Vi ste tukaj: Za začetek > Nastavljanje naprave M430

Nastavljanje naprave M430

Vaša naprava M430 je v načinu shranjevanja in se aktivira, ko jo vklopite v USB-polnilnik, da bi jo napolnili, ali računalnik, da bi jo nastavili. Priporočamo, da pred prvo uporabo naprave M430 napolnite baterijo. Če je baterija povsem izpraznjena, lahko traja nekaj minut, preden se začne polnjenje.

Za podrobne informacije o polnjenju baterije, času delovanja baterije in opozorilih o nizki napolnjenosti baterije glejte Baterije.

Izberite eno od možnosti za nastavitev

A. Nastavitev prek mobilnega telefona je priročna, če nimate dostopa do računalnika s vhodom USB, vendar je lahko dolgotrajnejša. Ta metoda zahtevata internetno povezavo.

B. Nastavitev prek ožičenega računalnika je hitrejša, hkrati pa omogoča tudi polnjenje naprave M430, vendar za to nastavitev potrebujete računalnik. Ta metoda zahtevata internetno povezavo.

Priporočeni sta možnost A in B. Fizične lastnosti, ki jih potrebujete za natančne podatke o vadbi, lahko vnesete naenkrat. Izberete lahko jezik in pridobite najnovejšo vdelano programsko opremo za napravo M430.

C. Če nimate na voljo združljive mobilne naprave in dostopa do računalnika z internetno povezavo, lahko začnete prek naprave. Upoštevajte, da naprava vključuje samo del nastavitev. Da bi čim bolj izkoristili prednosti naprave M430 in edinstvene funkcije pametne vadbe Polar, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow opravite pozneje tako, da sledite korakom za možnost A ali B.

Možnost A: Nastavitev z mobilno napravo in aplikacijo Polar Flow

Naprava Polar M430 se brezžično poveže z mobilno aplikacijo Polar Flow prek povezave Bluetooth® Smart, zato v mobilni napravi ne pozabite vklopiti funkcije Bluetooth.

Na spletnem mestu support.polar.com preverite, katere naprave so združljive z aplikacijo Polar Flow.

 1. Da zagotovite ustrezno napolnjenost naprave M430 med nastavitvijo prek mobilnega telefona, napravo M430 vključite v aktiven vhod USB ali napajalni adapter USB. Zagotovite, da je ta označen z »output 5Vdc« z najmanj 500 mA. Da se naprava M430 aktivira, preden se zažene aplikacija za polnjenje, lahko traja nekaj minut.

  Pred polnjenjem naprave M430 se prepričajte, da na USB-priključku ni vlage, las, prahu ali umazanije. Morebitne nečistoče ali vlago odstranite z nežnim brisanjem. Naprave M430 ne polnite, ko je USB-priključek moker ali prepojen s potom.

 2. Pojdite v trgovino App Store ali Google Play na vaši mobilni napravi ter poiščite aplikacijo Polar Flow in jo prenesite.
 3. V svoji mobilni napravi odprite aplikacijo Flow. Ta prepozna vaš o novo napravo M430 v bližini in vas pozove, da začnete združevanje. Sprejmite zahtevo za združevanje in kodo za združevanje Bluetooth, ki je prikazana na zaslonu naprave M430, vnesite v aplikacijo Flow.
 4. Nato ustvarite Polarjev račun ali se vpišite, če ste račun že ustvarili. Aplikacija vas bo vodila skozi registracijo in nastavitev.

  Da bi bili podatki o vaši vadbi in dejavnosti čim bolj točni in prilagojeni, je pomembno, da ste pri nastavitvah čim bolj natančni. Med registracijo lahko izberete jezik, ki ga želite uporabljati na napravi M430. Če je za napravo M430 na voljo posodobitev vdelane programske opreme, priporočamo, da jo med nastavitvijo tudi namestite. Posodabljanje lahko traja do 20 minut.

