Vi ste tukaj: Vadba > Prični vadbo

Prični vadbo

 1. Napravo M430 si namestite na zapestje in pričvrstite zapestnico.
 2. V časovnem pogledu pritisnite gumb START, da vstopite v način pred vadbo.

  Za spremembo nastavitev športnega profila pred vadbo (v načinu pred vadbo), pritisnite in držite gumb LUČ, da vstopite v Quick Menu (Hitri meni). Za vrnitev v način pred vadbo, pritisnite gumb NAZAJ.

 3. Z gumbom UP/DOWN (GOR/DOL) lahko brskate po športnih profilih. V mobilni aplikaciji Polar Flow ali spletni storitvi Flow lahko v napravo M430 dodate več športnih profilov. Za vsak športni profil lahko določite tudi več točno določenih nastavitev, npr. ustvarjanje vadbenih pogledov po meri.
 4. Da zagotovite, da so vaši podatki o vadbi točni, ostanite v načinu pred vadbo, dokler M430 ne najde vašega srčnega utripa in satelitskih signalov GPS.

  Srčni utrip: Naprava M430 je našla signal vašega senzorja srčnega utripa, ko je prikazan vaš srčni utrip.

  Če uporabljate senzor srčnega utripa Polar, ki ste ga združili z napravo M430, naprava M430 samodejno uporabi priključen senzor za merjenje srčnega utripa med vadbo. Ikona Bluetooth na simbolu srčnega utripa pomeni, da vaša naprava M430 za merjenje srčnega utripa uporablja priključen senzor.

  GPS: Odstotkovna vrednost, ki je prikazana ob ikoni GPS, kaže, kdaj je GPS nared. Ko doseže 100 %, se prikaže napis V REDU in pripravljeni ste na nadaljevanje.

  Za zaznavanje signala satelitov GPS pojdite na prosto ter se umaknite od visokih stavb in dreves. Za najboljše GPS rezultate nosite M430 na svojem zapestju in z zaslonom, obrnjenim navzgor. Uro držite v vodoravnem položaju pred seboj in stran od prsnega koša. Med iskanjem roke ne premikajte niti je ne dvignite nad višino prsnega koša. Stojte pri miru in se ne premikajte, dokler naprava M430 ne najde signala satelitov.

  Pridobivanje položaja GPS je s pomočjo podprtega GPS (A-GPS) hitro. Datoteka s podatki A-GPS se v vašem M430 samodejno posodobi, ko M430 sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync ali aplikacijo Flow. Če se je veljavnost datoteke s podatki A-GPS iztekla ali če še niste sinhronizirali vašega M430, bo pridobivanje trenutnega položaja morda trajalo dalj časa. Za več informacij glejte Podprti GPS (A-GPS).

  Zaradi položaja GPS-antene na M430 ni priporočljivo, da ga nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.

 5. Ko M430 najde vse signale, pritisnite START. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Za več informacij o načinih uporabe vaše naprave M430 med vadbo glejte Med vadbo.

Prični načrtovano vadbo

Načrtujete lahko svojo vadbo in ustvarite podrobne vadbene cilje v aplikaciji Polar Flow in spletni storitvi Polar Flow ter jih sinhronizirate v napravo M430.

Za pričetek vadbe, načrtovane za trenutni dan:

 1. V časovnem pogledu pritisnite gumb START , da vstopite v način pred vadbo. Vaše načrtovane vadbe se prikažejo na vrhu seznama
 2. Izberite cilj in pritisnite START. Prikažejo se katerekoli opombe, dodane v cilj.
 3. Pritisnite START, da se vrnete v način pred vadbo, in izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 4. Ko M430 najde vse signale, pritisnite START. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Naprava M430 vas bo vodila pri doseganju cilja med vadbo. Za več informacij glejte Med vadbo.

Vadbo, ki je načrtovana za trenutni dan, lahko zaženete tudi v možnostih My day (Moj dan) in Diary (Dnevnik). Če želite vaditi s ciljem, načrtovanim za drug dan, želeni dan preprosto izberite v možnosti Diary (Dnevnik) in zaženite vadbo, načrtovano za ta dan. Če ste med priljubljene dodali vadbeni cilj, lahko zaženete tudi vadbo iz Favorites (Priljubljeno).

Prični vadbo z intervalnim časovnikom

Lahko nastavite en ponavljajoč ali dva izmenjujoča se časovnika in/ali časovnika na podlagi razdalje za usmerjanje svojega dela in faz za okrevanje v intervalni vadbi.

 1. Pričnite tako, da greste v Timers > Interval timer ((Časovniki) > (Intervalni časovnik)). Izberite Set timer(s) (Nastavi časovnik(-e)), da ustvarite nove časovnike.
 2. Izberite Time-based (Na podlagi časa) ali Distance-based (Na podlagi razdalje): Time-based (Na podlagi časa): Določite minute in sekunde za časovnik in pritisnite START. Distance-based (Na podlagi razdalje): Nastavite razdaljo za časovnik in pritisnite START.
 3. Prikaže se Nastavim še en časomer?. Da bi nastavili še en časomer, izberite Da in ponovite 2. korak.
 4. Ko zaključite, izberite Prični X,XX km / XX:XX in pritisnite START, da vstopite v način pred vadbo in nato izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 5. Ko M430 najde vse signale, pritisnite START. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Prav tako lahko med vadbo zaženete Interval timer (Intervalni časovnik), na primer po ogrevanju. Pritisnite in držite gumb LUČ, da vstopite v Quick menu (Hitri meni) in nato izberite Interval timer (Intervalni časovnik).

Prični vadbo z oceno končnega časa

Nastavite razdaljo za vašo vadbo in naprava M430 bo ocenila končni čas vadbe glede na vašo hitrost.

 1. Pričnite tako, da greste v Časovnike > Končaj oceno časa.
 2. Da bi nastavili ciljno razdaljo pojdite v Nastavi razdaljo in izberite 5,00 km, 10,00 km, 1/2 maratona, maraton ali Nastavi drugo razdaljo. Pritisnite START. Če izberete Set other distance (Nastavi drugo razdaljo), nastavite razdaljo in pritisnite START. Prikaže se napis Čas za finiš bo ocenjen na XX,XX.
 3. Izberite Start XX.XX km / X.XX mi (Prični XX,XX km / X,XX mi) in pritisnite START, da vstopite v način pred vadbo in nato izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 4. Ko M430 najde vse signale, pritisnite START. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Prav tako lahko med vadbo zaženete Finish time estimator (Končaj oceno časa), na primer po ogrevanju. Pritisnite in držite gumb LUČ, da vstopite v Quick menu (Hitri meni) in nato izberite Finish time estimator (Končaj oceno časa).