Je bent hier: Functies > Smart Coaching > Trainingsbelasting

Trainingsbelasting

De functie Trainingsbelasting in het Dagboek van de Polar Flow webservice vertelt je op duidelijke wijze hoe intensief je trainingssessie was en hoeveel tijd nodig is voor volledig herstel. De functie laat zien of je voldoende hersteld bent voor de volgende sessie en helpt je de balans te vinden tussen rusten en trainen. In de Polar Flow webservice kun je jouw totale trainingsbelasting controleren, je training optimaliseren en de ontwikkeling van je prestaties volgen.

De functie Trainingsbelasting houdt rekening met verschillende factoren die van invloed zijn op je trainingsbelasting en hersteltijd, zoals de hartslag tijdens je training, de trainingsduur en enkele persoonlijke factoren zoals geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Het voortdurend volgen van je trainingsbelasting en herstel helpt je je persoonlijke limieten te herkennen, om over- en ondertraining te voorkomen, en de duur en intensiteit van de training af te stemmen op je dagelijkse en wekelijkse trainingsdoelen.

De functie Trainingsbelasting helpt je je totale trainingsbelasting te controleren, je training te optimaliseren en de ontwikkeling van je prestaties te volgen. De functie maakt verschillende soorten trainingssessies vergelijkbaar met elkaar en helpt je de perfecte balans te vinden tussen rusten en trainen.