Olet täällä: Ominaisuudet > Aktiivisuuden seuranta 24/7

Aktiivisuuden seuranta 24/7

M200 seuraa aktiivisuuttasi sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeet. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi säännöllisen harjoittelun ohella. Pidä M200-laitetta heikomman kätesi ranteessa, jotta saat mahdollisimman tarkat tulokset aktiivisuuden seurannasta.

Aktiivisuustavoite

M200:n asetusten määrittämisen yhteydessä saat henkilökohtaisen aktiivisuustavoitteen, ja M200 ohjaa sinua tavoitteen saavuttamisessa joka päivä. Näet tavoitteen tason Polar Flow -sovelluksessa ja -verkkopalvelussa. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka näet Polar Flow -sovelluksesta tai Polar Flow -verkkopalvelusta.

Jos haluat muuttaa tavoitettasi, avaa Flow-sovellus, napauta nimeäsi/profiilikuvaasi valikkonäkymässä ja pyyhkäise näyttöä alaspäin, niin näet päivittäisen aktiivisuustavoitteesi. Tai siirry osoitteeseen flow.polar.com ja kirjaudu sisään Polar-tiliisi. Napsauta sitten nimeäsi > Asetukset > Päivittäinen aktiivisuustavoite. Valitse tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi parhaiten kuvaava aktiivisuustaso kolmesta vaihtoehdosta. Valinta-alueen alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen tavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuen, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustiedot

Ajannäyttötilassa näytön ympärillä näkyvät pisteet ja numerot osoittavat edistymisesi kohti päivittäistä aktiivisuustavoitettasi. Kun näytön ympärillä oleva pisteistä muodostuva ympyrä on täynnä, olet saavuttanut tavoitteesi. Saat värinähälytyksen, ja näyttöön tulee teksti Aktiivisuustavoite saavutettu.

Näet aktiivisuutesi myös Aktiivisuus-valikosta. Sieltä näet, kuinka aktiivinen olet ollut, ja saat ohjeita tavoitteesi saavuttamiseen.

  • Jäljellä: M200 ilmoittaa vaihtoehtoisia tapoja päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen. Se kertoo aktiivisuuden tarvittavan määrän alhaisella, keskimääräisellä ja korkealla intensiteetillä. Tavoitteita on yksi, mutta sen voi saavuttaa monella eri tavalla. Päivittäinen aktiivisuustavoite voidaan saavuttaa alhaisen, keskitason tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. M200:ssa "jalkeilla" tarkoittaa alhaista intensiteettiä, "kävely" keskitason intensiteettiä ja "hölkkä" korkeaa intensiteettiä. Flow-verkkopalvelussa on lisää esimerkkejä alhaisen, keskitason ja korkean intensiteetin aktiviteeteista, joista voit valita itsellesi sopivimman tavan tavoitteen saavuttamiseen.
  • Askeleet: Näyttää ottamisesi askeleiden määrän. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Passiivisuusleimat: Jos saat päivän aikana passiivisuusleimoja, näet ne tässä.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niinä päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. M200 huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi, ja auttaa näin sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi 55 minuutin ajan, saat aktiivisuusmuistutuksen: Näytössä näkyy ilmoitus Aika lähteä liikkeelle! ja saat pienen värinähälytyksen. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Viesti poistuu, kun lähdet liikkeelle tai painat kumpaa tahansa painiketta. Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Se näkyy M200:n Aktiivisuus-valikossa sekä Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa synkronoinnin jälkeen.

M200:n Aktiivisuus-valikossa näytetään kuluvan päivän passiivisuusleimat. Sekä Flow-sovellus että Flow-verkkopalvelu näyttävät kaikki saamasi passiivisuusleimat. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Unta koskevat tiedot Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa

Jos käytät M200-laitetta yöllä, se seuraa nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja unesi laatua (rauhallista/levotonta). Unitilaa ei tarvitse ottaa käyttöön, vaan laite havaitsee automaattisesti ranteesi liikkeiden perusteella, että nukut. Nukkumiseen käyttämäsi aika ja unen laatu (rauhallinen/levoton) näkyvät Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa, kun M200 on synkronoitu.

Uniaika on pisin yhtenäinen lepoaika 24 tunnin ajalta, alkaen klo 18:00 ja päättyen seuraavana päivänä klo 18:00. Alle tunnin mittaiset katkokset unessa eivät keskeytä unen seurantaa. Niitä ei kuitenkaan lasketa mukaan nukkumiseen käyttämääsi aikaan. Yli yhden tunnin mittaiset tauot keskeyttävät nukutun ajan seurannan.

Jaksot, joiden aikana nukut rauhallisesti ja liikkumatta juuri lainkaan, lasketaan rauhalliseksi uneksi. Jaksot, joiden aikana liikut ja vaihtelet asentoasi, lasketaan levottomaksi uneksi. Kaikkia liikkumatta vietettyjä jaksoja ei lasketa yhteen, vaan laskennassa painotetaan pitkiä liikkumatta vietettyjä jaksoja enemmän kuin lyhyitä. Rauhallisen unen prosenttiosuus vertaa levollisesti nukkumaasi aikaa kokonaisuniaikaan. Rauhallinen uni on yksilöllistä, ja sen tulkinnassa on huomioitava kokonaisuniaika.

Rauhallisen ja levottoman unen määrän perusteella tiedät, kuinka hyvin olet nukkunut, ja näet, vaikuttavatko päivittäisten rutiinien muutokset siihen. Nämä tiedot voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin ja olemaan levänneempi päivällä.

Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Flow-sovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi lennossa ja synkronoida tietosi langattomasti M200:sta Flow-verkkopalveluun. Flow-verkkopalvelusta saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi ja nukkumisestasi. Aktiivisuusraporttien (näet ne EDISTYMINEN-välilehdessä) avulla on helppo seurata päivittäisen aktiivisuutesi kehitystä pitkällä aikavälillä. Voit valita, haluatko nähdä päivä-, viikko- vai kuukausikohtaiset raportit.

Voit myös seurata viikoittaista unen kaavaa Yöuni-raportista. Se näyttää, kuinka monta tuntia olet nukkunut, ja jakaa unen rauhalliseen ja levottomaan tarkempaa analysointia varten. Aktiivisuusraportissa näet myös valitun ajanjakson parhaat päivät päivittäisen aktiivisuuden, askeleiden, kalorinkulutuksen ja unen kannalta.