Vi ste tukaj: Nastavitve > Physical settings (Fizične nastavitve)

Fizične nastavitve

Za pogled in urejanje svojih fizičnih nastavitev pojdite na Settings > Physical settings (Nastavitve > Fizične nastavitve). Zelo je pomembno, da ste natančni pri fizičnih nastavitvah, še posebej ko nastavljate svojo težo, višino, datum rojstva in spol, saj te nastavitve vplivajo na točnost meritvenih vrednosti, kot so meje srčnega utripa in poraba kalorij.

V Physical settings (Fizičnih nastavitvah) boste našli:

 • Weight (Težo)
 • Height (Višino)
 • Date of birth (Datum rojstva)
 • Sex (Spol)
 • Training background (Ozadje vadbe)
 • Maximum heart rate (Maksimalni srčni utrip)

Teža

Nastavite težo v kilogramih (kg) ali funtih (lbs).

Višina

Nastavite svojo višino v centimetrih (metrično) ali čevljih in palcih (imperialno).

Datum rojstva

Nastavite svoj datum rojstva. Vrstni red, v katerem so nastavitve datuma, je odvisen od načina časa in formata datuma, ki ste ga izbrali (24h: dan – mesec – leto / 12 h: mesec – dan – leto).

Spol

Izberite Male (Moški) ali Female (Ženska).

Ozadje vadbe

Ozadje vadbe je ocena vaše dolgoročne fizične stopnje aktivnosti. Izberite možnost, ki najbolj ustreza celotni količini in intenzivnosti vaše fizične dejavnosti v zadnjih treh mesecih.

 • Occasional (0-1h/week) (Občasno (0–1 h/teden)): Ne udeležujete se redno rekreativne vadbe ali naporne fizične vadbe, npr. hodite le za razvedrilo in le občasno vadite tako naporno, da zaradi tega težje dihate in se znojite.
 • Regular (1-3h/week) (Redno (0–3 h/teden)): Redno se udeležujete rekreativne vadbe, npr. pretečete 5–10 km ali 3–6 milj na teden ali porabite 1–3 ure na teden za primerljivo fizično aktivnost ali pa vaše delo zahteva zmerno fizično aktivnost.
 • Frequent (3-5h/week) (Pogosto (3–5 h/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe vsaj trikrat na teden, npr. pretečete 20–50 km ali 12–31 milj na teden ali porabite 3–5 ur na teden za primerljivo težko vadbo.
 • Heavy (5-8h/week) (Težko (5–8 h/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe vsaj petkrat na teden in se včasih udeležite množičnih športnih dogodkov.
 • Semi-pro (8-12h/week) (Polprofesionalno (8–12 h/teden)): Udeležujete se težke fizične vadbe skoraj vsak dan in vadite, da bi izboljšali svojo zmogljivost v tekmovalne namene.
 • Pro (>12h/week) (Profesionalno (>12 h/teden)): Ste vzdržljivostni športnik. Udeležujete se težke fizične vadbe, da bi izboljšali svojo zmogljivost v tekmovalne namene.

Maksimalni srčni utrip

Nastavite svoj maksimalni srčni utrip, če poznate svojo trenutno vrednost maksimalnega srčnega utripa. Vaša vrednost srčnega utripa glede na starost (220 – starost) je prikazana kot privzeta nastavitev, ko prvič nastavljate to vrednost.

HRmax se uporablja za ocenitev porabe energije. HRmax je maksimalno število utripov srca v eni minuti med največjim fizičnim naporom. Najbolj točen način za določitev vašega osebnega HRmax je, da opravite maksimalni obremenitveni test v laboratoriju. HRmax je ključen pri določanju intenzivnosti vadbe. Je oseben in odvisen od starosti in dednih dejavnikov.