Du är här: Viktig information > Tekniska specifikationer

Tekniska specifikationer

M400

Batterityp: 190 mAh Li-pol uppladdningsbart batteri
Drifttid:

Vid kontinuerlig användning:

Upp till 8 träningstimmar med GPS och pulssensor

I klockläge med daglig aktivitetsövervakning:

Cirka 30 dagar

Driftstemperatur: -10 °C till 50 °C
Material i träningsenheten: Rostfritt stål, Polykarbonat/akrylonitrilbutadienstyren, Akrylnitrilbutadienstyren, termoplastisk uretan, polymetylmetakrylat, Silikon
Noggrannhet: Bättre än ± 0,5 sekunder/dag vid temperatur 25 °C
GPS noggrannhet: Sträcka ±2 %, hastighet ±2 km/h
Höjdupplösning: 1 m
Upplösning stigning/utför: 5 m
Maxhöjd: 9 000 m
Lagringsfrekvens: 1 s
Pulsmätningens tillförlitlighet: ± 1 % eller 1 slag per minut, beroende på vilket som är högst. Definitionen avser stabila tillstånd.
Mätintervall för puls: 15-240 slag/min
Visningsintervall för aktuell hastighet:

0-399 km/h

(0-36 km/h vid mätning av hastighet med Polar stegsensor)

Vattenresistens: 30 m (lämplig vid bad och simning)
Minneskapacitet: Upp till 30 tim. träning med GPS och pulssensor (beroende på dina språkinstållningar).
Displayupplösning: 128 x 128

H7 pulssensor

Batteriets livslängd: 200 h
Batterityp: CR 2025
Förseglingsring: O-ring 20,0 x 1,0 material FPM
Driftstemperatur: -10 °C till 50 °C
Material i sändare: Polyamid
Material i elektrodbälte: 38 % polyamid, 29 % polyuretan, 20 % elastan, 13 % polyester
Vattenresistens: 30 m

Använder Bluetooth® Smart trådlös kommunikation.

Programmet Polar FlowSync

För att använda FlowSync-programmet du behöver en dator med Microsoft Windows eller Mac OS X-operativsystem med en internetuppkoppling och en ledig USB-port.

FlowSync är kompatibelt med följande operativsystem:

Datorns operativsystem 32-bit 64-bit
Windows XP X
Windows 7 X X
Windows 8 X X
Windows 8.1 X X
Windows 10 X X
OS X 10.9   X
OS X 10.10   X
OS X 10.11   X
macOS 10.12   X
macOS 10.13   X

Polar Flow-appens kompatibilitet

Polar-enheter fungerar med de flesta moderna smarttelefoner. Dessa är minimikraven:

• iOS-mobilenheter är kompatibla med iPhone 5 och senare
  • Android-mobilenheter med Bluetooth 4.0-kapacitet och Android 4.4 och senare (se telefontillverkarens fullständiga specifikation för din telefon).

Hur olika Android-enheter hanterar tekniken i våra produkter och tjänster, såsom Bluetooth Low Energy (BLE) och olika standarder och protokoll, varierar stort. På grund av detta varierar kompatibiliteten mellan olika telefontillverkare och tyvärr kan Polar inte garantera att alla funktioner fungerar med alla enheter.

Vattenresistens hos Polar-produkter

De flesta produkterna från Polar kan du simma med. De är dock inte dykutrustning. För att bibehålla vattenresistensen, tryck inte ned enhetens knappar under vatten. Vid pulsmätning i vatten med en GymLink-kompatibel Polar-enhet och -pulssensor, kan du uppleva störningar av följande orsaker:

• Poolvatten med hög klorhalt och saltvatten är mycket ledande. Elektroderna i pulssensorn kan kortslutas, vilket förhindrar pulssensorn från att upptäcka ECG-signalerna.
  • Om du dyker i vatten eller gör ansträngande muskelrörelser när du tävlingssimmar, kan det hända att pulssensorn förflyttas till en plats på kroppen där den inte kan upptäcka ECG-signalerna.
  • Styrkan i ECG-signalerna är individuell och kan variera beroende på personens vävnadssammansättning. Problem uppstår oftare när du mäter pulsen i vatten.

Polar-enheter med pulsmätning vid handleden är lämpliga att använda när du simmar eller badar. De samlar in dina aktivitetsdata från dina handledsrörelser även då du simmar. I våra tester har vi dock upptäckt att pulsmätning vid handleden inte fungerar optimalt i vatten, så vi kan inte rekommendera det.

I klockindustrin anges vattenbeständigheten generellt i meter, vilket innebär det statiska vattentrycket på det djupet. Polar använder samma indikeringssystem. Vattenresistensen hos Polar-produkter har testats enligt den internationella standarden ISO 22810 eller IEC60529. Alla Polar-enheter som anger vattenresistens testas före leverans för att stå emot vattentryck.

Polars produkter är indelade i fyra olika kategorier enligt vattenresistens. Se vattenresistenskategorin på baksidan av din Polar-produkt och jämför den med tabellen nedan. Observera att dessa definitioner inte nödvändigtvis gäller andra tillverkares produkter.

När du utför undervattensaktiviteter är det dynamiska trycket som genereras genom förflyttning i vatten större än det statiska trycket. Detta innebär att om produkten förflyttas under vatten utsätts den för ett större tryck än om produkten var stillastående.

Märkning på baksidan av produkten Vattenstänk,
svett, regndroppar, etc.
Bad och simning Dykning med snorkel
(utan lufttuber)
Dykning
(med lufttuber)
Vattenresistenta egenskaper
Vattenresistent IPX7 OK - - - Tvätta inte med högtryckstvätt.
Skyddad mot vattenstänk, regndroppar etc.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent IPX8 OK OK - - Minst för bad och simning.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent
Vattenresistent 20/30/50 meter
Lämplig för simning
OK OK - - Minst för bad och simning.
Referensstandard: ISO22810.
Vattenresistent 100 meter OK OK OK - För regelbunden användning i vatten men inte vid dykning med tuber.
Referensstandard: ISO22810.