Du är här: Funktioner > Polar M400 User Manual | Assisterad GPS (A-GPS)

Assisterad GPS (A-GPS)

M400 har inbyggd GPS som ger noggrann mätning av hastighet och sträcka för en rad utomhussporter och gör att du kan se din rutt på kartan i Flow-appen och i Flow webbtjänst efter träningspasset.

M400 använder AssistNow® offline-service för att få en snabb satellitfix. AssistNow offline-service ger A-GPS-data som anger de predikterade positionerna för GPS-satelliterna. På så sätt vet M400 var den ska söka efter satelliterna och har därmed möjlighet att ta emot signaler från dem inom några sekunder, även under svåra signalförhållanden.

A-GPS-data uppdateras en gång per dag. Den senaste A-GPS-datafilen uppdateras automatiskt till din M400 när du synkroniserar din M400 med Flow webbtjänst via FlowSync-programmet eller med Flow-appen.

Utgångsdatum för A-GPS

A-GPS-datafilen är giltig i upp till 14 dagar. Positioneringsnoggrannheten är relativt hög under de första tre dagarna och minskar successivt under den 10:e-14:e dagen. Regelbundna uppdateringar hjälper till att säkerställa en hög positioneringsnoggrannhet.

Du kan kontrollera utgångsdatumet för den aktuella A-GPS-filen i din M400. I M400, gå till Inställningar > Allmänna inställningar> Om din produkt > Utg.datum för A-GPS. Om datafilen har upphört att gälla kan du synkronisera din M400 med Flow webbtjänst via FlowSync-programmet eller med Flow-appen för att uppdatera A-GPS-data.

När A-GPS-datafilen har upphört att gälla kan mer tid behövas för att få den aktuella positionen.

GPS-funktioner

M400 har följande GPS-funktioner:

  • Höjd, stigning och utför: Höjdmätning i realtid och antal höjdmeter du förflyttar dig uppför och nerför.
  • Sträcka: Visar sträcka under och efter ditt träningspass.
  • Hastighet/tempo: Visar information om hastighet/tempo under och efter ditt träninspass.
  • Löpindex: I M400 är löpindex baserad på puls- och hastighetsdata under löpturen. Den ger information om din prestationsnivå, både aerob kondition och löpekonomi.
  • Tillbaka till start: Visar dig kortast möjliga sträcka till startpunkten, samt avstånd (fågelvägen) till startpunkten. Nu kan du ge dig ut på mer äventyrliga rutter och utforska dem på ett säkert sätt, eftersom du vet att du är bara en en knapptryckning bort från att se riktningen tillbaka till din startpunkt.

För bästa GPS-prestanda, bär M400 på handleden med displayen uppåt. På grund av placeringen av GPS-antennen på M400 är det inte rekommenderat att bära den med displayen på undersidan av handleden. När du bär den på ett cykelstyre ska du se till att displayen är vänd uppåt.