Du er her: Funksjoner > Smart Coaching > Polar-løpeprogrammet

Polar-løpeprogrammet

Polar-løpeprogrammet er et personlig tilpasset program basert på kondisjonsnivået ditt. Det er utarbeidet for å sørge for at du trener på riktig måte og unngå at du tar deg vann over hodet. Programmet er intelligent og tilpasser seg alt etter utviklingen din. Du får beskjed når du bør redusere intensiteten litt og når du bør trappe opp treningen. Hvert program er skreddersydd for løpet ditt, og det tas hensyn til dine personlige attributter, treningsbakgrunn og hvor lang tid du har på å forberede deg. Programmet er gratis og tilgjengelig via Polar Flow-nettjenesten på www.polar.com/flow.

Det finnes programmer for løp på 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton. Hvert program har tre faser: Basistrening, oppbygging og nedtrapping. Disse fasene er utarbeidet for å utvikle ytelsen din gradvis og sørge for at du er klar på løpsdagen. Løpetreningsøktene er inndelt i fem typer: lett jogging, middels lang løpetur, lang løpetur, tempoløping og intervall. Alle økter inkluderer faser for oppvarming, innsats og nedkjøling for at du skal oppnå optimale resultater. I tillegg kan du velge øvelser for trening av styrke, kjernemuskulatur og bevegelighet for å støtte opp om utviklingen din. Hver treningsuke består av to til fem løpeøkter, og løpetreningsøktenes totale varighet per uke varierer fra én til sju timer, avhengig av kondisjonsnivået ditt. Minimumsvarigheten for et program er 9 uker, og den maksimale varigheten er 20 måneder.

Finn ut mer om Polars løpeprogram i denne inngående veiledningen. Eller les mer om hvordan du kommer i gang med løpeprogrammet.

Opprett et løpeprogram fra Polar

 1. Logg deg på Flow-nettjenesten på www.polar.com/flow.
 2. Velg Programmer på fanen.
 3. Velg et løp, gi det et navn, legg inn en løpsdato og angi når du ønsker å starte programmet.
 4. Svar på spørsmålene om fysisk aktivitetsnivå.*
 5. Velg om du vil ta med støtteøvelser i programmet.
 6. Les og fyll ut spørreskjemaet om hvorvidt du er klar for fysisk aktivitet.
 7. Gjennomgå programmet ditt, og juster om nødvendig innstillingene.
 8. Når du er ferdig, velger du Start program.

*Hvis fire ukers treningshistorikk er tilgjengelig, vil disse feltene være forhåndsutfylte.

Start et løpsmål

Før du starter en økt, må du kontrollere at du har synkronisert målet for treningsøkten med enheten din. Øktene synkroniseres med enheten din som treningsmål.

Slik starter du et treningmål som er planlagt for inneværende dag:

 1. Gå inn i førtreningsmodus i ved å trykke på og holde nede OK i tidsvisningen.
 2. Du blir bedt om å starte et treningmål som du har planlagt for den dagen.

 3. Trykk på OK for å se informasjon om målet.
 4. Trykk på OK for å gå tilbake til førtreningsmodus, og velg sportsprofilen du vil bruke.
 5. Når klokken har funnet alle signalene, trykker du på START. Registrering startet vises, og du kan begynne å trene.

Følge med på fremgangen din

Synkroniser treningsresultatene dine mellom enheten din og Flow-nettjenesten ved hjelp av USB-kabelen eller Flow-appen. Følg med på fremgangen din via Programmer-fanen. Du får se en oversikt over ditt nåværende program, og hvordan du utvikler deg.