Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Baterije

Baterija

Podjetje Polar spodbuja zmanjševanje možnih učinkov odpadkov na okolje in človeško zdravje z upoštevanjem lokalnih predpisov glede odstranjevanja odpadkov in, kjer je mogoče, z ločenim zbiranjem elektronskih naprav, ko je življenjska doba delovanja naprave potekla. Ne odstranjujte tega izdelka med ostale komunalne odpadke.

Polnjenje baterije v napravi M430

Naprava M430 ima notranjo polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in spraznite preko 300-krat, preden se opazi zmanjšanje njene zmogljivosti. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Baterije ne polnite pri temperaturah pod 0 °C/+32 °F ali nad +40 °C/+104 °F ali ko je vhod USB vlažen.

Uporabite USB kabel, ki je vključen v komplet izdelka, da M430 prek USB vhoda napolnite na vašem računalniku.

Baterijo lahko napolnite prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka). Če uporabljate napajalni kabel USB, se prepričajte, da nosi oznako »output 5Vdc« (izhod, 5 V DC) in da zagotavlja oskrbo s tokom vsaj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Polarjevih izdelkov ne polnite z 9-voltnim polnilnikom. Z 9-voltnim polnilnikom lahko poškodujete Polarjeve izdelke.

Pred polnjenjem naprave M430 se prepričajte, da na USB-priključku ali polnilnem kablu ni vlage, las, prahu ali umazanije. Nežno obrišite, da odstranite morebitne nečistoče, in s pihanjem odstranite prah. Po potrebi lahko uporabite zobotrebec. V izogib praskam za čiščenje ne uporabljajte ostrih pripomočkov.

Če želite napravo M430 polniti prek računalnika, jo preprosto priključite v računalnik, hkrati pa jo lahko sinhronizirate s programsko opremo FlowSync.

  1. USB-priključek priključite v USB-vrata na napravi M430 in priključite drugi konec kabla v svoj osebni računalnik.
  2. Na prikazovalniku se prikaže Charging (Polnjenje).
  3. Ko se zelena ikona baterije zapolni, je naprava M430 v celoti napolnjena.

Ne puščajte baterije do konca izpraznjene dlje časa ali je hranite do konca napolnjene ves čas, ker lahko vpliva na življenjsko dobo baterije.

Čas delovanja baterije

Čas delovanja baterije znaša:

  • do 8 ur neprekinjene vadbe s funkcijo GPS in optičnim senzorjem srčnega utripa,
  • do 30 ur neprekinjene vadbe z funkcijo GPS v načinu varčevanja z energijo in optičnim merjenjem srčnega utripa,
  • do 50 ur neprekinjene vadbe z funkcijo GPS v načinu varčevanja z energijo in pametnim senzorjem srčnega utripa Bluetooth ali
  • ko se uporablja le v časovnem načinu s spremljanjem dnevne dejavnosti, je čas delovanja približno 20 dni.

Čas delovanja je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so temperatura okolja, v katerem uporabljate napravo M430, uporabljenih funkcij in senzorjev ter staranja baterije. Čas delovanja baterije se skrajša tudi ob uporabi pametnega obveščanja in pogoste sinhronizacije z aplikacijo Flow. Čas delovanja je občutno zmanjšan pri temperaturah pod lediščem. Če napravo M430 nosite pod jakno, jo s tem ohranjate toplo in podaljšate njen čas delovanja.

Opozorila nizkega stanja baterije

Battery low. Charge. (Nizka napolnjenost baterije. Napolnite baterijo.) Napolnjenost baterije je kritično nizka. Priporočljivo je napolniti napravo M430.

Charge before training (Napolni pred vadbo). Napajanje je prenizko za beleženje vadbe. Nove vadbe ne more začeti, dokler ne napolnite naprave M430.

Opozorila nizkega stanja baterije med vadbo:

  • Naprava M430 vas obvesti, ko baterija zadostuje za samo še eno uro vadbe.
  • Če se med vadbo prikaže sporočilo Battery low (Nizka napolnjenost baterije), se merjenje srčnega utripa in funkcija GPS izklopita.
  • Ko je napolnjenost baterije kritično nizka, se prikaže Recording ended (Beleženje končano). Naprava M430 zaustavi beleženje vadbe in shrani podatke o vadbi.

Ko je prikazovalnik prazen, je baterija prazna in naprava M430 preide v način mirovanja. Napolnite M430. Če je baterija v celoti izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na prikazovalniku prikazala animacija polnjenja.