 5. Ko nastavite vse nastavitve, tapnite možnost Save and sync (Shrani in sinhroniziraj). Vaše nastavitve po meri se bodo zdaj sinhronizirale z napravo M430.
 6. Prikazovalnik naprave M430 se bo po koncu sinhronizacije odprl v časovnem pogledu.

Po koncu nastavitve lahko pričnete uporabljati napravo. Želimo vam obilico zabave!

Možnost B: Nastavitev prek računalnika

 1. Pojdite na flow.polar.com/start in namestite programsko opremo FlowSync, da boste lahko nastavili napravo M430.
 2. Napravo M430 vklopite v računalnik s priloženim USB-kablom, da jo med nastavitvijo polnite. Da se naprava M430 aktivira, lahko traja nekaj minut. Pustite, da računalnik namesti predlagane USB-gonilnike.

  Pred polnjenjem naprave M430 se prepričajte, da na USB-priključku ni vlage, las, prahu ali umazanije. Morebitne nečistoče ali vlago odstranite z nežnim brisanjem. Naprave M430 ne polnite, ko je USB-priključek moker ali prepojen s potom.
 3. Vpišite se s svojim Polarjevim računom ali ustvarite novega. Spletna storitev vas bo vodila skozi registracijo in nastavitev.

  Da bi bili podatki o vaši dejavnosti in vadbi čim bolj točni in prilagojeni, je pomembno, da ste pri izvajanju nastavitev čim bolj natančni. Med registracijo lahko izberete jezik, ki ga želite uporabljati na napravi M430. Če je za napravo M430 na voljo posodobitev vdelane programske opreme, priporočamo, da jo med nastavitvijo tudi namestite. Posodabljanje lahko traja do 10 minut.

Po koncu nastavitve lahko pričnete uporabljati napravo. Želimo vam obilico zabave!

Možnost C: Nastavitev prek naprave

Napravo M430 s priloženim kablom vključite v USB-vrata računalnika ali USB-polnilnik. Prikaže se Izberi jezik. Pritisnite START, da izberete angleščino. Naprava M430 je ob dobavi na voljo samo v angleškem jeziku, vendar lahko druge jezike dodate pozneje v spletni storitvi Polar Flow ali aplikaciji Polar Flow.

Nastavite naslednje podatke in vsako izbiro potrdite z gumbom START. Če se želite kadarkoli vrniti in spremeniti katero od nastavitev, pritiskajte Nazaj, dokler se ne prikaže nastavitev, ki jo želite spremeniti.

 1. Time format (Časovni format): Izberite 12 h ali 24 h. Pri 12 h, izberite AM (dopoldan) ali PM (popoldan). Nato nastavite lokalni čas.
 2. Date (Datum): Vnesite trenutni datum.
 3. Units (Enote): Izberite metrične (kg, cm) ali imperialne (lb, ft) enote.
 4. Weight (Teža): Vnesite svojo težo.
 5. Height (Višina): Vnesite svojo višino.
 6. Date of birth (Datum rojstva): Vnesite svoj datum rojstva.
 7. Sex (Spol): Izberite Male (Moški) ali Female (Ženska).
 8. Training background (Ozadje vadbe): Occasional (0-1 h/week) (Občasno (0–1 h/teden)), Regular (1-3 h/week) (Redno (1–3 h/teden)), Frequent (3-5 h/week) (Pogosto (3–5 h/teden)), Heavy (5-8 h/week) (Težko (5–8 h/teden)), Semi-Pro (8-12 h/week) (Polprofesionalno (8–12 h/teden)), Pro (12+ h/week) (Profesionalno (12+ h/teden)). Za več informacij o ozadju vadbe glejte Fizične nastavitve.
 9. Prikaže se Ready to go! (Vse je pripravljeno!), ko zaključite z nastavitvami, M430 pa se preklopi na časovni pogled.

V primeru nastavitve prek naprave M430 ta še ni povezana s spletno storitvijo Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti naprave M430 in edinstvene funkcije pametne vadbe Polar, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali prek aplikacije Flow opravite pozneje tako, da sledite korakom za možnost A ali B.