Vi ste tukaj: Lastnosti > Smart Coaching > 24/7 sledenje dejavnosti

24/7 Activity tracking (24/7 sledenje dejavnosti)

Naprava M430 sledi vaši dejavnosti z vgrajenim 3D-pospeševalnikom, ki beleži gibanje vaših zapestij. Analizira frekvenco, intenzivnost in enakomernost vašega gibanja skupaj z vašimi telesnimi podatki, tako da lahko poleg vaše redne vadbe opazujete, kako resnično dejavni ste v vsakdanjem življenju. Za največjo natančnost rezultatov sledenja dejavnosti morate napravo M430 nositi na nedominantni roki.

Cilj dejavnosti

Ob nastavitvi naprave M430 boste prejeli po vaši meri prilagojen cilj dejavnosti, naprava M430 pa vas bo nato vsak dan vodila pri doseganju cilja dejavnosti. Cilj dejavnosti temelji na vaših osebnih podatkih in nastavitvi stopnje dejavnosti, ki jih najdete v aplikaciji Polar Flow ali v spletni storitvi Polar Flow.

Če želite spremeniti svoj cilj, odprite aplikacijo Flow, v pogledu menija tapnite svoje ime/sliko profila in podrsnite navzdol, da si ogledate možnost Activity goal (Cilj dejavnosti). Ali obiščite spletno mesto flow.polar.com in se vpišite v Polarjev račun. Nato kliknite svoje ime > Settings (Nastavitve) > Activity goal (Cilj dejavnosti). Izberite eno od treh stopenj dejavnosti, ki najbolje opiše vaš tipični dan in dejavnost. Pod izbirnim območjem si lahko ogledate, kakšna mora biti vaša dejavnost, da dosežete svoj dnevni cilj dejavnosti na izbrani stopnji. Če delate npr. v pisarni in večino časa sedite, boste na običajen dan dosegli približno štiri ure dejavnosti z nizko intenzivnostjo. Višja stopnja intenzivnosti je predvidena pri ljudeh, ki med delom pogosto stojijo in hodijo naokoli.

Čas aktivnosti, ki je potreben za doseganje dnevnega cilja dejavnosti, je odvisen od izbrane ravni in intenzivnosti dejavnosti. Če želite hitreje doseči cilj, izberite intenzivnejšo dejavnost ali pa bodite z nekoliko zmernejšim tempom dejavni ves dan. Starost in spol prav tako vplivata na intenzivnost, s katero morate izvajati dejavnost, da dosežete svoj cilj dejavnosti. Mlajši kot ste, z večjo intenzivnostjo morate izvajati dejavnost.

Podatki o dejavnosti na napravi M430

Napredek dejavnosti lahko spremljate v pogledu My day (Moj dan).
Vaš dnevni cilj dejavnosti je prikazan kot krožec, ki se z dejavnostjo polni.
Za ogled podrobnosti dejavnosti čez ves dan pritisnite START, da odprete meni My day (Moj dan). Na napravi M430 bodo prikazane naslednje informacije:
  • Daily activity (Dnevna dejavnost): Odstotek ciljne dnevne dejavnosti, ki ste ga doslej dosegli.
  • Calories (Kalorije): Prikaže, koliko kalorij ste porabili z vadbo, dejavnostjo in BMR (osnovno hitrostjo presnove: minimalna aktivnost presnove, ki je potrebna za vzdrževanje življenja).
  • Steps (Koraki): Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
Za ogled podrobnosti znova pritisnite START, za navodila za doseganje dnevnega cilja dejavnosti pa pritiskajte gumba GOR/DOL.
  • Active time (Aktivni čas): Aktivni čas vam pokaže skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
  • Calories (Kalorije): Prikaže, koliko kalorij ste porabili z vadbo, dejavnostjo in BMR (osnovno hitrostjo presnove: minimalna aktivnost presnove, ki je potrebna za vzdrževanje življenja).
  • Steps (Koraki): Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
  • Pojdi: Naprava M430 vam ponuja možnosti za doseganje vašega dnevnega cilja dejavnosti. Pove vam tudi, kako dolgo morate še biti dejavni, če si izbirate nizko, srednje ali visoko intenzivne dejavnosti. Imate en cilj, a mnogo načinov, da ga dosežete. Dnevni cilj dejavnosti lahko dosežete ob nizki, srednji ali visoki intenzivnosti. V napravi M430 »stanje« pomeni nizko intenzivnost, »hoja« pomeni srednjo intenzivnost in »lahkoten tek« pomeni visoko intenzivnost. V spletni storitvi in mobilni aplikaciji Flow lahko najdete več primerov za dejavnost z nizko, srednjo in visoko intenzivnostjo ter izberete svoj način za doseganje cilja.

Če za prikaz ure izberete možnost »Jumbo« (privzeti prikaz ure) ali »Activity«, bo v časovnem pogledu prikazan napredek k dnevnemu cilju dejavnosti. Skladno z napredkom k dnevnemu cilju dejavnosti se prikaz ure Jumbo postopoma polni. Na prikazu ure Activity (Dejavnost) krožec okoli datuma in časa kaže vaš napredek k dnevnemu cilju dejavnosti. Krožec se z vašo dejavnostjo postopoma polni. Prikaz ure lahko spremenite s pritiskanjem in držanjem gumba GOR.

Alarm o nedejavnosti

Splošno je znano, da je telesna dejavnost ena od glavnih dejavnikov za ohranjanje zdravja. Poleg fizične aktivnosti, se je pomembno izogibati tudi dolgotrajnemu sedenju. Dolgotrajno sedenje negativno vpliva na vaše zdravje, tudi če ste aktivni in dosežete zadostno dnevno aktivnost. Vaša naprava M430 zazna, če ste bili dalj časa nedejavni, ter vam s tem pomaga prekiniti sedenje in preprečiti njegove negativne učinke na vaše zdravje.

Ko nepremično sedite 55 minut, boste prejeli obvestilo o neaktivnosti: Na zaslonu se izpiše It's time to move (Čas za razgibavanje), ki ga spremlja kratka vibracija. Vstanite in počnite nekaj aktivnega. Pojdite na kratek sprehod, naredite raztezne vaje ali katero koli drugo dejavnost z zmerno intenzivnostjo. Ko se začnete premikati ali ko pritisnete enega od gumbov, se sporočilo izbriše. Če v petih minutah ne pričnete z nobeno dejavnostjo, boste prejeli opozorilo o nedejavnosti, ki bo po sinhronizaciji vidno v aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow. Aplikacija Flow in spletna storitev Flow bosta prikazovali celotno zgodovino opozoril o nedejavnosti, ki ste jih prejeli. Tako lahko preverite svojo dnevno rutino in poskrbite za aktivnejši življenjski slog.

Podatki o aktivnosti v aplikaciji Flow App in spletni storitvi Flow

Z aplikacijo Flow lahko spremljate in analizirate svoje podatke o dejavnosti na poti ter jih iz naprave M430 brezžično sinhronizirate v spletno storitev Flow. Spletna storitev Flow vam ponuja najpodrobnejši vpogled v podatke o vaši dejavnosti. S pomočjo poročil o dejavnosti (v zavihku PROGRESS (NAPREDEK) lahko spremljate dolgoročni trend vaše dnevne dejavnosti. Ogledate si lahko dnevno, tedensko ali mesečno poročilo.