Vă aflați aici: Caracteristici > Notificările inteligente (Android)

Notificările inteligente (Android)

Funcția de notificări inteligente îți permite să primești pe dispozitivul M460 alerte privind apelurile, mesajele și notificările de la aplicațiile de pe telefon. Notificările care apar pe ecranul telefonului, le vei primi și pe dispozitivul M460. Notificările inteligente sunt blocate în timpul testului ortostatic (Orthostatic test), testului formei fizice (Fitness test) și în timpul sesiunilor de antrenament în care utilizezi cronometrul de interval (Interval timer).

 • Asigură-te că ai versiunea Android 5.0 sau o versiune mai recentă pe telefon.
 • Asigură-te că ai cea mai recentă versiune de firmware pe dispozitivul M460.
 • Pentru a utiliza funcția de notificări inteligente, trebuie să ai aplicația mobilă Polar Flow pentru Android, iar dispozitivul M460 trebuie să fie interconectat cu aplicația. Pentru ca funcția de notificări inteligente să funcționeze, aplicația Polar Flow trebuie să ruleze pe telefon.
 • Atunci când funcția de notificări inteligente este activată, bateria dispozitivului M460 și cea a telefonului se vor descărca mai rapid, din cauza activității crescute a funcției Bluetooth.

Am verificat funcționalitatea cu unele dintre cele mai utilizate modele de telefon, cum ar fi Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Nexus 5, LG G4 sau Sony Xperia Z3. Este posibil să existe diferențe în ceea ce privește funcționarea cu alte modele de telefon care acceptă versiunea Android 5.0.

Setările

Dispozitivul M460 trebuie interconectat cu aplicația Flow pentru a primi alerte și notificări și toate setările de pe dispozitivul M460 și de pe telefon trebuie să fie corecte.

După actualizarea firmware-ului dispozitivului M460, trebuie să interconectezi din nou dispozitivul M460 cu aplicația Flow pentru a afișa setările funcției de notificări inteligente. Dacă nu le interconectezi din nou, setările nu vor deveni vizibile.

Notificările sunt dezactivate în mod implicit. Acestea pot fi activate/dezactivate pe dispozitivul M460 sau în aplicația Polar Flow.

Dispozitivul M460

Activează/dezactivează funcția de notificări inteligente pe dispozitivul M460 în modul prezentat în continuare.

Pe dispozitivul M460, accesează Menu > Settings > General settings > Smart notifications (Meniu > Setări > Setări generale > Notificări inteligente).

 • Selectează opțiunea On (Activare) pentru a primi notificări și pentru a afișa conținuturile acestora pe ecran.
 • Selectează opțiunea On (no preview) (Activare (fără previzualizare)) dacă nu vrei să vezi conținuturile notificărilor pe ecran. Vei fi doar informat că ai primit o notificare.
 • Selectează opțiunea Off (Dezactivare) dacă nu dorești să primești notificări pe dispozitivul M460.

Aplicația Flow

Activează/dezactivează funcția de notificări inteligente în aplicația mobilă Polar Flow în modul prezentat în continuare.

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Accesează Devices (Dispozitive).
 3. Din secțiunea Smart notifications (Notificări inteligente), selectează opțiunea On (Activare), On (no preview) (Activare (fără previzualizare)) sau Off (Dezactivare).
 4. Sincronizează dispozitivul M460 cu aplicația mobilă apăsând lung butonul BACK (Înapoi) de pe dispozitivul M460.
 5. Pe ecranul dispozitivului M460 va apărea mesajul Smart notifications on (Notificări inteligente activate) sau Smart notifications off (Notificări inteligente dezactivate).

De fiecare dată când modifici setările privind notificările în aplicația mobilă Polar Flow, nu uita să sincronizezi dispozitivul M460 cu aplicația mobilă.

Telefon

Pentru a putea primi notificări de pe telefon pe dispozitivul M460, trebuie să activezi notificările pentru aplicațiile mobile de la care dorești să le primești. Notificările sunt activate în mod implicit, dar poți verifica dacă sunt activate sa nu din setările aplicațiilor mobile sau din setările privind notificările aplicațiilor de pe telefonul Android. Pentru mai multe informații despre setările privind notificările aplicațiilor, consultă manualul de utilizare a telefonului.

Aplicația Polar Flow trebuie să aibă permisiune să citească notificările de pe telefon. Trebuie să permiți aplicației Polar Flow accesul la notificările telefonului (adică să activezi notificările în aplicația Polar Flow). Când este necesar, aplicația Polar Flow îți solicită să permiți accesul.

Utilizarea

Când primești o alertă, dispozitivul M460 te va notifica printr-un sunet. În cazul unui eveniment din calendar sau al unui mesaj, vei fi alertat o singură dată, în timp ce la apelurile primite vei fi alertat timp de 30 de secunde sau până când apeși butonul BACK (Înapoi) de pe dispozitivul Polar M460 ori până când preiei apelul.

Numele apelantului va apărea pe ecran dacă acesta există în agenda telefonului și include numai caractere latine de bază și caractere speciale pentru următoarele limbi: franceză, finlandeză, suedeză, germană, norvegiană sau spaniolă.

Respinge notificări

Notificările pot fi respinse manual sau automat după expirarea unui interval de timp. Respingând manual notificările, acestea vor fi respinse și pe ecranul telefonului, dar prin setarea respingerii după expirarea unui interval de timp ele vor fi eliminate doar de pe dispozitivul M460, rămânând vizibile în continuare pe telefon.

Pentru a respinge notificările de pe ecran:

 • Manually (Manual): apasă butonul BACK (Înapoi)
 • Timeout (După expirarea unui interval de timp): notificarea va dispărea după 30 de secunde dacă nu o respingi manual

Blocarea aplicațiilor

În aplicația Polar Flow, poți bloca notificările de la anumite aplicații. După ce primești prima notificare de la o aplicație pe dispozitivul M460, aplicația va fi inclusă în lista Devices > Block apps (Dispozitive > Blochează aplicații) și o poți bloca dacă dorești.

Notificările inteligente sunt blocate când afișarea Strava Live Segment este activată pe dispozitivul M460. Dacă dorești să primești notificări inteligente, de exemplu, în timpul unui segment mai lung, le poți activa prin schimbarea vizualizării antrenamentului.