Vă aflați aici: Informaţii importante > Baterii

Baterii

Dispozitivul Polar M460 este echipat cu o baterie internă, reîncărcabilă. Bateriile reîncărcabile au un număr limitat de cicluri de încărcare. Puteţi încărca şi descărca bateria de peste 300 de ori înainte de a apărea o scădere sesizabilă a capacităţii acesteia. Numărul de cicluri de încărcare variază, de asemenea, în funcţie de utilizare şi de condiţiile de funcţionare.

Poți încărca bateria și prin conectare la o priză de perete. Când încarci bateria prin intermediul unei prize de perete, utilizează un adaptor USB (neinclus în setul de produse). Dacă utilizați un adaptor USB, asigurați-vă că pe acesta găsiți marcajul „output 5 Vdc” (putere de 5 Vcc) și că generează o intensitate de cel puțin 500 mA. Utilizați doar un adaptor USB care respectă regulile privind siguranța (purtând marcajul „LPS”, „Limited Power Supply”, „UL listed” sau „CE”).

Nu încărcați produsele Polar cu un încărcător de 9 volți. Utilizarea unui încărcător de 9 volți poate deteriora produsele Polar.

La sfârşitul duratei de viaţă a produsului, Polar vă încurajează să minimizaţi posibilele efecte ale deşeurilor asupra mediului şi a sănătăţii umane, respectând reglementările locale de eliminare a deşeurilor şi, acolo unde este posibil, apelând la colectarea separată a dispozitivelor electronice. Nu eliminaţi acest produs ca deşeu menajer nesortat.

Senzorul pentru ritm cardiac Polar H10 are o baterie înlocuibilă de către utilizator. Pentru a schimba singur bateria, vă rugăm să respectaţi cu atenţie instrucţiunile conform cu Changing Heart Rate Sensor Battery (Schimbarea bateriei senzorului pentru ritm cardiac).

Nu lăsaţi bateriile la îndemâna copiilor. În caz de înghiţire, contactaţi imediat medicul. Bateriile se vor arunca conform reglementărilor locale.

Schimbarea bateriei senzorului pentru ritm cardiac

Pentru a înlocui singur bateria senzorului pentru ritm cardiac, urmaţi cu grijă instrucţiunile de mai jos:

Când înlocuiţi bateria, verificaţi ca inelul de etanşare să nu fie deteriorat, în acest caz trebuie să îl înlocuiţi cu unul nou. Puteţi achiziţiona seturile inel de etanşare/baterie de la distribuitorii Polar şi Centrele de service autorizate Polar. În SUA şi Canada, inele de etanşare suplimentare sunt disponibile la Centrele de service autorizate Polar. În SUA, sunt disponibile kituri de inele de etanşare/baterie şi la www.polar.com/us-en.

La manevrarea unei baterii noi, complet încărcate, evitaţi contactul similar prinderii, adică simultan din ambele părţi, cu metal sau unelte conductoare electric, cum ar fi cleştii de sertizat. Aceasta poate scurtcircuita bateria, ducând la descărcarea acesteia mai rapidă. De obicei, scurtcircuitarea nu deteriorează bateria, dar îi poate reduce capacitatea şi durata de viaţă.

  1. Deschide capacul bateriei utilizând un instrument mic cu cap plat.
  2. Scoate bateria veche din locașul pentru baterie.
  3. Introdu bateria nouă (CR2025) în locaș, cu partea negativă (-) orientată în sus.
  4. Aliniază protuberanța de pe capacul bateriei cu fanta de pe conector și apăsă capacul bateriei la loc. Trebuie să auzi un clinchet.

Pericol de explozie dacă bateria este înlocuită cu una de tip eronat.