Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Nega naprave M430

Nega naprave M430

Enako kot vse elektronske naprave je treba napravo Polar M430 skrbno negovati in ohranjati čisto. Navodila spodaj vam bodo pomagala pri izpolnjevanju garancijskih obveznosti, obdržite napravo v najboljšem stanju in se izognite težavam pri polnjenju ali sinhroniziranju.

Napravo M430 ohranjajte čisto

Napravo M430 po vsaki vadbi umijte pod tekočo vodo z blago milnico. Do suhega jo obrišite z mehko brisačo.

USB-vrata naprave M430 in polnilni kabel ohranjajte čista, da zagotovite nemoteno polnjenje in sinhronizacijo.

Pred polnjenjem naprave M430 se prepričajte, da na USB-priključku ali polnilnem kablu ni vlage, las, prahu ali umazanije. Nežno obrišite, da odstranite morebitne nečistoče, in s pihanjem odstranite prah. Po potrebi lahko uporabite zobotrebec. V izogib praskam za čiščenje ne uporabljajte ostrih pripomočkov.

Za učinkovito zaščito naprave M430 pred oksidacijo in drugimi možnimi poškodbami zaradi umazanije in slane vode (npr. pot ali morska voda) USB-vrata ohranjajte čista. USB-vrata boste najlažje ohranili čista, tako da jih po vsaki vadbi splaknete z mlačno vodo iz pipe. USB-vrata so vodoodporna, zato jih lahko sperete pod tekočo vodo, ne da bi poškodovali elektronske komponente naprave. Naprave M430 ne polnite, ko so USB-vrata mokra ali prepojena s potom.

Negujte optični senzor srčnega utripa

Pazite, da na hrbtni strani optičnega senzorja ni nobene praske. Praske in umazanija zmanjšajo učinkovitost meritev srčnega utripa prek zapestja.

Shranjevanje

Vadbeno napravo shranite na hladnem in suhem mestu. Ne shranjujte v vlažnem okolju, v materialu, ki ne diha (plastični vrečki ali športni torbi) ali blizu prevodnega materiala (mokre brisače). Ne izpostavljajte vadbene naprave neposredni sončni svetlobi za dalj časa, na primer v avtu ali nameščeno na kolesu. Priporočljivo je hraniti vadbeno napravo deloma ali popolnoma napolnjeno. Baterija med shranjevanjem počasi izgublja svojo napolnjenost. Če boste vadbeno napravo shranjevali več mesecev, je priporočljivo, da jo ponovno napolnite po vsakih nekaj mesecih. To bo podaljšalo življenjsko dobo baterije.

Naprave ne puščajte v izrednem hladu (pod -10 °C/14 °F) in vročini (nad 50 °C/120 °F) ali pod neposredno sončno svetlobo.

Servis

Priporočamo vam, da v dveletni garancijski dobi izdelek servisirate le pri pooblaščenem servisnem centru Polar Service Center. Garancija ne pokriva škode ali posledične škode, ki jo povzroči servis, ki ga ni pooblastil Polar Electro. Za več informacij glejte Polarjevo omejeno mednarodno garancijo.

Za informacije za stik in vse naslove Polarjevih servisnih centrov obiščite spletno stran www.polar.com/support in spletno stran za vašo državo.