Du er her: Funksjoner > GPS

GPS

Klokken din har innebygd GPS som gir nøyaktig måling av hastighet, distanse og høyde under en rekke sportsaktiviteter utendørs. Du kan også se ruten din på et kart i Flow-appen og nettjenesten etter økten.

Klokken benytter Assistert GPS (A-GPS) for rask posisjonsbestemmelse. A-GPS-data forteller klokken din de anslåtte posisjonene til GPS-satellittene. På denne måten vet klokken hvor den skal søke etter satellittene og kan derfor motta signalene fra disse i løpet av sekunder, til og med under vanskelige signalforhold.

A-GPS-dataene oppdateres én gang per dag. Den nyeste A-GPS-datafilen lastes automatisk ned til klokken din når du synkroniserer den med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller Flow-appen. A-GPS-data lastes automatisk ned til klokken én gang per dag via Flow-appen hvis telefonen er innenfor Bluetooth-rekkevidde og Flow-appen kjører, i det minste i bakgrunnen.

A-GPS-sluttdato

A-GPS-datafilen er gyldig i opptil 14 dager. Posisjoneringsnøyaktigheten er relativt høy de første tre dagene, og reduseres i økende grad i løpet av de påfølgende dagene. Regelmessige oppdateringer er med på å sikre høy posisjoneringsnøyaktighet.

Du kan kontrollere sluttdatoen for gjeldende A-GPS-datafil fra klokken din. Gå til Innstillinger > Generelle innstillinger > Om klokken din > A-GPS sluttdato. Hvis datafilen er utløpt, synkroniserer du klokken din med Flow-nettjenesten via FlowSync-programvaren eller Flow-appen for å oppdatere A-GPS-dataene.

Når A-GPS-datafilen er utløpt, kan det ta lengre tid å fastsette gjeldende posisjon.

GPS-funksjoner

Klokken din har følgende GPS-funksjoner:

  • Distanse: Nøyaktig distanse i løpet av og etter økten.
  • Hastighet/fart: Nøyaktig informasjon om hastighet/fart i løpet av og etter økten.
  • Høyde, stigning og nedstigning: Høydemåling i sanntid, samt stigning og nedstigning i meter/fot.
  • Løpsindeks: Løpsindeksen basert på data om puls og hastighet som er målt i løpet av løpingen. Løpsindeksen gir informasjon om prestasjonsnivået ditt, både hva angår aerob kondisjon og løpsøkonomi.

Ha på deg klokken på håndleddet med displayet i retning oppover for å oppnå best mulig GPS-ytelse. På grunn av plasseringen av GPS-antennen på klokken bør den ikke brukes med displayet på undersiden av håndleddet. Når enheten brukes på et sykkelstyre, må du sørge for at displayet vender oppover.