetoja/minuuttia)

Harjoituksen jälkeen voit tarkastella uinnin yksityiskohtaisia tietoja Flow-verkkopalvelussa.