Olet täällä: Harjoittelu > Harjoittelu ranteesta tehtävällä sykkeenmittauksella

Harjoittelu ranteesta tehtävällä sykkeenmittauksella

Sykeharjoittelu

Vaikka keho antaa useita subjektiivisia merkkejä toiminnastaan harjoituksen aikana (rasittumisen tunne, hengityksen tiheys, fyysiset tuntemukset), mikään näistä ei ole yhtä luotettava kuin sykkeen mittaus. Menetelmä on objektiivinen, ja siihen vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät, joten sen avulla voit luotettavasti mitata fyysistä tilaasi.

Sykkeen mittaaminen M200:lla

Polar M200:ssa on sisäänrakennettu sykesensori, joka mittaa sykettä ranteesta. Seuraa sykealueita suoraan laitteesta ja katso ohjeita Flow-sovelluksessa tai -verkkopalvelussa suunnittelemiisi harjoituksiin.

Jotta saat ranteesta tarkat sykelukemat, M200:n on oltava napakasti ranteessa juuri ranneluun takana (katso oikealla oleva kuva). Laitteen takaosassa olevan sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, mutta ranneke ei saa olla liian tiukalla, jolloin se estäisi veren virtauksen.

Jos ranteen iholla on tatuointeja, vältä anturin asettamista aivan niiden kohdalle, sillä tämä voi estää tarkkojen lukemien saamisen.

Jos kätesi ja ihosi kylmenevät helposti, ne kannattaa ensin lämmittää. Laita veri kiertämään ennen kuin aloitat harjoituksen!

Lajeissa, joissa anturin pitäminen paikallaan ranteessa on haastavampaa tai joissa anturin lähellä olevissa lihaksissa ja jänteissä on painetta tai liikettä, suosittelemme kiinnitysvyöllä varustetun Polar Bluetooth Smart -sykesensorin käyttämistä, jotta syke saadaan mitattua paremmin.

Jos käytät M200-laitetta uidessasi, Polar-sovellus kokoaa aktiivisuustietojasi ranteesi liikkeistä myös uidessasi. Testeissämme olemme kuitenkin havainneet, että ranteesta tehtävä sykkeen mittaus ei toimi ihanteellisesti vedessä. Näin ollen emme voi suositella ranteesta tehtävän sykkeenmittauksen käyttöä uintiin.