Olet täällä: Sensorit > Polar Bluetooth® Smart -nopeussensori

Polar Speed Sensor Bluetooth® Smart

Nopeussensorin yhdistäminen V800-harjoitustietokoneeseen

Varmista, että nopeussensori on asennettu oikein. Lisätietoja nopeussensorin asentamisesta on nopeussensorin käyttöohjeessa.

Nopeussensori voidaan yhdistää V800-harjoitustietokoneeseen kahdella tavalla:

1. Siirry harjoituksen aloitustilaan painamalla START (aloita)-painiketta ajannäyttötilassa.
  2. V800 alkaa etsiä nopeussensoria. Aktivoi sensori pyörittämällä rengasta muutaman kerran. Sensorissa vilkkuva punainen valo ilmoittaa, että laite on aktivoitu.
  3. Laitteen ID Yhdistä Polar SPD xxxxxxxx tulee näyttöön. Valitse Kyllä.
  4. Yhdistäminen valmis tulee näyttöön, kun toiminto on suoritettu loppuun.
  5. Sensori liitetty: tulee näyttöön. Valitse Pyörä 1 tai Pyörä 2. Vahvista painamalla START (aloita)-painiketta.
  6. Aseta rengaskoko tulee näyttöön. Aseta koko ja paina START (aloita)-painiketta.

tai

1. Siirry kohtaan Yleisasetukset > Yhdistä ja synkkaa > Yhdistä muu laite ja paina START (aloita)-painiketta.
  2. V800 alkaa etsiä nopeussensoria. Aktivoi sensori pyörittämällä rengasta muutaman kerran. Sensorissa vilkkuva punainen valo ilmoittaa, että laite on aktivoitu.
  3. Kun nopeussensori löytyy, näyttöön tulee teksti Polar SPD xxxxxxxx.
  4. Paina START (aloita)-painiketta. Yhdistetään tulee näyttöön.
  5. Yhdistäminen valmis tulee näyttöön, kun toiminto on suoritettu loppuun.
  6. Sensori liitetty: tulee näyttöön. Valitse Pyörä 1 tai Pyörä 2. Vahvista painamalla START (aloita)-painiketta.
  7. Aseta rengaskoko tulee näyttöön. Aseta koko ja paina START (aloita)-painiketta.

Rengaskoon mittaaminen

Rengaskoko on määritettävä, jotta varmistetaan pyöräilytietojen paikkansapitävyys. Pyörän rengaskoko voidaan määrittää kahdella tavalla:

Tapa 1

Etsi renkaassa oleva tuumakoko tai ETRTO-merkintä. Katso oheisen taulukon oikeasta sarakkeesta arvoa vastaava rengaskoon millimetriarvo.

ETRTO Renkaan halkaisija (tuumina) Rengaskoon asetus (mm)
25-559 26 x 1.0 1884
23-571 650 x 23C 1909
35-559 26 x 1.50 1947
37-622 700 x 35C 1958
52-559 26 x 1.95 2022
20-622 700 x 20C 2051
52-559 26 x 2.0 2054
23-622 700 x 23C 2070
25-622 700 x 25C 2080
28-622 700 x 28 2101
32-622 700 x 32C 2126
42-622 700 x 40C 2189
47-622 700 x 47C 2220

Taulukon rengaskoot ovat suuntaa-antavia, sillä rengaskoko riippuu renkaan tyypistä ja ilmanpaineesta.

Tapa 2

• Tarkimman tuloksen saat mittaamalla renkaan käsin.
  • Käytä venttiiliä merkitsemään kohtaa, jossa rengas osuu maahan. Merkitse kohta piirtämällä maahan viiva. Siirrä pyörää eteenpäin tasaisella alustalla yksi kokonainen renkaan kierros. Renkaan tulee olla pystysuorassa. Merkitse kokonainen kierros piirtämällä toinen viiva maahan venttiilin kohdalle. Mittaa viivojen välinen etäisyys.
  • Vähennä mittaustuloksesta 4 mm, joka on painosi vaikutus renkaan ympärysmittaan.