Vi ste tukaj: Vadba > Vadba z merjenjem srčnega utripa na zapestju

Vadba z merjenjem srčnega utripa na zapestju

Vadba z merjenjem srčnega utripa

Čeprav je veliko subjektivnih indikatorjev, kako se vaše telo počuti med vadbo – na primer opazen napor, dihanje in fizični občutki – vendar ni noben od teh tako zanesljiv kot pa merjenje srčnega utripa. To je objektivno, nanj pa vplivajo tako notranji kot zunanji dejavniki, kar pomeni, da vam prinaša zanesljive meritve vašega fizičnega stanja.

Merjenje srčnega utripa z napravo M430

Vaša naprava Polar M430 ima vgrajeni senzor srčnega utripa, ki meri srčni utrip na zapestju. Območja srčnega utripa spremljajte neposredno z vaše naprave in tako pridobite tudi usmerjanje ob vadbi, ki ste jo načrtovali v aplikaciji ali spletni storitvi Flow.

Za natančno merjenje srčnega utripa na zapestju se vam mora M430 tesno prilegati na vrhu zapestja, takoj za zapestno kostjo (glejte sliko na desni). Čeprav mora biti senzor na hrbtni strani naprave v stiku s kožo, zapestnica ne sme biti nameščena pretesno, da ne ovira pretoka krvi. Da zagotovite čim bolj natančno merjenje srčnega utripa, vam svetujemo, da napravo M430 nosite nekaj minut, preden začnete merjenje srčnega utripa.

Če imate na koži zapestja tetovažo, senzorja ne namestite neposredno nanjo, saj lahko prepreči pravilne odčitke srčnega utripa.

Če se vaše roke in koža hitro ohladijo, je priporočljivo, da kožo predhodno nekoliko ogrejete. Pred začetkom vadbe poženite kri po žilah!

Pri športih, pri katerih je senzor težje ohraniti na zapestju ali kjer je v mišicah in tetivah v njegovi bližini prisotno gibanje, priporočamo, da senzor srčnega utripa Polar uporabite skupaj s pasom za pritrditev na prsi in tako zagotovite pravilnejše meritev vašega srčnega utripa.

Ko z napravo M430 beležite plavalno vadbo, lahko voda prepreči optimalno merjenje srčnega utripa na zapestju. Naprava M430 pa bo kljub temu zbirala podatke o vaši dejavnosti prek gibov zapestja med plavanjem. Ne pozabite, senzorja srčnega utripa Polar med plavanjem ne morete uporabiti skupaj s pasom za pritrditev na prsi in uro M430, saj funkcija Bluetooth ne deluje v vodi.