Vi ste tukaj: Lastnosti > Smart Coaching > Polar Running Program (Polarjev tekaški program)

Polarjev tekaški program

Polarjev tekaški program je prilagojeni program, ki temelji na vaši telesni pripravljenosti in s pomočjo katerega boste lahko pravilno vadili, ne da bi se pri tem prekomerno naprezali. Gre za pametni program vadbe, ki je prilagojen vašemu napredku in ki vas opomni, kadar se prekomerno naprezate oziroma kadar ste premalo aktivni. Vsak program je prilagojen posameznikovemu tekaškemu dogodku, upošteva vaše osebne značilnosti, preteklo vadbo in čas, ki ga imate na voljo za pripravo. Program je na voljo brezplačno in ga lahko prenesete prek spletne storitve Polar Flow na spletni strani www.polar.com/flow.

Na voljo so programi za 5-kilometrski tek, 10-kilometrski tek, polmaraton in maraton. Vsak program ima tri faze: osnovni trening (tekaška baza), trening za razvoj moči in zoževanje treninga. Te faze vam omogočajo, da postopno razvijate svojo pripravljenost in da ste pripravljeni na dan tekmovanja. Tekaške vadbe so razdeljene v pet različnih vrst: lahkoten tek, tek na srednje dolge proge, tek na dolge proge, tempo tek in intervalni tek. Da bo dosegli optimalne rezultate, vse vadbe vključujejo faze ogrevanja, treninga in ohlajanja. Hkrati lahko za hitrejši napredek izbirate med vajami za moč, vajami za krepitev jedra in razteznimi vajami. Vsak vadbeni teden vključuje dve do pet tekaških vadb, celotna tedenska tekaška vadba pa traja od ene do sedem ur, kar je odvisno od vaše telesne pripravljenosti. Najkrajši vadbeni program traja 9 tednov, najdaljši pa 20 mesecev.

Več informacij o Polarjevem tekaškem programu najdete v podrobnem priročniku. Več pa lahko preberete v poglavju Začnite s tekaškim programom.

Ustvarite Polarjev tekaški program

 1. Prijavite se v spletno storitev Flow na spletni strani www.polar.com/flow.
 2. V zavihku izberite možnost Programs (Programi).
 3. Izberite tekaški dogodek, ga poimenujte, nastavite datum tekmovanja in kdaj želite začeti s programom.
 4. Odgovorite na vprašanja o svoji telesni pripravljenosti.*
 5. Izberite, ali želite v program vključiti podporno vadbo.
 6. Preberite in izpolnite vprašalnik o stopnji telesne pripravljenosti.
 7. Preglejte program in po potrebi prilagodite nastavitve.
 8. Ko zaključite, izberite možnost Start program (Izberi program).

*Če vaša zgodovina vadbe obsega vsaj štiri tedne, bodo ta vprašanja samodejno izpolnjena.

Začni tekaški cilj

Pred začetkom vadbe se prepričajte, da ste vadbo sinhronizirali z napravo. Vadbe se v vašo napravo sinhronizirajo kot vadbeni cilji.

Načrtovani vadbeni cilj za trenutni dan se prikažejo na vrhu seznama v meniju pred vadbo:

 1. V časovnem pogledu pritisnite gumb START , da vstopite v način pred vadbo.
 2. Izberite cilj in izberite športni profil.
 3. Ko naprava M430 najde vse signale, pritisnite START in sledite ves čas vadbe sledite navodilom na zaslonu.

Cilj tekaške vadbe, ki je načrtovan za trenutni dan, lahko zaženete tudi v možnostih My day (Moj dan) in Diary (Dnevnik). Če želite vaditi s ciljem, načrtovanim za drug dan, želeni dan preprosto izberite v možnosti Diary (Dnevnik) in zaženite vadbo, načrtovano za ta dan.

Spremljajte svoj napredek

Rezultate vadbe iz naprave sinhronizirajte s spletno storitvijo Flow prek USB-kabla ali aplikacije Flow. Svoj napredek spremljajte v zavihku Programs (Programi). Prikazan bo pregled trenutnega programa in vaš napredek.