Du er her: Trening > Måling av puls på håndleddet

Måling av puls på håndleddet

Klokken din måler automatisk pulsen din fra håndleddet ditt med den nye fusjonsteknologien Polar Precision Prime™-sensor som gir deg en enkel og behagelig måte å måle pulsen på mens du svømmer. Denne nye pulsoppfinnelsen kombinerer optisk pulsmåling med hudkontaktmåling, og utelukker derved eventuelle forstyrrelser i pulssignalet. Den sporer pulsen nøyaktig selv under de mest krevende forholdene og treningsøktene.

Selv om det finnes mange subjektive indikatorer på hvordan kroppen din reagerer på trening (oppfattet anstrengelse, pustefrekvens, fysiske fornemmelser), er det ingen av dem som er like pålitelige som måling av puls. Pulsen er en objektiv indikator, og den påvirkes av både interne og eksterne faktorer og er derfor et pålitelig mål på fysisk tilstand.

Hvordan ha på klokken når du måler pulsen fra håndleddet

Pass på at du har klokken riktig på for å få nøyaktige pulsmålinger under trening (og når du bruker funksjonen Kontinuerlig pulsmåling:

  • Plasser klokken slik at den sitter på håndleddet, minst en fingerbredde opp fra håndleddsbenet (se bildet nedenfor).
  • Fest reimen godt rundt håndleddet. Sensoren på baksiden må være i konstant berøring med huden, og klokken skal ikke kunne forskyves på armen. Et godt bevis på at reimen ikke sitter for løst, er at sensoren ikke mister kontakten med huden selv om du skyver reimen lett oppover på begge siden av håndleddet. Du skal ikke være i stand til å se lyset fra sensoren når du skyver reimen opp.
  • For å få mest mulig nøyaktig pulsmåling anbefaler vi at du har på deg klokken i noen minutter før du starter pulsmålingen. Det kan også være en god idé å varme opp huden din hvis du raskt blir kald på hender og hud. Få i gang blodsirkulasjonen før du starter økten!

Unngå å plassere sensoren rett over eventuelle tavoveringer da de kan forhindre nøyaktige avlesninger.

I aktiviteter der det kan være vanskelig å holde sensoren i ro på håndleddet eller hvor du har trykk eller bevegelse i muskler eller sener i nærheten av sensoren, anbefaler vi at du bruker en Polar pulssensor med brystbelte hvis du er ute etter å få størst mulig nøyaktighet i treningen din. Klokken din er kompatibel med Bluetooth® pulssensorer som Polar H10. Polar H10 pulssensor er mer følsom for raskt økende eller synkende puls, noe som også gjør den til et ideelt valg for trening av intervalltypen med raske sprinter.

Hold klokken ren og uten riper for å opprettholde best mulig ytelse under den håndleddbaserte pulssmålingen. Etter en svett treningsøkt anbefaler vi at du vasker klokken med mildt såpevann under rennende vann. Tørk deretter av den med et mykt håndkle. Pass på at den er helt tørr før lading.

Hvordan bære klokken når du ikke måler pulsen fra håndleddet.

Løsne litt på reimen for å la huden puste og gjøre det mer komfortabelt på håndleddet. Ha på deg klokken som en vanlig klokke.

Innimellom bør du la huden på håndleddet ditt puste litt, spesielt hvis du har sensitiv hud. Ta av deg klokken og lad den opp. Da kan både huden din og klokken få en pause i påvente av neste treningsøkt.