Vi ste tukaj: Lastnosti > Polar M430 Uporabniški Priročnik | Podprti GPS (A-GPS)

Podprti GPS (A-GPS)

M430 ima vgrajen GPS, ki omogoča natančne meritve hitrosti in razdalje za različne športe na prostem in po vadbi prikazuje vašo pot na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow.

Naprava M430 uporablja Podprta GPS (A-GPS), zato hitro najde povezavo s satelitom. Podatki A-GPS vaši napravi M430 sporočajo predvidene položaje satelitov GPS. Tako naprava M430 pridobi informacije o tem, kje mora iskati satelite, in lahko v nekaj sekundah pridobi njihove signale, tudi v težkih pogojih za sprejem signala.

Podatki A-GPS se posodobijo enkrat na dan. Datoteka s podatki A-GPS se v vaši napravi M430 samodejno posodobi vsakokrat, ko jo sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync. Če napravo M430 sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek aplikacije Flow, se datoteka s podatki A-GPS posodobi enkrat na teden.

Datum izteka veljavnosti A-GPS

Datoteka s podatki A-GPS velja največ 13 dni. Natančnost določanja položaja je v prvih treh dneh dokaj visoka in se v preostalih dneh postopoma zmanjšuje. Redne posodobitve pripomorejo k zagotavljanju visoke ravni natančnosti določanja položaja.

Datum izteka veljavnosti trenutne datoteke s podatki A-GPS lahko preverite prek svojega M430. V M430 pojdite v Settings > General Settings > About your product > A-GPS exp. date (Nastavitve > Splošne nastavitve > O vašem izdelku > Datum izteka velj. A-GSP). V primeru izteka veljavnosti datoteke s podatki za posodobitev podatkov A-GPS napravo M430 sinhronizirajte s storitvijo Flow preko opreme FlowSync ali aplikacije Flow.

Če se je veljavnost datoteke s podatki A-GPS iztekla, bo pridobivanje trenutnega položaja morda trajalo dlje časa.

Funkcije GPS

M430 vključuje naslednje funkcije GPS:

  • Nadmorsko višino, dvig in spust: Izmero nadmorske višine v realnem času, kot tudi vzpon in spust v metrih/čevljih.
  • Razdaljo: Točne informacije o razdalji po vaši vadbi.
  • Hitrost/Tempo: Točne informacije o hitrosti/tempu med in po vaši vadbi.
  • Tekaški indeks: V M430 tekaški indeks temelji na podatkih o srčnem utripu in hitrosti, izmerjenih med tekom. Daje informacije o ravni zmogljivosti, tako v zvezi z aerobno telesno pripravljenostjo kot tudi z ekonomičnostjo teka.
  • Nazaj na začetek: Usmerja vas na vašo začetno točko v čim krajši razdalji kot tudi kaže razdaljo do vaše začetne točke. Sedaj lahko preverite več pustolovskih poti in jih varno odkrivate, saj veste, da vas od ogleda navodil, kjer ste začeli, loči le dotik gumba.
  • Način varčevanja z energijo: Omogoča varčevanje z baterijo naprave M430 med daljšimi vadbami. Vaši podatki GPS se shranjujejo v 60-sekundnih intervalih. Daljši intervali vam omogočajo daljše beleženje. Ko je vklopljen način varčevanja z energijo, ne morete uporabiti funkcije samodejne začasne prekinitve. Poleg tega lahko tekaški indeks uporabite samo, če uporabljate senzor korakov.

Za najboljše rezultate nosite M430 na svojem zapestju in z zaslonom, obrnjenim navzgor. Zaradi položaja GPS-antene na M430 ni priporočljivo, da ga nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.