Vi ste tukaj: Lastnosti > Smart Coaching > Obremenitev pri vadbi in čas regeneracije

Obremenitev pri vadbi in čas regeneracije

Obremenitev med vadbo so povratne informacije v besedilni obliki o naporu med posamezno vadbo. Obremenitev med vadbo temelji na porabi pomembnih virov energije (ogljikovih hidratov in beljakovin) med vadbo.

Funkcija obremenitve med vadbo omogoča primerjavo različnih vrst obremenitev vadbe. Primerjate lahko obremenitev pri dolgi vožnji s kolesom pri nizki intenzivnosti z obremenitvijo pri teku na kratke proge pri visoki intenzivnosti. Da bi omogoči bolj natančno primerjavo med vadbami, smo vašo obremenitev med vadbo pretvorili v približno oceno časa okrevanja.

Po vsaki vadbi boste v povzetku vadbe v aplikaciji Polar videli opis obremenitve med vadbo. Ogledali si boste lahko oceno dolžine okrevanja za različne ravni obremenitev med vadbo:

  • Mild (Blaga) 0–6 ur
  • Reasonable (Zmerna) 7–12 ur
  • Demanding (Visoka) 13–24 ur
  • Very demanding (Zelo visoka) 25–48 ur
  • Extreme (Ekstremna) Več kot 48 ur

Pojdite v spletno storitev Polar Flow in si oglejte podrobno analizo vadbe, vključno z podrobnejšo številčno obremenitvijo vsake vadbe.

Vaše stanje okrevanja je osnovano na skupni vadbeni obremenitvi, dnevni dejavnosti in počitku v zadnjih 8 dneh. Najbolj nedavne vadbe in dejavnosti so pomembnejše od starejših in imajo zato tudi večji vpliv na vaše stanje okrevanja. Vaši dejavnosti izven vadbe sledi vgrajeni 3D pospeševalnik, ki beleži premike vaših zapestij. Analizira frekvenco, intenzivnost in neenakomernost vašega gibanja skupaj z vašimi telesnimi podatki, tako da lahko opazujete, kako dejavni ste izven vadbe. Z združevanjem svoje dnevne dejavnosti z vadbeno obremenitvijo dobite pravo sliko o svojem stanju okrevanja. Neprestano nadziranje statusa okrevanja vam pomaga pri prepoznavanju osebnih meja, da se izognete pretirani ali premalo intenzivni vadbi in prilagodite intenzivnost in trajanje vadbe v skladu z vašimi dnevnimi in tedenskimi cilji.