Je bent hier: Functies > Strava Live Segments®

Strava Live Segments®

Strava Live Segments zijn eerder gedefinieerde gedeelten van een weg of route waar sporters onderling kunnen proberen de beste tijd neer te zetten (fietsen of hardlopen). De segmenten worden gedefinieerd op Strava.com en kunnen door elke gebruiker van Strava worden gecreëerd. Je kunt segmenten gebruiken om je eigen tijden te vergelijken of om je tijden te vergelijken met die van andere Strava-gebruikers die dat segment ook hebben afgelegd. Elk segment heeft een openbaar klassement met King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) met de beste tijd voor dat segment.

Als je een Strava Premium-account hebt, kun je de functie Strava Live Segments® gebruiken op je Polar V650. Alle klanten die een V650 kopen, hebben recht op een gratis Strava Premium-lidmaatschap van 60 dagen. Let op: deze aanbieding geldt alleen voor nieuwe Strava Premium-leden. Zodra een klant zijn/haar nieuwe V650 registreert, ontvangt hij/zij de Flow welkomstmail met instructies voor het eerste gebruik van Strava Premium.

Strava Live Segments van Strava.com importeren in Polar Flow

1. Koppel je Strava-account met je Polar Flow account in de Polar Flow webservice OF de Polar Flow app:

Polar Flow webservice: Instellingen > Account > Strava > Verbinden

Polar Flow app: Algemene instellingen > Verbinden > Strava (veeg de knop om te verbinden)

2. Selecteer de segmenten die je wilt exporteren naar Polar Flow op Strava.com.

klik op het sterpictogram naast de naam van een segment.

Je kunt stap 3 overslaan als je snel één of twee Strava-segmenten naar je V650 wilt overdragen. In dat geval selecteer je de segmenten op Strava.com en synchroniseer je de V650 om Strava Live Segments van Polar Flow naar je V650 over te brengen.

3. Klik op de knop Segmenten bijwerken op de pagina Favorieten van de Polar Flow webservice om Strava-segmenten te importeren naar Polar Flow.

Strava Live Segments van Polar Flow overbrengen naar je V650

Synchroniseer gegevens tussen je V650 en de Polar Flow webservice via de USB-kabel met Flowsync software of draadloos via Bluetooth met de Polar Flow app. Tijdens de synchronisatie worden de eerste 20 favorieten inclusief de Strava Live Segments die je hebt geïmporteerd van Strava.com overgebracht naar je V650.

Je kunt maximaal 20 favorieten tegelijk op je V650 instellen. Als je meer dan 20 favorieten hebt in de Flow webservice, worden de eerste 20 van de lijst bij het synchroniseren naar je V650 overgebracht. Als het gewenste segment niet bij de eerste 20 favorieten staat, wijzig je de volgorde van je favorieten door ze te slepen en neer te zetten.

Strava Live Segments® inschakelen op je Polar V650

1. Ga naar FAVORIETEN en tik op het keuzerondje om Strava Live Segments in te schakelen. Tik op het veld Strava Live Segments om een lijst weer te geven van alle segmenten die je naar je V650 hebt overgebracht.
  2. In de lijst zie je de naam en lengte van elk segment. Tik op het segmentveld in de lijst om een voorbeeld ervan op een kaart te bekijken.
  3. In de kaartweergave zie je de lengte van het segment, de gemiddelde helling, je persoonlijke record (PR) en de tijd van de KOM/QOM van het segment. Je kunt door de kaart bladeren door te vegen, inzoomen door dubbel te tikken en uitzoomen door met twee vingers te tikken. Om terug te keren naar de hoofdweergave, tik je op .
  4. In de titel van FAVORIETEN wordt Strava Live Segments weergegeven als de functie is ingeschakeld.

Trainen met Strava Live Segments

1. Zodra je een fietstocht registreert met GPS (in de sportprofielen Fietsen, Wielrennen of Mountainbiken), worden de dichtstbijzijnde Strava Segments® en de hemelsbrede afstand tussen jou en het startpunt weergegeven in de weergave SEGMENTEN IN DE BUURT op je V650. In de kaartweergave zie je het startpunt en de richting van de segmenten.

2. Je V650 geeft een geluidsmelding zodra je in de buurt komt van een Strava-segment en geeft de afstand tot het startpunt van het segment weer. Je kunt het segment annuleren door op ANNULEREN op je V650 te tikken.

3. Je ontvangt weer een geluidsmelding zodra je het startpunt van het segment bereikt. Zowel de naam van het segment als je persoonlijke records (PR) voor het segment worden weergegeven op de V650. De registratie van het segment start automatisch.

4. De weergave Strava Live Segment wordt toegevoegd als trainingsweergave zodra je het segment start. Op je V650 worden je actuele prestatiegegevens weergegeven, met informatie en gegevens over het Strava-segment, zodat je kunt zien hoe je presteert.

Tik in de kaartweergave op het gegevensveld aan de linkerzijde om te wisselen tussen de volgende opties: VOOR/ACHTER PR, VOOR/ACHTER KOM/QOM, AFST. TE GAAN en DUUR (totale tijd die is verstreken tijdens het segment). Tik op het gegevensveld aan de rechterzijde om te wisselen tussen de volgende opties: SNELHEID, DUUR (totale duur van de trainingssessie tot nu toe), HARTSLAG en VERMOGEN.

5. Nadat je het segment hebt voltooid, geeft je V650 je segmenttijd, het tijdverschil met je PR en het tijdverschil met de KOM/QOM weer.

De resultaten worden meteen berekend en weergegeven op je V650 zodra het segment eindigt, maar het uiteindelijke resultaat kun je bekijken op Strava.com.

Voor meer informatie over Strava-segmenten ga je naar Strava Support.

Strava Live Segments is een handelsmerk van Strava, Inc.