Du är här: Funktioner > Hastighetszoner

Speed Zones

Med hastighets-/tempozoner kan du enkelt övervaka hastighet eller tempo under ditt träningspass och justera hastighet/tempo för att uppnå målinriktad träningseffekt. Zonerna kan användas för att styra effektiviteten av din träning under träningspassen och hjälpa dig att variera din träning med olika träningsintensiteter för optimal effekt.

Inställningar för hastighetszoner

Inställningarna för hastighetszoner kan justeras på Flow webbtjänst. De kan aktiveras eller inaktiveras i sportprofiler som de finns i. Det finns fem olika zoner och zongränserna kan justeras manuellt eller så kan du använda standardgränserna.De är sportspecifika så att du kan justera zonerna för att bäst passa varje sport. Zonerna finns i löpningsrelaterade sporter (inbegripet lagidrotter som involverar löpning), cykelsporter samt rodd och kanot.

Standard

Om du väljer Standard kan du inte ändra gränserna. Standardzonerna är ett exempel på hastighets-/tempozoner för en person med en relativt hög konditionsnivå.

Free

Om du väljer Free kan alla gränser ändras. Om du exempelvis har testat dina verkliga tröskelvärden, som t.ex. anaeroba och aeroba tröskelvärden, eller övre och nedre tröskelvärden för mjölksyra, kan du träna med zoner baserat på din individuella tröskelhastighet eller ditt tröskeltempo. Vi rekommenderar att du ställer in din anaeroba tröskelhastighet och tröskeltempo som ett lägsta värde för zon 5. Om du också använder aerob tröskel ska du ställa in den som den lägsta för zon 3.

Träningsmål med hastighetszoner

Du kan skapa träningsmål baserat på hastighets-/tempozoner. Efter att målen har synkroniserats via FlowSync får du vägledning från din träningsenhet under träning.

Under träning

Under din träning kan du se i vilken zon du för närvarande tränar och tiden i varje zon.

Efter träning

I träningssammanfattningen på M400 ser du en översikt över tiden i varje hastighetszon. Efter synkronisering kan du se detaljerad hastighetszoninformation på Flow webbtjänst.